la vida als castells 4tA

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

Projecte

Comments

Presentation Transcript

MARC, CLARA, MAR, MARIO:

M ARC, C LARA, M AR, M ARIO LA VIDA ALS CASTELLS.

índex:

índex 1: Què era el castell 2: Qui vivia al castell 3: Les terres del castell 4: La ciutat 5: L’assalt al castell 6: Els monestir 7: Sorpresa!!!!!!!!!!!

QUÈ ERA EL CASTELL:

QUÈ ERA EL CASTELL El castell era una fortalesa i una residència, era el símbol de poder d’un senyor feudal Molts castells estaven situats al cim de la muntanya i tenien muralles al peu de la muntanya per protegir-se.

Parts del castell 1:

Parts del castell 1

Parts del castell 2:

Parts del castell 2

QUI VIVIA AL CASTELL 1:

QUI VIVIA AL CASTELL 1 El senyor feudal i la seva família , des del castell dominava i defensava les seves terres i la seva gent. Impartia justícia i cobrava diners dels seus súbdits.

QUI VIVIA AL CASTELL 2:

QUI VIVIA AL CASTELL 2 Els cavallers i soldats , li prestaven jurament i lleialtat i es comprometien a lluitar al seu costat Cuiners (celler, forner), artesans (ferrer i armer, fuster, ...), personal que cuida els animals (cavalls, gossos de caça, falcons, ...), El capellà , es cuidava de l'església i deia missa

LES TERRES DEL CASTELL 1:

LES TERRES DEL CASTELL 1 Els camps : On es conreava el blat, la vinya i l’olivera. Els pagesos els conreaven i proveïen de menjar al castell. Les pastures : On hi havia ramats d’ovelles, cabres i vaques. Els pastors proveïen de carn i llet al castell.

LES TERRES DEL CASTELL 2:

LES TERRES DEL CASTELL 2 El bosc : on el senyor anava a caçar porcs senglars, cérvols, ... També s’hi recollien fruits: maduixes, gerds, bolets, herbes remeieres... I se’n aprofitava la fusta.

La ciutat 1:

La ciutat 1 Prop del castell es formen petites ciutats. Normalment a les zones de cruïlla de camins on setmanalment es fa el mercat.

La ciutat 2:

La ciutat 2 En elles hi trobem: Artesans . Teixidors, tintorers, terrissers, cistellers, sabaters.... Els tintorers tenyien la roba en uns cubells o galledes gegants de pintures fetes de: fems d’animals, raïm....

La ciutat 3:

La ciutat 3 Mercaders. Porten espècies d’orient (pebre, mostassa, ...), seda, encens, mirra, ambre, ...

L’ASSALT AL CASTELL 1:

L’ASSALT AL CASTELL 1 En temps de guerra tothom s’ha de refugiar al castell, l’enemic no perdona i fa malbé tot allò que troba.

L’ASSALT AL CASTELL 2:

L’ASSALT AL CASTELL 2 Comença l’assalt, aquest pot durar dies, però s’hi hi ha el rebost ple no hi ha problema, podem arribar a resistir mesos.

Els monestirs:

Els monestirs Els monjos dels monestirs conreaven la terra, tenien lloc per hostatjar els que viatjaven i alguns tenien també hospital. Era el lloc on es guardaven els escrits antics que copiaven en pergamins.

SORPRESA!!!!!!:

SORPRESA!!!!!! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vAOw5o8Ap9w