Unitat de programació Lectoescriptura

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

INICIACIÓ A LA LECTOESCRIPTURA : 

INICIACIÓ A LA LECTOESCRIPTURA Equip d’Educació Infantil Escola Cor de Maria – Maria Reina Curs: 2009-2010

PER QUÈ HEM ESCOLLIT AQUEST TEMA? : 

PER QUÈ HEM ESCOLLIT AQUEST TEMA? Pels nens i nenes és tot un repte aprendre a escriure i llegir paraules. És un aprenentatge que s’inicia a P-3 i es va assimilant en cursos posteriors. La motivació i l’interès per aquests conceptes és molt present en els infants d’aquesta edat. En aquest curs s’estableixen les bases per un bon aprenentatge. Al llarg del curs es treballa la lectoescriptura a partir del nom propi (les lletres que el formen), el nom dels companys/es o paraules significatives per ells/es. S’aprenen les vocals i mica en mica es van introduïnt les consonants.

COM ES COMENÇA AQUEST APRENENTATGE ? : 

COM ES COMENÇA AQUEST APRENENTATGE ? Quan els infants arriben a P-3, a vegades no saben ni com agafar els instruments d’escriptura; es troben en l’etapa del gargot. Aquí comença l’aprenentatge de la lectoescriptura. Cal iniciar-se a l’escriptura aprenent a controlar el traç, la força i el domini motriu. Per això, cal fer un treball previ de grafomotricitat. Una vegada adquirida la destresa necessària s’ensenyen les lletres, però a més de la relació so –grafia cal ensenyar com s’escriuen.

QUÈ TREBALLEM EN LA PROGRAMACIÓ ? : 

QUÈ TREBALLEM EN LA PROGRAMACIÓ ? La nostra programació es centra en el període del 2n trimestre. És en aquests moments quan, a més de perfeccionar el traç es treballen més intensament les vocals, algunes consonants i la confecció de paraules monosil·làbiques. Les activitats programades estan pensades per treballar el domini motriu, la presentació i traç de les diferents lletres, consolidació de les vocals i iniciació a l’escriptura i lectura de petites paraules.

Recursos TIC : 

Recursos TIC http://clic.xtec.net/db/act_es.jsp?id=3516 http://www.doslourdes.net/cuadernos_de_lectoescritura.htm http://blocs.xtec.cat/cgalobar/ http://clic.xtec.net/projects/feinetes/swf/feinetes.html http://www.edu365.cat/infantil/llegir2/index.htm http://www.edu365.cat/infantil/pinta/index.htm http://www.edu365.cat/infantil/llegir/paraules.swf http://www.edu365.cat/infantil/llegir/lletra.swf

LA IMPORTÀNCIA DE LES TIC EN L’APRENENTATGE : 

LA IMPORTÀNCIA DE LES TIC EN L’APRENENTATGE Aprendre d’una forma més motivadora i diferent a l’habitual. Fer que els alumnes facin ús dels recursos de què es disposen i tenir-ne cura. Ensenyar a utilitzar les TIC d’una forma didàctica, tant a l’aula com a casa. Aproximar-los a les tecnologies de l’entorn, tot mostrant-los el món i la societat actual. Utilitzar els recursos existents en aquest concepte, tot respectant la diversitat en la capacitat d’aprenentatge

Esperem que us hagi agradat i us sigui útil per entendre millor l’iniciació a aquest aprenentatge tan important! : 

Esperem que us hagi agradat i us sigui útil per entendre millor l’iniciació a aquest aprenentatge tan important!

authorStream Live Help