Pertumbuhan Indonesia Tidak Mesti ugutan Alam Sekitar SBY - Crown Capi

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Pertumbuhan Indonesia Tidak Mesti ugutan Alam Sekitar: SBY:

Pertumbuhan Indonesia Tidak Mesti ugutan Alam Sekitar : SBY Presiden menandakan Hari Alam Sekitar Dunia oleh menggesa kerajaan di semua peringkat untuk faktor dalam alam semula jadi

PowerPoint Presentation:

Pembangunan ekonomi di Indonesia tidak harus datang dengan mengorbankan alam sekitar, Presiden Susilo Bambang Yudhoyono berkata semasa sambutan sempena Hari Alam Sekitar Sedunia, di Istana Negara pada hari Isnin. "Kita tidak perlu pergi ke keterlaluan, seperti dengan berkata, 'Ia adalah OK untuk alam sekitar yang akan rosak, apa yang penting adalah bahawa ekonomi kita terus berkembang," Presiden itu berkata, sambil menambah bahawa kerajaan komited untuk memelihara alam sekitar. "Pembangunan yang merosakkan alam sekitar bukan pilihan bagi kami." Dalam ucapannya, Yudhoyono menyeru setiap peringkat kerajaan, pemimpin terutamanya serantau seperti gabenor, datuk bandar dan ketua-ketua daerah, untuk berkongsi kebimbangan beliau terhadap alam sekitar.

PowerPoint Presentation:

Beliau menyeru kerajaan-kerajaan serantau untuk mengkaji semula dasar-dasar yang boleh membahayakan alam sekitar . " Ia displeases saya jika ada orang di kalangan kita , termasuk gabenor dan lain-lain, yang cuai terhadap alam sekitar ," katanya . " Dalam pilihan raya berhubung dgn gubernur , mengundi bagi mereka yang mengambil berat tentang alam sekitar . [ Mereka ] yang benar-benar peduli , bukan sahaja semasa kempen mereka . " Yudhoyono berkata beliau sedar ramai pemimpin serantau yang mengeluarkan lesen perniagaan yang melanggar Undang-Undang Alam Sekitar 2009. " Lesen-lesen tidak memenuhi aspek alam sekitar keperluan ," katanya .

PowerPoint Presentation:

Sebagai tindak balas kepada mereka lesen bermasalah , presiden itu berkata beliau telah meminta Menteri Dalam Negeri Gamawan Fauzi untuk membatalkan dasar serantau yang tidak konsisten dengan undang-undang negara . Beliau menggalakkan ketua-ketua serantau untuk melaksanakan dasar-dasar mengikut undang-undang itu , sambil menambah bahawa dia tidak mahu mendengar pengelola atau ketua-ketua serantau lain yang ditangkap oleh Komisi Pemberantasan Korupsi (KPK), polis, pendakwa raya atau untuk pelanggaran alam sekitar . " Ini bukan hanya tentang standard alam sekitar , tetapi juga undang-undang ," katanya .

PowerPoint Presentation:

" Sebagai pemimpin kita [ harus ] menjaga alam sekitar , memandangkan generasi masa depan kita adalah sebahagian daripada kepimpinan , sebahagian daripada tanggungjawab kami," katanya . Hari Alam Sekitar Sedunia , yang diiktiraf oleh Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu , tahun ini jatuh pada Rabu lepas . http://www.thejakartaglobe.com/news/indonesia-must-balance-growth-with-conservation-sby/

authorStream Live Help