Current Affairs Quiz July 2012

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

All general knowledge questions are related to the major events happened in the month of December 2012. For more GK and current affairs visit www.onlinegkguide.com

Comments

Presentation Transcript

Current Affairs Quiz for the Month of July 2012:

Current Affairs Quiz for the Month of July 2012 Visit: http://www.onlinegkguide.com/test-and-quizzes/current-affairs/July-2012-quiz/ Copyright @ www.onlineGKguide.com

1.) Who coined the word ‘God Particle’? :

1.) Who coined the word ‘God Particle’? Leon Lederman Brout and Englert James Higgs Stephen King Answer: Leon Lederman Copyright @ www.onlineGKguide.com

2.) Sunita Williams took-off her second space odyssey in July from….:

2.) Sunita Williams took-off her second space odyssey in July from…. Florida Atlanta Baikonur Seville Answer: Baikonur Copyright @ www.onlineGKguide.com

3.) Which among the following has recently been placed in endangered list by the International Union for the Conservation of Nature?:

3.) Which among the following has recently been placed in endangered list by the International Union for the Conservation of Nature? King Cobra Pashmina goat One-horned Bull None of these Answer: King Cobra Copyright @ www.onlineGKguide.com

4.) Maria, a satellite TV channel, exclusively operated and managed by women wearing the full-face veil, started airing in July 2012 in----:

4.) Maria, a satellite TV channel, exclusively operated and managed by women wearing the full-face veil, started airing in July 2012 in---- Saudi Arabia Kuwait Afghanistan Egypt Answer: Egypt Copyright @ www.onlineGKguide.com

5.) Which among the following has unveiled language.Com, an online information exchange platform to save endangered language in July 2012?:

5.) Which among the following has unveiled language.Com, an online information exchange platform to save endangered language in July 2012? Yahoo Google Apple Microsoft Answer: Google Copyright @ www.onlineGKguide.com

6.) Where is the largest ever meteorite crater discovered on the earth in July 2012?:

6.) Where is the largest ever meteorite crater discovered on the earth in July 2012? In India In Greenland In China In Laos Answer: In Greenland Copyright @ www.onlineGKguide.com

7.) Which among the following is the first state to ban pan masala on July 20?:

7.) Which among the following is the first state to ban pan masala on July 20? Haryana Madhaya Pradesh Rajasthan Maharashtra Answer: Maharashtra Copyright @ www.onlineGKguide.com

8.) Which Indian state has decided in- principle to implement the seaplane project aimed at boosting tourism in the state in July 2012?:

8.) Which Indian state has decided in- principle to implement the seaplane project aimed at boosting tourism in the state in July 2012? Karnataka Andhra Pradesh Kerala Goa Answer: Kerala Copyright @ www.onlineGKguide.com

9.) Which European Country has banned Indian Mujahideen in July 2012, citing the indiscriminate mass casualty attacks?:

9.) Which European Country has banned Indian Mujahideen in July 2012, citing the indiscriminate mass casualty attacks? Germany France England Italy Answer: England Copyright @ www.onlineGKguide.com

10.) Name the Indian state which has made the e-tendering compulsory for mining in July 2012?:

10.) Name the Indian state which has made the e-tendering compulsory for mining in July 2012? Bihar Uttar Pradesh Karnataka Rajasthan Answer: Uttar Pradesh Copyright @ www.onlineGKguide.com

11.) Delhi Safari is---- :

11.) Delhi Safari is---- India’s first 3D stereoscopic animation film An exhibition on the eve of 100 years of nation’s capital A tourist package for foreigners None of these Answer: India’s first 3D stereoscopic animation film Copyright @ www.onlineGKguide.com

12.) Who has been appointed as the United Nations’ special envoy for global education in July 2012?:

12.) Who has been appointed as the United Nations’ special envoy for global education in July 2012? Tony Blair Gordon Brown Bill Clinton George Bush Answer: Gordon Brown Copyright @ www.onlineGKguide.com

13.) The International Criminal Court sentenced a Congolese warlord to 14 years in prison on July 10. Name the warlord.:

13.) The International Criminal Court sentenced a Congolese warlord to 14 years in prison on July 10. Name the warlord. Thomas Lubanga Muhammed Ansar Anwar Shadique Jibril Muhamed Answer: Thomas Lubanga Copyright @ www.onlineGKguide.com

14.) Which Indian has been chosen for the Ramon Magsaysay Award-2012 in July, 2012 for Women empowerment in rural areas?:

14.) Which Indian has been chosen for the Ramon Magsaysay Award-2012 in July, 2012 for Women empowerment in rural areas? Kulandei Francis Syeda Rizwana Hasan Sushant Amolker Mohan Gandhi Answer: Kulandei Francis Copyright @ www.onlineGKguide.com

15.) Against which country US has filed a complaint with the world Trade Organisation of antidumping and countervailing duties?:

