EL CAVALL_projecte3

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

EL CAVALL : 

EL CAVALL Projecte interdisciplinar – 3r Cicle Mitjà Col·legi Pompeu Fabra (Salt) Curs 2009/10

Un cop vam decidir que volíem fer un projecte sobre el cavall, vam repartir la feina en sis grups. : 

Un cop vam decidir que volíem fer un projecte sobre el cavall, vam repartir la feina en sis grups. Les races (Roger, Manel, Yasir). Oficis (Carla, Ivet, Clara, Adrià). El cavall a Salt (Núria, Martina, Mohamadou, Guillem Valebona). Relació amb les persones (Anna Paola, Àlex, Mariam, Laura). La salut del cavall (Taira, Tània, Cristina, Ferran). La vida (Jordi, Maria, Guillem, Noèlia).

RACES : 

RACES Hem après que hi ha moltes races de cavalls; les més importants són: Connemara Appalosa Przewalski Poni Frisons Haflinger Mustang …

OFICIS : 

OFICIS Hi ha molts oficis relacionats amb el món del cavall. Alguns dels que hem après són: El ferrer El domador El veterinari El baster Els monitors d’equitació …

EL CAVALL A SALT : 

EL CAVALL A SALT Hem buscat informació de la relació de Salt amb el cavall. I ara sabem que: Abans, a Salt, es celebrava la festa de Sant Antoni Abat amb la participació de cavalls i cavallers de molts pobles del voltant. Ara, a Salt, hi ha dos llocs on podem aprendre a muntar a cavall: la Crinera i el Club Centaure.

LA SALUT DEL CAVALL : 

LA SALUT DEL CAVALL Ara sabem que: Els cavalls se senten bé quan viuen amb d’altres cavalls en llibertat ; si han de viure a l’estable necessiten que els seus cuidadors en tinguin molta cura. Les malalties que poden tenir els cavalls són: llagues en els llavis, a la pell, mal de fetge, coixera, còlics… Hi ha centres d’acollida pels cavalls ferits, abandonats, maltractats… Aquests cavalls es poden adoptar.

RELACIÓ AMB LES PERSONES : 

RELACIÓ AMB LES PERSONES Des de sempre, els cavalls s’han relacionat amb les persones. A molts països s’organitzen curses de cavalls: de carros, de salts, córrer camp a través,… Poden ser en una pista o a la platja. També s’ensenya a ballar els cavalls. El que ens ha agradat més és l’espectacle del cavalls andalusos de la Reial Escola Andalusa de l’Art Eqüestre (a Jerez de la Frontera).

LA VIDA : 

LA VIDA Ara sabem: Els cavalls estan 11 mesos al ventre de la mare. Quan són petits es diuen poltres. Tenen una oïda molt aguda; i l’olfacte molt desenvolupat; tenen gairebé 360º de visió. Poden emetre pocs sons: renillen d’alegria o preocupació; esbufeguen, com a senyal de por o d’entusiasme; i xisclen si alguna cosa els molesta. Els cavalls són uns dels animals més intel·ligents. L’esquelet del cavall està format per uns 210 ossos. El seu estòmac és molt petit i l’aliment passa molt ràpidament a l’intestí prim, per això no li podem donar grans quantitats de pinso o cereals; li podria provocar un còlic.

Xerrada de l’avi de l’Adrià : 

Xerrada de l’avi de l’Adrià L’avi de l’Adrià coneix molt bé el món del cavall perquè en té des de fa temps i va venir a explicar-nos moltes coses: Què mengen Com van guarnits Com cal tenir-ne cura I ens va deixar moltes fotos i també un DVD on vam poder veure com ballen els cavalls andalusos.

Slide 11: 

Entrevista a la Lovisa Vam fer una entrevista a la senyoreta Lovisa que des de fa molts anys munta a cavall (en va aprendre a Suècia quan era petita). Ens va explicar moltes anècdotes i coses curioses.

Visita a La Crinera : 

Visita a La Crinera Quan vam anar a La Crinera, vam poder muntar els ponis: Pruna, Frisian i Perla.

Slide 13: 

Abans de muntar els ponis, ens van ensenyar com es posava tot l’equip per cavalcar: brida, sella, cingla, regnes,…

Slide 14: 

Vam veure tres cavalls frisons: Bruc, Tinke i Galan. En Bruc ens va fer una exhibició. Els cavalls frisons aixequen molt les potes quan caminen.

Slide 15: 

La Montse ens va explicar moltes coses: El preu d’un poni (1000 €): un cavall (6000 €); d’una ferradura (20 €); el menjar d’un poni d’un dia (10 €); el menjar d’un cavall d’un dia (15 €)… Els cavalls mengen tres vegades al dia. Els cavalls es mesuren des de la creu. En Bruc mesura 70 cms.

Slide 16: 

Era hora de dinar! La Montse ens va ensenyar a preparar el menjar dels ponis i els cavalls. Vam barrejar pinso, cereals i aigua.

Slide 17: 

Què bé que ens ho hem passat! Quantes coses que hem après!

Fem una careta de cavall : 

Fem una careta de cavall Estàvem tan contents amb tot el que hem après del cavall, que a l’hora de plàstica vam voler fer una careta de cavall. Us agrada?

Exposem els nostres treballs : 

Exposem els nostres treballs Una vegada acabat el nostre treball, hem exposat tot el que hem après a la resta de grups de la classe. Estàvem molt nerviosos però… ens ha sortit prou bé. Gairebé semblàvem els presentadors de la tele!

Slide 20: 

ELS OFICIS

Slide 21: 

LA VIDA

Slide 22: 

EL CAVALL A SALT

Slide 23: 

RELACIÓ AMB LES PERSONES

Slide 24: 

LA SALUT DEL CAVALL

Slide 25: 

LES RACES

EL CAVALL : 

EL CAVALL Projecte interdisciplinar – 3r Cicle Mitjà Col·legi Pompeu Fabra (Salt) Curs 2009/10

authorStream Live Help