ΚΟΚΚΙΝΑ ΛΟΥΣΤΡΙΝΙΑ

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΛΟΥΣΤΡΙΝΙΑ:

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΛΟΥΣΤΡΙΝΙΑ

Slide2:

Το είχε βάλει από καιρό στο μάτι. Ήταν ένα κομμάτι κόκκινο γυαλιστερό λουστρίνι, καθάριο και αστραφτερό. Ήξερε, βέβαια, πως κόστιζε πολλά, μα κι αυτός είχε κάνει το κουμάντο του από νωρίς.

Slide3:

Γύρισε όλους τους δρόμους εκείνο το απόγευμα και διάλεξε σχέδιο. Είχε στο νου του τι ζητούσε, βλέπεις, και από την αρχή ξέκοψε τα σχέδια και διάλεξε το πιο αρχοντικό, γιατί αυτό θα ταίριαζε στην περίπτωση.

Slide4:

Δούλευε, λοιπόν, τα καλαπόδια του αφεντικού, να μην αποκαλυφθεί στα μάτια του, και μετά, δούλευε τα λουστρινένια γοβάκια. Καρφάκι και μαντινάδα, φόντι και τραγούδι, ψίδι και αναστεναγμός. Το λουστρίνι έπαιρνε να γίνεται γοβάκι.

Slide5:

Η κόρη του δασκάλου δεν έβγαινε σεριάνι ταχτικά. Είχε μάνα αυστηρή και πατέρα σπουδαίο. Σαν έβγαινε όμως, όλοι την κοίταζαν γιατί είχε σγουρά μαλλιά και μάτια μεγάλα. Είχε στητό κορμί και περπατισιά περήφανη.

Slide6:

Η μάνα του πήγαινε κάθε μέρα στο σπίτι του δασκάλου και παραδούλευε, έκανε τη λάτρα. Τον είχε πάρει κάνα δυο φορές μαζί της, σαν τύχαινε να κουβαλήσει τίποτα πράγματα. Τότε την έβλεπε από κοντά και την καμάρωνε. Θάρρητα δεν είχανε, μα όσο να πεις, είχανε αλλάξει κουβέντες κάμποσες φορές.

Slide7:

Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε και τα έκρυψε. Ήθελε πρώτα να μιλήσει της μάνας, να τα πούνε οι δυο τους και να τα συμφωνήσουνε.

Slide8:

Είχε στον νου του ολοένα την κόρη του δασκάλου. Δεν έβλεπε μπροστά του. Όλα του φαίνονταν σκιές. Σκιά τα κρεβάτια με τα αδέρφια που μαλώνανε για τα μαξιλάρια.

Slide9:

Σκιά η αδερφή του που σήκωνε το τραπέζι. Την κοίταξε πιο προσεχτικά. Πόσο ξέθωρη ήταν μπροστά στην άλλη!΄Τα μαλλιά της δεν έπεφταν σγουρά στους ώμους.Είχε μια πλεξούδα ίσια που την σφιχτόδενε τον σβέρκο της με ένα λαστιχάκι των πακέτων. Δεν περπατούσε καμαρωτά. Η μάνα την είχε μαθει να κοιτάζει το χώμα, έτσι που καλά καλά δεν έβλεπες τι χρώμα είχαν τα μάτια της.

Slide10:

Έδωσε τα λουστρινένια γοβάκια στην αδελφή του. Της άξιζαν. Χιλιάδες ήλιοι φώτισαν τα καφετιά ματάκια της και μύρια αστέρια μπερδεύτηκαν στην πλεξούδα της. Πουλιά τρελά τιριτίριζαν στα αυτιά της και η καρδιά της μεθυσμένη χόρευε.

Slide11:

Το άλλο πρωί πήγε στη δουλειά λίγο πιο μεστωμένος. Παρήγγειλε γλυκύ βραστό καφέ κι έπιασε τη φαλτσέτα με το τραγούδι!!!

Γυμνάσιο Μελίκης… Τμήμα Α2… Καθηγήτρια Γαϊτανίδου Μάγδα… Μαθήτριες Άννα Μπόγια και Δελημάνη Αργυρώ….:

Γυμνάσιο Μελίκης… Τμήμα Α2… Καθηγήτρια Γαϊτανίδου Μάγδα… Μαθήτριες Άννα Μπόγια και Δελημάνη Αργυρώ…. ΤΕΛΟΣ ! ! !

authorStream Live Help