Diferenta | www.mototol.ro |

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Slide 1: 

Ideile din aceasta prezentare le-am primit prin e-mail. Am facut câteva adaptari, si vi le trimit si voua, pentru a va ajuta pe drumul catre o viata împlinita...

Slide 2: 

Nevoile primare ale oamenilor se considera a fi: Sanatatea Banii (prin intermediul carora obtinem alimente, adapost, îmbracaminte si distractii) Dragostea

Slide 3: 

Unul din modurile de a atinge aceste obiective este sa fii bogat si prosper.

Slide 4: 

Dupa cum exista oameni bogati si oameni saraci, tot asa, exista tari bogate si tari sarace.

Slide 5: 

Diferenta între tarile sarace si tarile bogate nu consta în vechimea lor.

Slide 6: 

Aceast fapt poate fi dovedit daca dam ca exemplu tari precum India sau Egiptul, care exista de mii de ani, dar sunt sarace.

Slide 7: 

Spre deosebire de acestea, sunt tari ca Australia sau Noua Zeelanda, care pâna în urma cu mai putin de 150 de ani erau necunoscute, iar astazi sunt tari dezvoltate si bogate.

Slide 8: 

Diferenta între tarile bogate si cele sarace nu este legata de resursele naturale pe care acestea le poseda.

Slide 9: 

De exemplu, Japonia, care are un teritoriu mic si muntos, care nu este deloc potrivit nici agriculturii si nici cresterii vitelor, si nici nu are petrol sau minereuri, dar este a doua putere economica mondiala.

Slide 10: 

Teritoriul sau este ca o mare fabrica plutitoare care importa materie prima din toata lumea, o prelucreaza, iar produsul rezultat este exportat apoi în toata lumea, si uite asa, se acumuleaza bogatia…

Slide 11: 

Mai avem si exemplul Elvetiei, tara fara acces la mare, dar care detine una din cele mai mari flote maritime din lume. Care nu are cacao, dar are ciocolata cea mai buna din lume. Care în putinii ei kilometri patrati creste vite si permite cultura doar 4 luni pe an, deoarece în restul timpului este foarte frig. Care are cele mai bune produse lactate din Europa. Si care, ca si Japonia, nu are materii prime, dar exporta produse de o calitate greu de întrecut. O tara pe care siguranta, ordinea si munca au transformat-o în “casa de bani” a lumii…

Slide 12: 

…si nu este nici inteligenta oamenilor cea care face diferenta între bogatie si saracie…

Slide 13: 

Aceast fapt este demonstrat de studentii din tarile sarace care studiaza în tarile bogate si obtin rezultate excelente în educatia lor.

Slide 14: 

Un alt exemplu poate fi vazut la managerii din tarile occidentale care ne viziteaza tara. Vorbind cu ei ne putem da seama ca nu exista nici o diferenta intelectuala notabila.

Slide 15: 

În sfârsit, putem spune ca nici rasa nu face diferenta între bogati si saraci...

Slide 16: 

În tarile Europei Occidentale putem vedea cum “lenesii” (hispanici sau africani) demonstreaza ca ei sunt forta productiva în aceste tari.

Slide 17: 

Si atunci? Ce face diferenta?

Slide 18: 

ATITUDINEA oamenilor face diferenta.

Slide 19: 

Studiind comportamentul persoanelor din tarile bogate, descoperim ca marea parte a populatiei respecta urmatoarele reguli (ordinea nu este importanta):

Slide 20: 

1. Etica 2. Ordinea si curatenia 3. Integritatea si cinstea 4. Punctualitatea 5. Resposabilitatea

Slide 21: 

6. Dorinta de perfectionare 7. Respectul pentru legi si regulamente 8. Respectul pentru drepturile celorlalti 9. Dragostea pentru munca 10. Efortul pentru a face economii si cheltuiala cu chibzuinta

Slide 22: 

Are România nevoie de alte legi? Nu ar fi oare de ajuns sa respectam cu totii aceste 10 reguli simple?

Slide 23: 

În tarile sarace, numai o mica parte (nesemnificativa) din populatie se conduce dupa regulile acestea în viata de zi cu zi.

Slide 24: 

Nu suntem saraci din cauza ca tara noastra n-are resurse naturale sau fiindca natura este cruda cu noi… Suntem saraci pur si simplu din cauza atitudinii noastre.

Slide 25: 

Ne lipseste caracterul pentru a ne comporta dupa aceste principii de baza ale functionarii societatii.

Slide 26: 

Daca vom astepta ca Guvernul sa ne rezolve problemele noastre, vom astepta toata viata.

Slide 27: 

O atentie deosebita acordata faptelor noastre, împreuna cu schimbarea de atitudine pot semnifica intrarea tarii nostre pe drumul progresului si bunastarii.

Slide 28: 

Valorile acestea vor anima fiecare proces de schimbare pe care îl impulsionam, fiecare obiectiv care-l vom atinge, si în principal stilul de viata care-l vom avea. Împreuna vom putea modela o tara mai buna.

Slide 29: 

Dar daca îti doresti un alt viitor, mai bun, pentru tine si copiii tai, lasa fisierul acesta sa hoinareasca prin Internet, astfel încât mai multi oameni sa se poata gândi în mod serios la aceste idei.