Current Affairs Quiz April 2012

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

All general knowledge questions are related to the major events happened in the month of December 2012. For more GK and current affairs visit at www.onlinegkguide.com

Comments

Presentation Transcript

Current Affairs Quiz for the Month of April 2012:

Current Affairs Quiz for the Month of April 2012 Visit: http://www.onlinegkguide.com/test-and-quizzes/current-affairs/April-2012-quiz/ Copyright @ www.onlineGKguide.com

1.) Which among the following won the Frank Worrell Trophy on April 12?:

1.) Which among the following won the Frank Worrell Trophy on April 12? England West Indies Australia India Answer: Australia Copyright @ www.onlineGKguide.com

2.) Who has been selected as the Chef-de-mission for the Olympics to head the Indian Contingent at the London Games?:

2.) Who has been selected as the Chef-de-mission for the Olympics to head the Indian Contingent at the London Games? Ajit pal Singh Gagan Narang Rajeev Shukla Surendra singh Answer: Ajit pal Singh Copyright @ www.onlineGKguide.com

3.) ISRO’s commercial arm,Antrix Corporation has signed a Rs. 100 crore deal to launch remote satellite, SPOT-6 with which country?:

3.) ISRO’s commercial arm,Antrix Corporation has signed a Rs. 100 crore deal to launch remote satellite, SPOT-6 with which country? Germany France Sweden Japan Answer: France Copyright @ www.onlineGKguide.com

4.) In which Indian state the country's first solar power plant of 40 MW capacity has been inaugurated?:

4.) In which Indian state the country's first solar power plant of 40 MW capacity has been inaugurated? Gujrat Rajasthan Tamil Nadu Maharasthra Answer: Rajasthan Copyright @ www.onlineGKguide.com

5.) Which among the following is the India's first indigenously built all- weather Radar Imagine Satellite?:

5.) Which among the following is the India's first indigenously built all- weather Radar Imagine Satellite? Cartosat-I Moonsat-I Risat-I Oceansat Answer: Risat-I Copyright @ www.onlineGKguide.com

6.) Who wrote the Thai Cook book-Cooking with Poo? :

6.) Who wrote the Thai Cook book-Cooking with Poo? Saiyuud Diwong Hasan Isha Norman Black Vir Sanghavi Answer: Saiyuud Diwong Copyright @ www.onlineGKguide.com

7.) India, on April 19, joined an elite club of nations successfully launching its over 5,000-km range nuclear capable long-range ballistic missile.:

7.) India, on April 19, joined an elite club of nations successfully launching its over 5,000-km range nuclear capable long-range ballistic missile. Dhanush Brahmos Agni-V Surya Answer: Agni-V Copyright @ www.onlineGKguide.com

8.) Which of the following nuclear-powered submaries was inducted into the Indian Navy on April 3?:

8.) Which of the following nuclear-powered submaries was inducted into the Indian Navy on April 3? INS Vikrant INS Chakra INS Vikramaditya None of these Answer: INS Chakra Copyright @ www.onlineGKguide.com

9.) Malabar is an annual naval exercise of ......... :

9.) Malabar is an annual naval exercise of ......... France and India Japan and India US and India China and India Answer: US and India Copyright @ www.onlineGKguide.com

10.) Where was the 20th ASEAN Summit held on April 4?:

10.) Where was the 20th ASEAN Summit held on April 4? North Korea Cambodia Myanmar China Answer: Cambodia Copyright @ www.onlineGKguide.com

11.) Where is the world's highest Tunnel bridge located ?:

11.) Where is the world's highest Tunnel bridge located ? In India In Japan In China In USA Answer: In China Copyright @ www.onlineGKguide.com

12.) With which country did China hold joint navy drill first time on April 22?:

12.) With which country did China hold joint navy drill first time on April 22? Russia Japan India Pakistan Answer: Russia Copyright @ www.onlineGKguide.com

13.) In which country did Tuareg Rebles declare independence?:

13.) In which country did Tuareg Rebles declare independence? Myanmar Malasia Mali Thailand Answer: Mali Copyright @ www.onlineGKguide.com

14.) Name the Rabel leader who won Presidential Election of East Timer held in April?:

14.) Name the Rabel leader who won Presidential Election of East Timer held in April? Taur Matan Ruak Jose Ramos-Horta Abdul Halim None of these Answer: Taur Matan Ruak Copyright @ www.onlineGKguide.com

15.) A united Nation-backed court convicted former liberian president of aiding and abetting war crimes and crimes against humanity. Name the former president.:

