ROMA 4tA

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Projecte

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

ROMA

COM ES COMUNICAVEN?:

COM ES COMUNICAVEN? La llengua oficial era el LLATÍ . Escrivien en tinta negre sobre els papirus i amb punxons sobre les tabletes . Les tabletes podien ser de mel o de cera d’abella i desprès d’escriure s’havien d’allisar.

QUINA RELIGIÓ TENIEN?:

QUINA RELIGIÓ TENIEN? Hi havia diferents déus, com per exemple: Júpiter o Jovis , déu principal del cel resplendent Juno, esposa de Júpiter i deessa del naixement i de la prole Mart, déu de la guerra Janus , déu de l'accés a la casa Vesta, deessa de la llar Silvà, déu dels boscos i dels ramats Penats, déu del rebost Lars, déu protector de la família i de la casa. Hèrcules Itàlic, déu de l'alqueria cultivada en pau Vertumne , déu de l'any i les seves estacions Saturn, déu de la sementera Ops (déu dels camps) Flora, deessa de les flors Bel·lona , deessa de la guerra Terminus , déu dels límits Juventus, déu de la joventut Salus , deessa de la salut Fides , deessa de la fi Concordia , deessa de la concòrdia Fors, deessa de la fortuna Camenes, nimfes de les fonts Dea o Ceres, deessa de la fecunditat.

QUIN TERRITORI TENIEN?:

QUIN TERRITORI TENIEN? Van conquerir : Europa Àsia oriental El nord d’Àfrica

QUINA MONEDA HI HAVIA?:

QUINA MONEDA HI HAVIA? 1 As : era la moneda més gran. 2 Denari: igual a 10 asos i a 4 sestercis. 3 Libel·la : equivalent a l'as romà i una desena part del denari. 4 Quadrant:4 quadrant = 1 as. 5 Quinari:5 quinaris igual a 1 as i a 2 sestercis. 6 Semi: la meitat d'un as 7 Sextant:6 sextant = 1 as. 8 Trient : 3 trient = 1 as . 9 Unça:10 unces eren un as greu.

AUTORS: :

AUTORS: Anona Sofia Laia Pol R.