15.) Against which country US has filed a complaint with the world Trade Organisation of antidumping and countervailing duties? India Singapore Japan China Answer: China Copyright @ www.onlineGKguide.com

16.) Who among the following has been named as the recipient of the 2012 Liberty Medal on July 5?:

16.) Who among the following has been named as the recipient of the 2012 Liberty Medal on July 5? Dalai Lama Aung San Suu Kyi Muhammed Ali Nelson Mandela Answer: Muhammed Ali Copyright @ www.onlineGKguide.com

17.) Marissa Mayer has become new CEO of------In July 2012.:

17.) Marissa Mayer has become new CEO of------In July 2012. Google Apple Yahoo BBC Answer: Yahoo Copyright @ www.onlineGKguide.com

18.) . Who has been named as new prime minister of Egypt in July 2012?:

18.) . Who has been named as new prime minister of Egypt in July 2012? Hisham Qandil F. Ebrahim Syed Mustafa Muhamed Jibril Answer: Hisham Qandil Copyright @ www.onlineGKguide.com

19.) Name the indigenous stealth frigate commissioned in Indian Navy on July?:

19.) Name the indigenous stealth frigate commissioned in Indian Navy on July? a) INS Satpura b) INS Shivalik c) INS Sahyadri d) INS Brahmaputra Answer: INS Sahyadri Copyright @ www.onlineGKguide.com

20.) Rajesh Khanna, who died on July 18 had made his debut in 1966 with—:

20.) Rajesh Khanna, who died on July 18 had made his debut in 1966 with— Anand Aakhri Khat Aradhana Hathi Mere Saathi Answer: Aakhri Khat Copyright @ www.onlineGKguide.com

21.) The Italian car designer, who died on July 3 and whose company designed Ferraris for decades is—:

21.) The Italian car designer, who died on July 3 and whose company designed Ferraris for decades is— Marvin Traub Jon Lord Sergio Pininfarina Stephen R. Covey Answer: Sergio Pininfarina Copyright @ www.onlineGKguide.com

22.) On July, 7 US Administration has declared which country as its major non-NATO ally?:

22.) On July, 7 US Administration has declared which country as its major non-NATO ally? Pakistan Afghanistan Turkey Taiwan Answer: Afghanistan Copyright @ www.onlineGKguide.com

23.) Who Clinched the women’s singles Wimbledon-2012 in July?:

23.) Who Clinched the women’s singles Wimbledon-2012 in July? Martina Navratilova Serena Williams Agvieszka Radwanska Venus Williams Answer: Serena Williams Copyright @ www.onlineGKguide.com

24.) Which country won the Euro Cup football 2012 on July 1?:

24.) Which country won the Euro Cup football 2012 on July 1? Ukrain Italy Spain Germany Answer: Spain Copyright @ www.onlineGKguide.com

25.) Jeev Milkha Singh won which of the following titles of golf on July 15?:

25.) Jeev Milkha Singh won which of the following titles of golf on July 15? British Open Scottish Open US Open Indian Open Answer: Indian Open Copyright @ www.onlineGKguide.com

26.) Name the women sportsperson, who is set to become the first Indian women to hold on honorary rank of Lieutenant Colonel in the country’s defence forces.:

26.) Name the women sportsperson, who is set to become the first Indian women to hold on honorary rank of Lieutenant Colonel in the country’s defence forces. Krishna Punia Saina Nehwal Sania Mirza MC Mary Kom Answer: MC Mary Kom Copyright @ www.onlineGKguide.com

27.) Indo-Russian Inter-Governmental commission meet on July 17 was held in----:

27.) Indo-Russian Inter-Governmental commission meet on July 17 was held in---- Moscow New Delhi St. Petersburg Hyderabad Answer: New Delhi Copyright @ www.onlineGKguide.com

28.) According to the Employment and Unemployment Survey-2012 released by Labour Bureau in July, which state has least unemployment?:

28.) According to the Employment and Unemployment Survey-2012 released by Labour Bureau in July, which state has least unemployment? Rajasthan Gujarat Maharashtra Daman and Diu Answer: Daman and Diu Copyright @ www.onlineGKguide.com

29.) Which among the following has been including in the prestigious list of UNESCO word heritage sites by World Heritage Committee at its meeting in St. Petersburg in July 2012?:

29.) Which among the following has been including in the prestigious list of UNESCO word heritage sites by World Heritage Committee at its meeting in St. Petersburg in July 2012? Western Ghats Konkan Railway Amber Fort Chilka Lake Answer: Western Ghats Copyright @ www.onlineGKguide.com

30.) Which of the following magazine of international repute has dubbed Prime Minister Manmohan Singh as an under-achiever?:

30.) Which of the following magazine of international repute has dubbed Prime Minister Manmohan Singh as an under-achiever? Fortune Forbes Time People Answer: Time Copyright @ www.onlineGKguide.com

Hope it was helpful for you.:

Hope it was helpful for you. Thank You! Copyright @ www.onlineGKguide.com

authorStream Live Help