Σερφάροντας με ασφάλεια

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας Σχολ. Έτος 2013-14 Βιωματικές Δράσεις

Comments

Presentation Transcript

«Σερφάροντας» με ασφάλεια . Γνώση, Ψυχαγωγία, Δικτύωση:

«Σερφάροντας» με ασφάλεια . Γνώση, Ψυχαγωγία, Δικτύωση ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2013-2014 ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ : Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ : ΣΚΖ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ: ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ ΧΑΡΑ ΠΕ19

PowerPoint Presentation:

Είμαστε Ομάδα με Ρόλους, Δράσεις, Δικαιώματα και Υποχρεώσεις

Ορισμός Ομάδων και Ρόλων:

Ορισμός Ομάδων και Ρόλων 1. Ιστορικοί Κολώνας Σπύρος ( αρχηγός ) Παπαϊωάννου Δημήτρης (γραμματέας) Πονηρίδης Ηλίας ( αρχειοθέτηση) Κεχαγιάς Ιάσωνας (τήρηση ημερολογίου) 2. Σέρφερς Λαμπροπούλου Νικολία (αρχηγός) Μαυρομάτη Αργυρώ (γραμματέας) Κυρίτση Μαρία (αρχειοθέτηση) Γιαννοπούλου Αιμιλία( υπ. Διαδικτύου) Κατρίτση Ελένη (τήρηση ημερολογίου) 3. Σεκιουριτάδες Κακουλίδης Αλέξανδρος (αρχηγός) Πας Χασάν Χουσεϊν (γραμματέας) Αράπι Ματθαίος ( υπ. Διαδικτύου) Αλέξανδρος ( αρχειοθέτηση) Ζκαμπής Αλέξανδρος (τήρηση ημερολογίου) 4. Χάκερς-Κράκερς Καρυστινός Χάρης (αρχηγός) Γιαννούλη Νεφέλη (γραμματέας) Παράσχος Χρήστος (Υπ. Διαδικτύου) Μπούμα Ελένη (αρχειοθέτηση) Σαρακιντζής Μάριος (τήρηση ημερολογίου)

Ι σ τ ο ρ ι κ ο ί:

Ι σ τ ο ρ ι κ ο ί

Ερευνητικά ερωτήματα :

Ερευνητικά ερωτήματα Τι είναι το Διαδίκτυο Πως και πότε δημιουργήθηκε Με ποιόν τρόπο επικοινωνούν οι Η/Υ Εξάπλωση Βασικά χαρακτηριστικά και υπηρεσίες Παγκόσμιος πληροφοριακός ιστός Διερεύνηση της χρήσης και της χρησιμότητας του Ιντερνετ στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων (εργασία, ψυχαγωγία, επικοινωνία) αλλά και στην σχολική πραγματικότητα. Δημιουργία ενός πολυμεσικού οδηγού με τίτλο: " Τι είναι, πως προέκυψε και πως λειτουργεί το διαδίκτυο; " ( κάντε click πάνω στον τίτλο)

Σ έ ρ φ ε ρ ς:

Σ έ ρ φ ε ρ ς

PowerPoint Presentation:

Ερευνητικά ερωτήματα Τι είναι τα Κοινωνικά Δίκτυα Τα κοινωνικά δίκτυα στην εκπαίδευση Είναι οι έφηβοι οι ψηφιακοί πρωτοπόροι της εποχής μας Οι μαθητές / τριες ενδιαφέρονται για την προστασία / αποκάλυψη των προσωπικών τους δεδομένων Γνωρίζει η σχολική κοινότητα τους κινδύνους που κρύβουν οι Ιστοσελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης Δημιουργία ενός πολυμεσικού οδηγού με τίτλο: " Δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης "   ( κάντε click πάνω στον τίτλο)

ΧΑΚΕΡΣ-ΚΡΑΚΕΡΣ :

ΧΑΚΕΡΣ-ΚΡΑΚΕΡΣ Κίνδυνοι και συμπεριφορά των εφήβων, σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων που δημοσιεύονται σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Αναγνώριση των κινδύνων που υπάρχουν σε αυτές. Μελέτη του εθισμού και της εξάρτησης από τα διαδικτυακά παιχνίδια.

Ερευνητικά ερωτήματα :

Ερευνητικά ερωτήματα Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων Αποπλάνηση (grooming), παραποίηση προσωπικών στοιχείων, υποκλοπή, παραπλάνηση Κοινωνική συμπεριφορά στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης Πολιτικές απορρήτου Δημιουργία ενός πολυμεσικού οδηγού με τίτλο: « Κίνδυνοι και συμπεριφορά των εφήβων, σχετικά με την εξάρτηση από τα διαδικτυακά παιχνίδια. » ( κάντε click πάνω στον τίτλο)

ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ :

ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ Καταγραφή των θεμελιωδών κανόνων ασφάλειας αλλά και αντιμετώπισης των κινδύνων στο Διαδίκτυο. Α ναπτυξη κριτικής σκέψης . Καταγραφή των θεμελιωδών κανόνων ασφάλειας αλλά και αντιμετώπισης των κινδύνων στο Διαδίκτυο. Α νάπτυξη κριτικής σκέψης .

Ερευνητικά ερωτήματα :

Ερευνητικά ερωτήματα Πως μπορούμε να προστατευθούμε από τους ιούς και το βλαβερό λογισμικό Ποια είναι τα ψηφιακά δικαιώματα των παιδιών Τι είναι και πως τιμωρείται το ηλεκτρονικό έγκλημα Από ποιες Ευρωπαϊκές και Κυβερνητικές επιτροπές προστατεύεται ο χρήστης Δημιουργία ενός πολυμεσικού οδηγού με τίτλο: "Κανόνες ασφάλειας αλλά και αντιμετώπισης των κινδύνων στο Διαδίκτυο."