H Ü C R E : H Ü C R E Hücrenin organelleri
Hücre zarı: Hücre zarı Hücreyi bütünüyle sarar. Mozaikli bir yapıdadır. Esnektir. Seçici geçirgendir.
Sitoplazma : Sitoplazma Hücre zarı ile çekirdek arasını dolduran bir sıvıdır. Canlı Renksiz Yarı geçirgen,yarı saydam ve kolloid Sitoplazmanın % 90’ını su oluşturur.
Mitokondri : Mitokondri Hücrenin enerji santralidir. Çift katlı zarla çevrilidir Dıştaki zar mitokondriyi sarar. İçteki zar birçok girinti çıkıntı oluşturur.
Golgi kompleksi (aygıtı): Golgi kompleksi (aygıtı) Üst üste yığılmış torbacıklar şeklindedir. Salgılama, Depolama, Paketleme görevlerini üstlenmiştir.
Endoplazmik retikulum: Endoplazmik retikulum Madde taşınmasında görev alırlar.Üzerlerinde ribozom da bulunabilir.
Ribozom : Ribozom Protein sentezinde kullanılan organeldir.
Sentrozom : Sentrozom Hayvan hücrelerinde bulunur. Bölünme sırasında kromozomların kutuplara taşınmasını sağlar.
Lizozom : Lizozom Hücre içi sindirimi gerçekleştirir.
Koful ( vakuol ) : Koful ( vakuol ) Artık maddelerin depolanmasını, Bazı besinlerin sindirilmesini ve Artık maddelerin dışarı atılmasını gerçekleştirir.
Plastidler : Plastidler Sadece bitki hücrelerinde görülür Bitkiye renk veren yapılardır Kloroplast,kromoplast ve lökoplast olmak üzere üç kısma ayrılır.
Kloroplast : Kloroplast Bitkiye yeşil rengini verir Fotosentez olayı da burada gerçekleşir
Kromoplast : Kromoplast Bitkiye diğer renklerini verir ( sarı,kırmızı vs. )
Lökoplast : Lökoplast Renksizdir Işklı ortamda kloroplasta dönüşebilir Depo organı olarak da görev yapar.