La cat�strofe a Jap�

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

La catàstrofe a Japó:

La catàstrofe a Japó Mario Leiva

Índex.:

Índex. Introducció . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 Japó . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2 Terratrèmols . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3 Tsunamis . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4 Centrals nuclears . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5 Conseqüències del terratrèmol i tsunami de Japó 2011 . 6 Bibliografia . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7

Introducció:

Introducció El passat dia 11 de març a mig dia, Japó va patir el terratrèmol més devastador de la seva història de 8,9 graus de la escala de Ritcher . Va provocar un tsunami que va arrasar les costes orientals i que va acabar amb més de 10.000 morts i 15.000 desapareguts. Les conseqüències d’aquesta catàstrofe ha provocat greus incidents degut a la devastació del país i de les seves infraestructures.

1. Japó:

1. Japó SITUACIÓ I GEOGRAFIA El Japó es un conjunt de unes 3.400 illes situades en l’oceà Pacífic a l’est de Xina. Les seves illes tenen origen volcànic. El seu cim més alt és el Mont Fuji. La població estimada del país es de 127.000.000 habitants. CULTURA La cultura japonesa ha anat evolucionant al llarg dels anys. S’ha passat de una cultura tradicional amb idees molt conservadores a una cultura més influenciada per occident.

2. Terratrèmols:

2. Terratrèmols QUÈ ÉS UN TERRATRÈMOL? És la alliberació violenta de energia produïda per la terra en forma d’ones flexibles que mouen la superfície de la terra produint danys. ON ES PRODUEIXEN? Es produeixen en els límits entre dues plaques que formen l’escorça terrestre que xoquen i es trenquen. Quan aquestes plaques xoquen o es freguen entre elles alliberen energia en forma de moviment. COM ES PODEN MESURAR? Existeixen dos tipus de escales per mesurar terratrèmols: Escala de Mercalli : Mesura el nivell de danys produïts.(intensitat) Escala de Richter : Mesura la quantitat de energia alliberada.(magnitud)

3. Tsunamis:

3. Tsunamis QUE ES UN TSUNAMI? Es el desplaçament de un gran volum d’aigua, produït per un terratrèmol. Pot arribar a viatjar a 800 – 1.000 Km./h. i amb onades de 10m de alçada. SISTEMAS D’ALERTA Els Tsunamis es poden detectar de varies formes: - Un mètode es mitjançant un sistema bolles que avisen a les ciutats de la costa. - Un altre mètode es utilitzar els satèl·lits per mesurar els canvis d’alçada en el nivell de l’aigua del mar.

4.Centrals nuclears:

4.Centrals nuclears FUNCIONAMENT Es una instal·lació industrial per generar electricitat a partir de energia nuclear. Utilitzant materials que es fissionen amb reaccions nuclears es produeix calor, aquesta calor mitjançant un cicle termodinàmic, fa moure un alternador i produeix energia elèctrica. SEGURETAT Les principals mesures de seguretat tenen el objectiu de: - Controlar la reacció nuclear. - Mantenir la refrigeració del reactor nuclear.

Conseqüències dels terratrèmols i tsunami de Japó 2011:

Conseqüències dels terratrèmols i tsunami de Japó 2011 REACCIONS I EFECTES IMMEDIATS Primeres reaccions, alarma de tsunamis i estat d'emergència nuclear. Pèrdues de vides, destrucció d’edificis, vies de comunicació, etc... Canvi en el eix terrestre. ESTIMACIÓ DE LES VÍCTIMES Segons el Govern del Japó podrien haver més de 10.000 morts i 15.000 desapareguts. INCIDENTS NUCLEARS Degut a les explosions a la Central Nuclear de Fukushima , la resta de països comencen a replantejar-se els perills d'aquests tipus de centrals.

Bibliogafia:

Bibliogafia Wikipedia Thales.cica.es El pais.com Udc.es Inza.com

authorStream Live Help