totes_plantes

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

plantes remeieres 3r

Comments

Presentation Transcript

camamilla:

camamilla BARRUFETS: Eva, Jan, Bernat

PowerPoint Presentation:

Nom científic Matricaria recutita Nom vulgar Camamilla Tipus de planta Herba Característiques físiques La camamilla pot arribar a créixer 50 centímetres. Les flors són de color blanc i estan agrupades. Lloc on la podem trobar A les bandes dels camins. A Catalunya es pot trobar a la Garrotxa,Baix Emporda,la Selva,el Llobregat,Baix Ebre i Osona. Propietats La camamilla s´utilitza com a infusions, colonia i t´ajuda a fer la digestió. Altres informacions Floreix a l´estiu i creix en comunitats de males herbes, en cultius i camins. Es una planta molt aromàtica.

Til·la:

Til·la Enganxa aquí una imatge de la planta Espies:Biel,Diana,Marc,Aida.

TIL·LER:

TIL·LER Nom científic Tilia platyphyllos Nom vulgar Til·la Tipus de planta Arbre Característiques físiques Mesura 20 centímetres d´ample i 20 o 25 metres d' alçada.La flor té 5 sèpals i és molt aromàtica. Lloc on la podem trobar A la muntanya mitjana, sobretot a les rouredes de roures de fulla gran,al Montseny. Propietats S'utilitza com a tranquil·litzant, per combatre refredats, per fer baixar la febre. Se´n fan infusions de les flors . Altres informacions Arriba a viure 900 anys i creix lentament.

MENTA:

MENTA Enganxa aquí una imatge de la planta LA NATURA:LAURA,PAU,JORDI

PowerPoint Presentation:

Nom científic Menta piperita Nom vulgar menta Tipus de planta Herba Característiques físiques Herba boscana de bona olor penetrant. Les fulles són de color verd clar i les flors formen una mena d'espiga d'un color moradenc tirant a porpa. Lloc on la podem trobar Es troba a les voreres dels camins,a les cunetes i altres llocs preferement frescos. Propietats Per guarir constipats, nervis, desgana,còlics,migranya, mal de cap ... Altres informacions Quan la planta floreix es tallen les branques amb fulles i es deixen assecar.

SAÜC:

SAÜC Enganxa aquí una imatge de la planta MARTIN MISTERY: BLANCA, ROBERT, ADRIÀ, ITZEL

SAÜC:

SAÜC Nom científic Sambucus nigra Nom vulgar saüc Tipus de planta Arbre Característiques físiques Arbre de branques berrugoses, plenes d'un suc blanc(medul.la) i flors blanques, groguenques molt oloroses. Es de fulla caduca. Floreix el mes de maig. Pot tenir 4 metres d'alçada. Lloc on la podem trobar A les Deveses de Salt a prop del riu Ter i tambe a prop dels rius i rierols. Propietats Dolor de costats i de ronyons. Antinflamatories, sedants, sudorifiques. Altres informacions Amb les flors es prepara un vinagre de tocador. Fa temps era molt estimat. La flor també es util.litzada en la cuina moderna. I es considera un menjar exquisit. També amb les flors es pot fer fer una beguda. RECEPTA: licor de saüc INGREDIENTS: 3 ramells de flors de saüc, 1litre d'aigua, 100 grams de sucre, un raig de llimona. PREPARACIÓ: Es posa tot plegat dins d'una garrafa durant una setmana a fora al balcó.(terrasa,pati...) Després es cola, es posa dins d'una ampolla i es tapa bé. Es guarda a la nevera i es beu a l'estiu com si fos cava(porta gas)

DIAMANTS :BERTA,JOAN,BAKARI,IVET:

DIAMANTS :BERTA,JOAN,BAKARI,IVET llorer

PowerPoint Presentation:

Nom científic Laurus nobilis L. Nom vulgar Llorer Tipus de planta Arbre Característiques físiques Viu en els boscos humits de les contrades mediterrànies El llorer floreix a principis de primavera {Març, Abril}. Arbre perenne que pot tenir fins els deu metres d´alçada. Té el troc llis i grisenc. Lloc on la podem trobar Aquest arbre sovint es troba a prop de llocs habitats i per les torrenteres i valls humides. Propietats És un dels condiments tradicionals de la cuina mediterrània. Les fulles són un condiment excel·lent i per això és molt apreciat en la cuina. Altres informacions És tradició portar las seves branques el diumenge de Rams a beneir, per commemorar l'entrada de Jesús a Jerusalem. Quan vam anar d'excursió a les Gavarres vam fer un farcellet de farigola, llorer i romaní .

Farigola:

Farigola Enganxa aquí una imatge de la planta Xirucaires:Mar,Telm,Ricard, Haimadou

FARIGOLA:

FARIGOLA Nom científic Thymus vulgaris Nom vulgar Farigola Tipus de planta Arbust Característiques físiques Té un oli essencial que es diu timol. La farigola comuna creix a l´ombra d´ un arbust sense peciol. Medeix 25 cm. Es perenne . Lloc on la podem trobar A llocs secs com les Gavarres, a les muntayes, boscos... Propietats Va bé per el mal de coll, mal de cap, estomac, gasos, dolors musculars... Altres informacions Es de la familia labiades, és una planta silvestre i tambe es cultiva. Té moltes fulles medeixen molt poc. De vegades formen part de l´ anomenat “ brotet de totes les herbes” mallorquí.

authorStream Live Help