DEVESES_2

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

LES DEVESES DE SALT : 

LES DEVESES DE SALT Pau Espona – Anna Ovide – Aniol Nierga – Fatima Jawara Cicle Mitjà 2 – Curs 2009/10 POMPEU FABRA (Salt)

Presentació : 

Presentació Buscant informació per fer aquest projecte, hem après: Què són les Deveses. Quines plantes hi podem trobar: Arbres, com el pollancre i el platan. Plantes, com la canya, el jonc i l’ortiga. Arbustos, com el sanguinyol. Hort, com escarola, enciam, tomates,…

POLLANCRE : 

POLLANCRE Els pollancres són arbres cadicifolis Els pollancres creixen molt ràpid. Es planten en llocs al costat de l’aigua perquè agafi la seva aigua i creixin més ràpid.

PLÀTAN : 

PLÀTAN El plàtan és un arbre caducifoli. Les fulles són grans amb cinc lòbuls punxeguts. Són de la familia platanaceae Té les flors reunides Els fruits del plàtan es presenten en grups de fins a sis glòbuls.

LA CANYA : 

LA CANYA Nom científic: Arundo donax Es reprodueix pels rebrots que surten de la tija subterrània. Les flors estan disposades en una mena d’espiga d’uns 50 cm a l’extrem superior de la tija.

EL JONC BOVAL : 

EL JONC BOVAL Scirpus Floreix durant la primavera i l’estiu. Les flors es reuneixen en glomèruls rodons a la part superior de les tiges.

Sanguinyol : 

Sanguinyol És un arbust. Prové de la família: Coriàcies. Ve d’Europa central i mediterrània. El nom científic és: Cornus sanguinea. El fruit és petit i de color blau i negre. I és tòxic pels humans.

Sarriassa : 

Sarriassa Prové de la familia: Aràcies. El nom científic es: Arum italicum. Floreix a la primavera. Els fruits són baies vermelles, tòxiques per als humans.

Tomates : 

Tomates Procedeix del nord de Xile, el Perú i l’Equador. El nom del fruit deriva de la paraula nàhuatl tomatl. A Catalunya no es va fer servir la tomata fins el segle 17(XVll)

Cebes : 

Cebes El seu desenvolupament arriba fins a 1m de llargària. És un bulb. Té fama com a planta medicinal. Les seves fulles són semicilíndriques.

Pebrots : 

Pebrots La pebrotera (capsicum annuum) és una planta procedent d’Amèrica És de la familia de les solanàcies igual que la patata i el tomàquet El pebrot és ample i allargat, buit per dins i de color verd o vermell.

Fem una macedònia : 

Fem una macedònia

authorStream Live Help