Η ζωή στις εύκρατες περιοχές

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

H ζωή στις εύκρατες περιοχές

PowerPoint Presentation:

Οι περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στις πολικές ζώνες και στην τροπική λέγονται εύκρατες ζώνες. Εύκρατη ζώνη — Εύκρατο κλίμα Μεγάλες μεταβολές της θερμοκρασίας ανάλογα με την εποχή Βροχερός χειμώνας, ζεστό καλοκαίρι Μικρότερη ημέρα το χειμώνα, μεγαλύτερη το καλοκαίρι .

PowerPoint Presentation:

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Γης έχει συγκεντρωθεί στις εύκρατες περιοχές, επειδή σε αυτές δεν παρατηρούνται ακραίες κλιματικές συνθήκες ,όπως συμβαίνει στις ερήμους και στις πολικές περιοχές. Επίσης η βλάστηση στις εύκρατες περιοχές δεν παρεμποδίζει τις ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως στις τροπικές.

PowerPoint Presentation:

Οι άνθρωποι στις εύκρατες ζώνες κατάφεραν να αναπτύξουν τη γεωργία, την κτηνοτροφία, το εμπόριο, αλλά και τις επιστήμες, την τεχνολογία και τον πολιτισμό. Έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν πόλεις, να κατασκευάζουν κάθε είδους έργα, να μορφώνονται και να ασχολούνται με τις Καλές Τέχνες .

PowerPoint Presentation:

Παράγουν διαρκώς όλο και περισσότερα αγαθά, κάνουν νέες εφευρέσεις για την καλύτερη διαβίωση τους και επικοινωνούν εύκολα μεταξύ τους σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκονται. Ταξιδεύουν με ασφάλεια και ταχύτητα με αυτοκίνητα, τρένα, πλοία και αεροπλάνα.

PowerPoint Presentation:

Ταυτόχρονα όμως η εντατική εκμετάλλευση των φυσικών πρώτων υλών μετέβαλε το φυσικό περιβάλλον. Η εκχέρσωση των δασών, η επέκταση των πόλεων, η ανάπτυξη της βιομηχανίας και τα μεγάλα τεχνικά έργα αλλάζουν το γήινο ανάγλυφο. Έτσι δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα που έχουν σχέση με τη ρύπανση θαλασσών και λιμνών, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την τρύπα του όζοντος, το λιώσιμο των πάγων, τη λειψυδρία, την κατασκευή χωματερών, τη μείωση των φυσικών πόρων, την εξαφάνιση ζωικών και φυτικών ειδών. Έτσι συγκρίνοντας τις περιοχές των τροπικών δασών και των πολικών περιοχών με αυτές των εύκρατων περιοχών θα λέγαμε ότι στις δυο πρώτες ο άνθρωπος προσαρμόζεται στις δυσκολίες των περιοχών ενώ στην τρίτη οι άνθρωποι προσαρμόζουν το περιβάλλον στις ανάγκες τους. Και αυτό βέβαια παρουσιάζει και θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία, τα οποία αναφέραμε παραπάνω.

PowerPoint Presentation:

Η ζωή του ανθρώπου είναι συνυφασμένη με το περιβάλλον, στο οποίο ζει. Άλλοτε ο άνθρωπος προσαρμόζεται σύμφωνα με τις συνθήκες που αντιμετωπίζει και άλλοτε προσαρμόζει τη φύση στις ανάγκες και στις απαιτήσεις του.

PowerPoint Presentation:

Πολιτισμός : η ανάπτυξη που παρουσιάζεται στις πνευματικές και υλικές συνθήκες της ζωής του ανθρώπου Τεχνολογία : η πρακτική εφαρμογή των τεχνών και των επιστημών στη βιομηχανία, στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στο εμπόριο και σε κάθε δραστηριότητα του ανθρώπου

authorStream Live Help