Current Affairs Quiz October 2012

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

All general knowledge questions are related to the major events happened in the month of December 2012. For more GK and current affairs visit at www.onlinegkguide.com

Comments

Presentation Transcript

Current Affairs Quiz for the Month of October 2012:

Current Affairs Quiz for the Month of October 2012 Visit: http://www.onlinegkguide.com/test-and-quizzes/current-affairs/october-2012-quiz/ Copyright @ www.onlineGKguide.com

1.) Who won the 21st Sultan Azlan Shah Cup hockey tournament 2012:

1.) Who won the 21st Sultan Azlan Shah Cup hockey tournament 2012 New Zealand Australia Malaysia India Answer: New Zealand Copyright @ www.onlineGKguide.com

2.) Name the balloonist who took off on the world’s first intercontinental flight in solar-powered plane. :

2.) Name the balloonist who took off on the world’s first intercontinental flight in solar-powered plane. Chris Gayle Bertrand Piccard Scott Walker Ray Bradbury Answer: Bertrand Piccard Copyright @ www.onlineGKguide.com

3.) The Fifth Edition of the World Future Energy Summit was held in. :

3.) The Fifth Edition of the World Future Energy Summit was held in. Abu Dhabi New Delhi Tehran Dhaka Answer: Abu Dhabi Copyright @ www.onlineGKguide.com

4.) . The high level safety Review Committee set up by the Ministry of Railway has been headed by: :

4.) . The high level safety Review Committee set up by the Ministry of Railway has been headed by: C Rangarajan Lalu Yadav Anil Kakodkar Harish Rawat Answer: Anil Kakodkar Copyright @ www.onlineGKguide.com

5.) Planning Commission of India on January 18, 2012 approved Rudrasagar development scheme. The Scheme is related to which State? :

5.) Planning Commission of India on January 18, 2012 approved Rudrasagar development scheme. The Scheme is related to which State? Assam Manipur Tripura Sikkim Answer: Tripura Copyright @ www.onlineGKguide.com

6.) Who is the UN-Arab League special envoy for the Syrian conflict? :

6.) Who is the UN-Arab League special envoy for the Syrian conflict? Kofi Annan Lakhdar Brahimi Vannina Maestracci Nabil El Araby Answer: Lakhdar Brahimi Copyright @ www.onlineGKguide.com

7.) Who among the following is the first Chinese citizen to be awarded a Nobel Prize of any kind while residing in China?:

7.) Who among the following is the first Chinese citizen to be awarded a Nobel Prize of any kind while residing in China? Liu Xiaobo Liu Yang Liu Chang Bo Xilia Answer: Liu Xiaobo Copyright @ www.onlineGKguide.com

8.) Who will be the Chief Guest of 11th Pravasi Bharatiya Divas?:

8.) Who will be the Chief Guest of 11th Pravasi Bharatiya Divas? President of Mauritius President of Trinidad and Tobago Prime Minister of Mauritius PM of Trinidad and Tobago Answer: President of Mauritius Copyright @ www.onlineGKguide.com

9.) Which rank does India hold in terms of Doing Business Index 2013 among 185 economies?:

9.) Which rank does India hold in terms of Doing Business Index 2013 among 185 economies? 130 132 128 120 Answer: 132 Copyright @ www.onlineGKguide.com

10.) India Signed MOU (Memorandum of Understanding) on Tourism with ASEAN on January 12, 2012. The agreement took place in-:

10.) India Signed MOU (Memorandum of Understanding) on Tourism with ASEAN on January 12, 2012. The agreement took place in- Indonesia Thailand Malaysia Singapore Answer: Indonesia Copyright @ www.onlineGKguide.com

11.) Who has been selected as the chairperson of the National Commission on Minorities?:

11.) Who has been selected as the chairperson of the National Commission on Minorities? Meera Kumar Wahajat Habibullah Vinod Sharma H.T Sangliana Answer: Wahajat Habibullah Copyright @ www.onlineGKguide.com

12.) Kaushik Basu the ex-economic adviser of PM recently in news, appointed as.:

12.) Kaushik Basu the ex-economic adviser of PM recently in news, appointed as. President of IMF President of World Bank Economic Adviser of UNO Chief Economist of World Bank Answer: Chief Economist of World Bank Copyright @ www.onlineGKguide.com

13.) The first border trade point between India and Myanmar is .:

13.) The first border trade point between India and Myanmar is . Moreh (Manipur) Zowkhatar (Mizoram) Avangkhung (Nagaland) Champhai (Mizoram) Answer: Moreh (Manipur) Copyright @ www.onlineGKguide.com

14.) Govt. approves an ordinance to completely digitise TV Broad-casting. The entire nation has been targeted to be covered by –:

14.) Govt. approves an ordinance to completely digitise TV Broad-casting. The entire nation has been targeted to be covered by – 2013 2014 2016 2015 Answer: 2014 Copyright @ www.onlineGKguide.com

15.) Who is the author of the book “Bring up the Bodies”?:

15.) Who is the author of the book “Bring up the Bodies”? Hilary Mantel Peter Carey J.M. Coetzee None Answer: Hilary Mantel Copyright @ www.onlineGKguide.com

Hope it was helpful for you.:

Hope it was helpful for you. Thank You! Copyright @ www.onlineGKguide.com

authorStream Live Help