Current Affairs Quiz January 2012

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

All general knowledge questions are related to the major events happened in the month of December 2012. For more GK and current affairs visit www.onlinegkguide.com

Comments

Presentation Transcript

Current Affairs Quiz for the Month of January 2012:

Current Affairs Quiz for the Month of January 2012 Visit: http://www.onlinegkguide.com/test-and-quizzes/current-affairs/january-2012-quiz / Copyright @ www.onlineGKguide.com

1.) Which two of the following credit cards HDFC launched for Doctors?:

1.) Which two of the following credit cards HDFC launched for Doctors? a) Superia & Platinum b) Platinum & Titanium c) Titanium & Gold d) Gold & Superia Answer: Superia & Platinum Copyright @ www.onlineGKguide.com

2.) Which one of the following is correct? TATA AIG Life Insurance turned in to….:

2.) Which one of the following is correct? TATA AIG Life Insurance turned in to…. a) TATA AIP Life b) TATA AIA Life c) TATA AIT Life d) TATA TIA Life Answer: TATA AIA Life Copyright @ www.onlineGKguide.com

3.) What was the following is correct? The full form of TATA AIG Life was :

3.) What was the following is correct? The full form of TATA AIG Life was a) Tata Australian International Group b) Tata America International Group c) Tata American International Grouping d) Tata American International Group Answer: Tata American International Group Copyright @ www.onlineGKguide.com

4.) Consider the statement Apple paid 60 million dollar to Shenzhen Proview Technology to settle _______. Which one of the following is correct? :

4.) Consider the statement Apple paid 60 million dollar to Shenzhen Proview Technology to settle _______. Which one of the following is correct? a) Legal Dispute b) Business Dispute c) Personal Dispute d) Financial Dispute Answer: Legal Dispute Copyright @ www.onlineGKguide.com

5.) Consider the Statement: Adani Kandla Bulk Terminal Pvt. Ltd. signed an agreement with _____________. Which one of the following is correct? :

5.) Consider the Statement: Adani Kandla Bulk Terminal Pvt. Ltd. signed an agreement with _____________. Which one of the following is correct? a) Kandla Bulk Terminal b) Adani Bulk Terminal c) Kandla Port Trust d) Adani Port Trust Answer: Kandla Port Trust Copyright @ www.onlineGKguide.com

6.) Consider the Statement: _____________ launched famous Triangular Swiss Chocolate Brand Toblerone. :

6.) Consider the Statement: _____________ launched famous Triangular Swiss Chocolate Brand Toblerone. a) Cadbury b) Nestle c) Ferrero d) Callebaut Answer: Cadbury Copyright @ www.onlineGKguide.com

7.) Which one of the following division was introduced in London Olympics 2012?:

7.) Which one of the following division was introduced in London Olympics 2012? a) SAC ad hoc b) CAS ad hoc c) PAC ad hoc d) CBS ad hoc Answer: CAS ad hoc Copyright @ www.onlineGKguide.com

8.) Consider the statement: __________ titled book was released on Indian hockey Olympians. Which one of the following is correct? :

8.) Consider the statement: __________ titled book was released on Indian hockey Olympians. Which one of the following is correct? a) Report of Indian Hockey Olympians b) Synopsis of Indian Olympians c) Profiles of Indian Hockey Olympians d) Hockey Olympians Biography Answer: Profiles of Indian Hockey Olympians Copyright @ www.onlineGKguide.com

9.) Which one of the following beat Andy Murray to claim Wimbledon Open Championship Gentlemen’s Singles Final 2012?:

9.) Which one of the following beat Andy Murray to claim Wimbledon Open Championship Gentlemen’s Singles Final 2012? a) Pete Sampras b) Mikhail Youzhny c) Djokovic d) Roger Federer Answer: Roger Federer Copyright @ www.onlineGKguide.com

10.) Which one of the following beat Agnieszka Radwanskato claim Wimbledon Women’s Singles Final 2012?:

10.) Which one of the following beat Agnieszka Radwanskato claim Wimbledon Women’s Singles Final 2012? a) Petra Kvitová b) Serena Williams c) Venus Williams d) Victoria Azarenka Answer: Serena Williams Copyright @ www.onlineGKguide.com

11.) Which one of the following has a world record of 555 dismissals?:

11.) Which one of the following has a world record of 555 dismissals? Jeff Dujon Rodney William Marsh Mark Boucher Adam Gilchrist Answer: Mark Boucher Copyright @ www.onlineGKguide.com

12.) Name the person who was appointed the Director of the Institute of Banking Personnel Selection (IBPS) on 2 July 2012.:

12.) Name the person who was appointed the Director of the Institute of Banking Personnel Selection (IBPS) on 2 July 2012. Amar Pradhan M Balachandran Anup Sankar Bhattacharya Shankar Sharan Answer: Anup Sankar Bhattacharya Copyright @ www.onlineGKguide.com

13.) Which two of the following shared Under-19 Asia Cup 2012?:

13.) Which two of the following shared Under-19 Asia Cup 2012? India & Pakistan India & Pakistan Malaysia & Pakistan Pakistan & Nepal Answer: India & Pakistan Copyright @ www.onlineGKguide.com

14.) Where Under-19 Asia Cup 2012 was played? :

14.) Where Under-19 Asia Cup 2012 was played? Malaysia Kuala Lampur Lahore Kathmandu Answer: Kuala Lampur Copyright @ www.onlineGKguide.com

15.) Consider the Statement: Three _____ athletes were suspended from London Olympics 2012.:

15.) Consider the Statement: Three _____ athletes were suspended from London Olympics 2012. Indian American Russian England Answer: Russian Copyright @ www.onlineGKguide.com

16.) Which one of the following discarded Arsenal Contract Offer in 2012?:

16.) Which one of the following discarded Arsenal Contract Offer in 2012? Van Persie Mickelson Kerwin Samir Nasri Answer: Van Persie Copyright @ www.onlineGKguide.com

Hope it was helpful for you.:

Hope it was helpful for you. Thank You! Copyright @ www.onlineGKguide.com

authorStream Live Help