La tradicion de la mona de pascua

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

La tradició de la mona de pasqua

PowerPoint Presentation:

ÍNDEX L’origen de la mona de pasqua Quin és el nom original de la mona de pasqua? Quin dia es celebra la mona de pasqua? De quina xocolata esta feta ? D’on son? Per què es fa? Com es celebra a Catalunya Menjars Quant van començar a ser de xocolata. Varietats de mones de pasqua

L’origen de la mona de pasqua:

L’origen de la mona de pasqua En el seu origen simbolitzava la fi de les penitències i abstinències que imposava l´esglèsia en Quaresma y la resurrecció de Jesús.

PowerPoint Presentation:

¿Quin és el nom original de la mona de pasqua? La paraula mona ve del vocable àrab "muma" que significa obsequi.

PowerPoint Presentation:

¿Quin dia és celebra la mona de pascua? El Diumenge de Resurrecció o Diumenge de Pasqua o Diumenge de Gloria és el dia en el que es celebra la mona de pasqua.

¿On es celebra?:

¿On es celebra? A Catalunya, el País Valencià i Múrcia, un dels costums més arrelats és menjar la mona de pasqua durant la festivitat de la Pasqua.

Origen del ou de mona de Pasqua:

Origen del ou de mona de Pasqua L'Església desaconsella, en temps de quaresma, menjar ou. Però les gallines seguien posant, de manera que s'anaven acumulant. Com que no es podien llençar, perquè era pecat, el dia de Pasqua es regalava a familiars i amics una cistella d'ous frescos. I si es pintaven i decoraven, es convertia en un regal molt més especial.

¿Quant van començar a ser de xocolata?:

¿Quant van començar a ser de xocolata? No seria fins al segle XVIII, quan les indústries xocolateres van buidar els ous frescos i els van omplir de xocolata . I a partir d'aquí evolucionarien en petxines , campanes , carruatges , etc. Actualment la mona ha evolucionat bastant , arribant a ser en alguns casos obres d'art .

¿De quina xocolata esta feta? :

¿De quina xocolata esta feta? Esta feta de tres tipus de xocolata: negra, blanca i amb llet.

PowerPoint Presentation:

¿Quina és la mona tradicional ? La mona de Pasqua és un dolç tradicional, esponjós que sol menjar-se acompanyat de xocolata, ou dur i llonganissa seca.

PowerPoint Presentation:

¿Com es celebra a Catalunya? La tradició deia que el padrí de bateig o avi regalava al fillol o al net una coca o tortell que portava tants ous durs com anys tenia aquest.

PowerPoint Presentation:

Menjars Es fan molts menjars un tradicional es, llonganissa seca,xocolata...

Varietats de monas:

Varietats de monas I aquí están les mones : unes son amb figuras, altres son pastissos fins i tot amb dibuixos fets a má .

I ara una cançó:

I ara una cançó https://www.youtube.com/watch?v=zLsdCgUgZWo

Aaaddddeeeuuuu!!!!!:

Aaaddddeeeuuuu!!!!! Esperem que us agui agradat A d e u