Demesrul didactic centrat pe inv interactiva - Vasilati

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

PROIECT Demersul didactic centrat pe predarea interactiva:

PROIECT Demersul didactic centrat pe predarea interactiva Scoala “CONSTANTIN BRANCOVEANU” Vasilati Mai 2010

Argument:

Argument Invatarea este un proces evolutiv,de esenta formativ-informativa,ce are un caracter adaptiv,bazat pe patru directii principale ale educatiei sec. xxi :a invata sa cunosti,sa faci,sa fii,sa convietuiesti. Invatarea activa presupune dezvoltarea gandirii critice si se realizeaza prin folosirea cu precadere a unor strategii activ-participative.

Elevul devine din obiect al invatarii-subiect activ,coparticipant la propria-i formare.:

Elevul devine din obiect al invatarii-subiect activ,coparticipant la propria-i formare. Activizarea procesului de predare-invatare impune utilizarea unor metode,tehnici, procedee care sa-l implice direct pe elev in activitate,sa-i stimuleze gandirea,creativi- tatea,interesul pentru instruire si educare. Aplicarea strategiilor interactive ofera elevilor ocazia discutiei,investigatiei,actiu- nii.

Utilizarea strategiilor didactice interactive:

Utilizarea strategiilor didactice interactive Strategiile didactice interactive asigura o metodologie diversificata,bazata pe imbinarea activitatilor de invatare si munca independenta cu activitatile de cooperare,antreneaza intens toate procesele psihice si de cunoastere a elevilor,asigura conditii optime de afirmare individuala si in echipa,dezvolta gandirea critica,motivatia pentru invatare si permite evaluarea propriei activitati.

METODE INTERACTIVE DE PREDARE-INVATARE:

METODE INTERACTIVE DE PREDARE-INVATARE BRAINSTORMINGUL STIU-VREAU SA STIU-AM INVATAT CADRANELE CVINTETUL CUBUL MOZAICUL PALARIILE GANDITOARE EXPLOZIA STELARA DIAGRAMA VENN TURUL GALERIEI CIORCHINELE

CUBUL:

CUBUL Metoda presupune explorarea unui subiect,a unei situatii din mai multe perspective,permitand abordarea complexa si integratoare a unei teme. Fiecare fata a cubului are o cerinta: 1.descrie 2.compara 3.analizeaza 4.asociaza 5.aplica 6.argumenteaza

CADRANELE:

CADRANELE Rezuma,sistemetizeaza continutul unei lectii,teme,unitati de invatare,stimuland gandirea si creativitatea elevilor. Pe tabla si pe caietele elevilor se traseaza doua drepte perpendiculare,in asa fel incat sa formeze patru cadrane. Metoda poate fi folosita frontal,individual, pe grupe.

CIORCHINELE:

CIORCHINELE Este un organizator grafic,un tip de brainstorming neliniar,prin care se evidentiaza intr-o retea conexiunile dintre ideile despre subiect. Poate fi nedirijat,cand elevii noteaza toate ideile posibile intr-o retea a ciorchinelui realizata de ei si semidirijat,cand invatatorul stabileste niste criterii pe baza carora elevii vor completa ciorchinele.

VA MULTUMIM!:

VA MULTUMIM!

authorStream Live Help