Experimentem

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Diapositiva 25:

Experimentem HI HA VIDA DINS DEL GEL?

Diapositiva 25:

  Material: 2 trossos de gel, un fet d’aigua dolça, un altre fet amb aigua de mar (si no teniu aigua de mar es pot preparar una dissolució amb 3,8 g de sal de cuina + 100 ml d’aigua dolça, per exemple). Colorant alimentari blau, vermell… (algun color que es vegi) Nosaltres hem afegit un tros de gel fet amb aigua i sucre   Instruccions: Elaborem la hipòtesi : Què es preveu que passarà amb el colorant en cadascun dels trossos de gel si l’injectem.? Posar una gota colorant (una o dues, no més perquè si no no es veurà bé com entra el colorant) en cadascun dels trossos de gel. Què s’observa? Per què creieu que succeeix això?

Diapositiva 25:

Hem co ngelat aigua de mar, aigua dolça de l’aixeta, aigua de l’aixeta amb sal i amb sucre per veure quina es congela abans. Hem descobert que l’aigua de l’aixeta es congela la primera, després l’ensucrada, l’aigua de mar i després la que vam posar amb sal, segurament perquè n’hi vam posar massa…

Diapositiva 25:

Vam fer uns experiments que ens va proposar la mare del Lluc que es tractava de posar unes gotes de colorant de colors per veure com l’absorbien, i si relliscava o no.

Diapositiva 25:

Això és aigua de l’aixeta amb sucre i el colorant ha penetrat una mica.

Diapositiva 25:

Això és aigua amb sal que ha absorbit tot el colorant perquè els cristalls de la sal han anat fent petits caminets.

Diapositiva 25:

Això és aigua de mar i és com l’aigua amb sal, ha absorbit el colorant.

Diapositiva 25:

Aquí tenim aigua dolça, de l’aixeta, i veiem que el colorant no hi penetra, rellisca del tot per fora. Aquesta esquerda si que s’omple de colorant, però és perquè el gel està trencat.

Diapositiva 25:

Aquí vam fer un altre experiment que tractava de fer un mini iceberg, per veure si era veritat que només sobresortia de l’aigua una petita part.

Diapositiva 25:

És veritat que només veiem una novena part!! 

Diapositiva 25:

Ara provem l’aigua amb sucre i … la Maria l’enfonsa i… què passarà?

Diapositiva 25:

Aquest és un cas molt rar: el gel s’ha enfonsat i no sura gens… ENIGMA: PERQUÈ L’AIGUA AMB SUCRE NO SURA…

authorStream Live Help