Presentation_Nikola_Stefanovski

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Презентация на PowerPoint:

Свети Влас е град в Югоизточна България. Той се намира в Община Несебър, Област Бургас. На 2 февруари 2006г е обявен за град. Свети Влас се намира в подножието на склоновете на Стара планина, в непосредствена близост до бреговете на Черно море. Макар и малък град той има голяма история. Първото селище било основано от древните траки. През еленистическия период, около II в. преди Христа, със заселването на гръцки колонисти, селището се наричало Лариса. С това име се среща чак до XIV в., когато приема името Свети Влас- покровител на търговците, животновъд, лечител.

Презентация на PowerPoint:

Уникално съчетание на чист планински въздух, морски климат и красива природа – това е Свети Влас. Любимо място за отдих на много българи и чужденци . Летните дни се характеризират с тиха утрин и сравнително прохладен следобед .

Презентация на PowerPoint:

Свети Влас е прекрасно място. Там въздухът е свеж и чист . Центърът на града е прекрасен. За да стигнете до плажа, ще видите невероятно красиви къщи и хотели. Там прекарах незабравимо лято. Посетете го и вие! Изготвил: Никола Стефановски IV б клас Клуб ,,Компютърен Знайко 1“