Current Affairs Quiz June 2012

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

All general knowledge questions are related to the major events happened in the month of December 2012. For more GK and current affairs visit www.onlinegkguide.com

Comments

Presentation Transcript

Current Affairs Quiz Questions with Answers for March 2013:

Current Affairs Quiz Questions with Answers for March 2013 Visit: http://www.onlinegkguide.com/test-and-quizzes/current-affairs/march-2013-current-affairs-quiz-questions-answer/ Copyright @ www.onlineGKguide.com

1.) Dhoni has been appointed brand ambassador or Cricket in …:

1.) Dhoni has been appointed brand ambassador or Cricket in … Bangladesh Nepal Iran China Answer: Nepal Copyright @ www.onlineGKguide.com

2.) Who won the US open Golf Championship in June 2012?:

2.) Who won the US open Golf Championship in June 2012? Webb Simpson Tiger Woods Graeme McDowell Michael Thompson Answer: Webb Simpson Copyright @ www.onlineGKguide.com

3.) Sultan Azlan Shah Cup held in June 2012 is won by ……:

3 .) Sultan Azlan Shah Cup held in June 2012 is won by …… India New Zealand Korea Argentina Answer: New Zealand Copyright @ www.onlineGKguide.com

4.) Who among the following is the winner of French open men’s singles 2012?:

4.) Who among the following is the winner of French open men’s singles 2012? Rafael Nadal Novak Djokovic Daniel Nestor Mahesh Bhupati Answer: Rafael Nadal Copyright @ www.onlineGKguide.com

5.) According to the latest list of work’s 100 richest sportspersons released by the Forbes magazine, who is the highest earner?:

5 .) According to the latest list of work’s 100 richest sportspersons released by the Forbes magazine, who is the highest earner? Tiger Woods Floyd Mayweather Usain Bolt Roger Federer Answer: Roger Federer Copyright @ www.onlineGKguide.com

6.) Name the most sophisticated pieces of malicious software used by US to attack Iran’s nuclear programme.:

6.) Name the most sophisticated pieces of malicious software used by US to attack Iran’s nuclear programme. Love Columbia Flame Hunter Answer: Flame Copyright @ www.onlineGKguide.com

7.) Who among the following is the first Chinese women to enter into space?:

7.) Who among the following is the first Chinese women to enter into space? Liu Wang Liu Yang Jing Haipeng None of these Answer: Liu Yang Copyright @ www.onlineGKguide.com

8.) A Solar Plane (Solar Impulse) has successfully completed its first inter-conter-continental flight from..:

8.) A Solar Plane (Solar Impulse) has successfully completed its first inter-conter-continental flight from.. Spain to Morocco France to Spain Japan to Morocco Germany to France Answer: Spain to Morocco Copyright @ www.onlineGKguide.com

9.) Which among the following has been presented the best picture award at IIFA -2012? a. The Dirty Picture b. Zindgi Na Milegi Dobara c. Rockstar d. Double Dhamaal..:

9.) Which among the following has been presented the best picture award at IIFA -2012? a. The Dirty Picture b. Zindgi Na Milegi Dobara c. Rockstar d. Double Dhamaal.. The Dirty Picture Zindgi Na Milegi Dobara Rockstar Double Dhamaal Answer: Zindgi Na Milegi Dobara Copyright @ www.onlineGKguide.com

10.) South Korea Peace Prize for 2012 is awarded to …:

10.) South Korea Peace Prize for 2012 is awarded to … Manmohan Singh Binayak sen Ban Ki-moon Mukhtar Ali Answer: Ban Ki-moon Copyright @ www.onlineGKguide.com

11.) Name the legendary Pakistani samraat of Indian origin who died on June 13 in Karachi.:

11.) Name the legendary Pakistani samraat of Indian origin who died on June 13 in Karachi. Ghulam Ali Sabir Ali Mehdi Hassan Mukhtar Ali Answer: Mehdi Hassan Copyright @ www.onlineGKguide.com

12.) An Indiana University Professor of Political Science and the first woman to win a Nobel Prize in economics, died in Bloomington on June11. Name of the woman.:

12.) An Indiana University Professor of Political Science and the first woman to win a Nobel Prize in economics, died in Bloomington on June11. Name of the woman. Elinor ostrom Maria Robinson Catherein Edge Mary Christie Answer: Elinor ostrom Copyright @ www.onlineGKguide.com

13.) Who has been elected first democratic president of Egypt after a popular uprising?:

13.) Who has been elected first democratic president of Egypt after a popular uprising? Ahmed Shafiq Mohamed Morsi Riad Hijab Raja Parvez Answer: Mohamed Morsi Copyright @ www.onlineGKguide.com

14.) Who is the first person since 1986 to cross the Niagara Waterfall via tightrope in June 2012?:

14.) Who is the first person since 1986 to cross the Niagara Waterfall via tightrope in June 2012? Nik Wallenda Fatou Bensouda A. Marquise None of these Answer: Nik Wallenda Copyright @ www.onlineGKguide.com