15.) A united Nation-backed court convicted former liberian president of aiding and abetting war crimes and crimes against humanity. Name the former president. Guenter Grass Charles Taylor Abdul Samed Abdulla Syed Mohemmad Thani Answer: Charles Taylor Copyright @ www.onlineGKguide.com

16.) In forbes list, which country recognised as global obesity capital?:

16.) In forbes list, which country recognised as global obesity capital? China Saudi Arabia Syria Qatar Answer: Qatar Copyright @ www.onlineGKguide.com

17.) Who has been appointed special envoy of the UN refugee agency (UNHCR)?:

17.) Who has been appointed special envoy of the UN refugee agency (UNHCR)? Amir khan Angelina jolie Amitabh Bachchan Shahrukh khan Answer: Angelina jolie Copyright @ www.onlineGKguide.com

18.) Name of newly-elected world bank president is .......:

18.) Name of newly-elected world bank president is ....... Nancy powell Jim yong kim Pal Schmitt Mohammed Waheeduddin Answer: J im yong kim Copyright @ www.onlineGKguide.com

19.) Which Indian films has been selected to represent in the non-competitive section of the 65th Cannes film festival?:

19.) Which Indian films has been selected to represent in the non-competitive section of the 65th Cannes film festival? Dirty Picture Singh is king Miss lovely Bodyguard Answer: Miss lovely Copyright @ www.onlineGKguide.com

20.) Who has been named as winner of the prestigious Templetion prize 2012?:

20.) Who has been named as winner of the prestigious Templetion prize 2012? Dalai Lama Shashi Tharoor Baba Amte None of these Answer: Dalai Lama Copyright @ www.onlineGKguide.com

21.) Who wrote the famous book-The Man Within My Head?:

21.) Who wrote the famous book-The Man Within My Head? Wendell Rodricks P.A. Sangma Chetan Bhagat Pico Iyer Answer: Pico Iyer Copyright @ www.onlineGKguide.com

22.) The 1200-MW Rosa Theral Power Project of Reliance power has been become operational in April. IN which state it is located?:

22.) The 1200-MW Rosa Theral Power Project of Reliance power has been become operational in April. IN which state it is located? Haryana Himachal Pradesh Uttar pradesh Uttarakhand Answer: Uttarakhand Copyright @ www.onlineGKguide.com

23.) Which Indian state has banned Gutkha from April 1,and became first state to do the same ?:

23.) Which Indian state has banned Gutkha from April 1,and became first state to do the same ? Madhya pradesh Punjab Delhi Jharkhand Answer: Madhya pradesh Copyright @ www.onlineGKguide.com

24.) Who has been awarded Rajasthan Ratna Award on March 30?:

24.) Who has been awarded Rajasthan Ratna Award on March 30? Komal Kothari Jagdish singh vijay Dhan Dehta All of these Answer: All of these Copyright @ www.onlineGKguide.com

25.) In April 2012, which country premitted the import of Indian Basmati into its market ?:

25.) In April 2012, which country premitted the import of Indian Basmati into its market ? USA Germany China Britain Answer: China Copyright @ www.onlineGKguide.com

26.) Which among the following emerging markits is the largest loser, according to MSCI indices, released in April 2012?:

26.) Which among the following emerging markits is the largest loser, according to MSCI indices, released in April 2012? India Russia Brazil Taiwan Answer: Russia Copyright @ www.onlineGKguide.com

27.) Which Indian leader has been named by time magazine as one the 100 most influential People of the world?:

27.) Which Indian leader has been named by time magazine as one the 100 most influential People of the world? Soniya Gandhi Dr Manmohan singh Mamata Banerjee Rahul Gandhi Answer: Dr Manmohan singh Copyright @ www.onlineGKguide.com

28.) Name the Indian tribe which is still living on trees?:

28.) Name the Indian tribe which is still living on trees? Jenu Kuruba Khasi Paharia Oangs Answer: Jenu Kuruba Copyright @ www.onlineGKguide.com

29.) As per the Census report, which state does not have even a single man without home ?:

29.) As per the Census report, which state does not have even a single man without home ? Haryana Asom Mizoram Himachal pradesh Answer: Mizoram Copyright @ www.onlineGKguide.com

30.) Indian has singned the framework for a more intensive partnership in the hydrocarbon sector in April 2012 with which country?:

30.) Indian has singned the framework for a more intensive partnership in the hydrocarbon sector in April 2012 with which country? Iran Saudi Arabia Qatar Kazakhstan Answer: Qatar Copyright @ www.onlineGKguide.com

Hope it was helpful for you.:

Hope it was helpful for you. Thank You! Copyright @ www.onlineGKguide.com

authorStream Live Help