Ο κήπος του Γυμνασίου Καρέα

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Ο κήπος μας

Comments

Presentation Transcript

Slide1:

Ο κήπος μας Β Γυμνασίου Καρέα Συνεργάστηκαν: Αφροδίτη Μπάρδη Έβη Μανουσακίδου Γιάννης Μαυροπούλης Υπεύθυνες καθηγήτριες: Δήμητρα Γαλλίκα Ναταλία Κακαβούλη

“Το να ζεις μόνο δεν είναι αρκετό”, είπε η πεταλούδα. “Πρέπει να έχεις λιακάδα, ελευθερία και ένα μικρό λουλούδι.” Hans Christian Andersen, 1805-1875, Δανός συγγραφέας παραμυθιών.:

“ “Το να ζεις μόνο δεν είναι αρκετό”, είπε η πεταλούδα. “Πρέπει να έχεις λιακάδα, ελευθερία και ένα μικρό λουλούδι.” Hans Christian Andersen, 1805-1875, Δανός συγγραφέας παραμυθιών. Οι μαθητές της Β’ Τάξης , σε συνεργασία με τις καθηγήτριες τους Δήμητρα Γαλλίκα και Ναταλία Κακαβούλη , φρόντισαν τον κήπο του σχολείου, τον κήπο τους. Τον καθάρισαν επιμελώς, κλάδεψαν ήδη υπάρχοντα φυτά, έφεραν λουλούδια και δεντράκια που τα φύτεψαν. Κάθε τμήμα έχει πλέον το δικό του παρτέρι και έχει αναλάβει να το περιποιείται και να το φροντίζει. Τα παιδιά κουράστηκαν, αλλά όταν η αυλή γέμισε χρώματα, τα χαμόγελά τους άνθισαν μαζί με τα λουλούδια τους. Με τα φτυαράκια τους άνοιξαν ένα μικρό, αλλά συνάμα τόσο μεγάλο δρόμο, στην προσπάθεια ωραιοποίησης του σχολείου τους, και συμφώνησαν μεταξύ τους ότι θα συνεχίσουν να τον βαδίζουν όσο θα είναι στο σχολείο. Ο κήπος του σχολείου δεν φτιάχτηκε για τους μαθητές, αλλά από τους μαθητές. Ο δυναμικός ρόλος τους ήταν σημαντικός και απαραίτητος στο μετασχηματισμό του σχολείου σε ένα δυναμικό σύστημα, που έχει ως αφετηρία τον μαθητή και δίνει έμφαση όχι μόνο στη γνώση, αλλά στην ενεργό δράση, τη συμμετοχή και τη συνεργασία. Οφείλουμε, τέλος, να ευχαριστήσουμε τον κο Ιωάννη Μαυροπούλη για τη συνεχή φροντίδα του κήπου μας, καθώς αυτός τον ποτίζει από τότε που κατασκευάστηκε το σχολείο, όπως και τις κυρίες Μανουσακίδου Έβη και Μπάρδη Αφροδίτη , που μας έφεραν λουλούδια για φύτεμα.