15.) Antonis Samaras has been appointed new prime minister of….:

15.) Antonis Samaras has been appointed new prime minister of…. Paraguay France Greece Belgium Answer: Paraguay Copyright @ www.onlineGKguide.com

16.) How Much account government has fixed to earn in the current fiscal by stake sale of government-owned companies?:

16.) How Much account government has fixed to earn in the current fiscal by stake sale of government-owned companies? Rs. 25,000 crore Rs. 20,000 crore Rs. 15,000 crore Rs. 38,000 crore Answer: Rs. 20,000 crore Copyright @ www.onlineGKguide.com

17.) Government in its annual supplement of foreign Trade Policy 2009-14 has decided to provide incentives for exports from..:

17.) Government in its annual supplement of foreign Trade Policy 2009-14 has decided to provide incentives for exports from.. West Bengal Jammu & Kashmir North – East Himachal Pradesh Answer: North – East Copyright @ www.onlineGKguide.com

18.) Presently the FDI cap in Aviation sector is…..:

18.) Presently the FDI cap in Aviation sector is….. 26 percent 40 percent 51 percent 74 percent Answer: 40 percent Copyright @ www.onlineGKguide.com

19.) Which among the following has been conferred the mini ratna status in June 2012?:

19.) Which among the following has been conferred the mini ratna status in June 2012? Railtel Chitaranjan Workshop Goa Shipyard Konkan Railway Answer: Railtel Copyright @ www.onlineGKguide.com

20.) Who among the following has been convicted of insider trading by a Manhattan Federal Court?:

20.) Who among the following has been convicted of insider trading by a Manhattan Federal Court? Anshu Jain Partha Bhattachaya Rajat Gupta Om Sai Answer: Rajat Gupta Copyright @ www.onlineGKguide.com

21.) Fitch, an international credit rating agency has cut Indian rating outlook and placed it at…:

21.) Fitch, an international credit rating agency has cut Indian rating outlook and placed it at… BBB BBB- AA- BB- Answer: BBB- Copyright @ www.onlineGKguide.com

22.) Chaudhary Charan Singh Haryana Agriculture University at Hisar has been granted a patent on the bio-technological process of genetic transformation in……:

22.) Chaudhary Charan Singh Haryana Agriculture University at Hisar has been granted a patent on the bio-technological process of genetic transformation in…… Crops Fruits Animals Plants Answer: Crops Copyright @ www.onlineGKguide.com

23.) INS Vindhyagiri which was damaged in an accident last year, decommissioned on June 10, was a ….:

23.) INS Vindhyagiri which was damaged in an accident last year, decommissioned on June 10, was a …. Warship Frigate Aircraft carrier None of these Answer: Frigate Copyright @ www.onlineGKguide.com

24.) Where was the two-day G-20 summit held in June 2012?:

24.) Where was the two-day G-20 summit held in June 2012? Los Cabos Washington Beijing Rio-de Janeiro Answer: Los Cabos Copyright @ www.onlineGKguide.com

25.) Which country did suu kyi visit after her release from Jail?:

25.) Which country did suu kyi visit after her release from Jail? Norway Britain Thailand Switzerland Answer: Thailand Copyright @ www.onlineGKguide.com

26.) According to the ranking by the foreign Policy magazine which country topped in the list of failed states?:

26.) According to the ranking by the foreign Policy magazine which country topped in the list of failed states? Pakistan Somalia Afghanistan Zimbabwe Answer: Somalia Copyright @ www.onlineGKguide.com

27.) Who among the following has been honoured with medal of freedom cost of Living Survey-2012?:

27.) Who among the following has been honoured with medal of freedom cost of Living Survey-2012? Manmohan Singh Ban ki-moon Shimon Peres Vladimir Putin Answer: Shimon Peres Copyright @ www.onlineGKguide.com

28.) Which is the expensive city in the world, according to the worldwide Cost of Living Survey-2012?:

28.) Which is the expensive city in the world, according to the worldwide Cost of Living Survey-2012? Mexico city Tokyo Luanda Osaka Answer: Tokyo Copyright @ www.onlineGKguide.com

29.) Which Indian state in June 2012 decided to allow its male employees to go on paternity leave for seven days?:

29.) Which Indian state in June 2012 decided to allow its male employees to go on paternity leave for seven days? Asom Kerala Tripura Nagaland Answer: Tripura Copyright @ www.onlineGKguide.com

30.) Which Indian state has emerged as the fastest growing state according to the growth estimates compiled by the ministry of statistics and programme Implementation, Government of India?:

30.) Which Indian state has emerged as the fastest growing state according to the growth estimates compiled by the ministry of statistics and programme Implementation, Government of India? Gujarat Bihar Chhattisgarh Maharashtra Answer: Bihar Copyright @ www.onlineGKguide.com

Hope it was helpful for you.:

Hope it was helpful for you. Thank You! Copyright @ www.onlineGKguide.com

authorStream Live Help