Απο την γη στην σεληνη

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Κάντε κλικ για τίτλο:

Απο την γη στην σεληνη Το Από τη Γη στη Σελήνη,είναι ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Γάλλου θεμελιωτή του είδους Ιουλίου Βερν, ένα από τα πρώτα του έργα. Δημοσιεύθηκε το έτος 1865

Κάντε κλικ για τίτλο:

Περίληψη Κάποια χρόνια μετά το τέλος του  Εμφυλίου , ο « Τηλεβολικός Σύλλογος» της  Βαλτιμόρης , τα μέλη του οποίου αισθάνονται ανία από την απραξία τους σε εποχή ειρήνης, έχει μία συνέλευση κατά την οποία ο Ίμπεϋ Μπάρμπικέιν [1] , ο πρόεδρός του, καλεί τα μέλη να υποστηρίξουν την ιδέα του: Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, ένα μεγάλο τηλεβόλο (κανόνι) μπορεί να εκτοξεύσει ένα βλήμα με τόση δύναμη ώστε αυτό να φθάσει στη Σελήνη. Μετά την ομόθυμη υποστήριξη των μελών του συλλόγου, κάποιοι από αυτούς συναντιούνται και πάλι για να αποφασίσουν για τα επιμέρους θέματα: από πού πρέπει να εκτοξευθεί το βλήμα, τις διαστάσεις και τα υλικά κατασκευής του τηλεβόλου και του βλήματος και την ποσότητα της εκρηκτικής ύλης.Και ενώ όλος ο πληθυσμός είναι ενθουσιασμένος με την ιδέα, ένας παλιός αντίπαλος του Μπάρμπικέιν στον πόλεμο, ο πλοίαρχος Νίκολ από τη  Φιλαδέλφεια , σχεδιαστής και κατασκευαστής χαλύβδινων  θωρακίσεων  που προσπαθούσε να τρυπήσει με τα βλήματα των κανονιών του ο Μπάρμπικέιν , άρχισε να κατηγορεί δημόσια το εγχείρημα ως αδύνατο να πραγματοποιηθεί και βάζει μια σειρά στοιχημάτων εναντίον του.Το πρώτο ζήτημα, η συγκέντρωση των χρημάτων, λύνεται με τη διεξαγωγή εράνων στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής με ποικίλα αποτελέσματα.Μετά την επιλογή του τόπου για την εκτόξευση το προεδρείο του Τηλεβολικού Συλλόγου επισκέπτεται την περιοχή και αμέσως αρχίζει η κατασκευή του κανονιού, της « Κολομπιάδας », με την εκσκαφή μιας κυλινδρικής οπής βάθους 300 μέτρων και διαμέτρου 18 η οποία γίνεται σε χρόνο-ρεκόρ, καθώς πρέπει η εκτόξευση να γίνει κατά το  περίγειο  της Σελήνης, την 1η Δεκεμβρίου. Αλλά μια έκπληξη περιμένει τον Μπάρμπικέιν : Ο Μισέλ Αρντάν , ένας  Γάλλος  γνωστός για τα παράτολμα εγχειρήματά του, του στέλνει ένα  τηλεγράφημα  στις 30 Σεπτεμβρίου με το οποίο του ζητά να αντικαταστήσει το σφαιρικό βλήμα με μεγαλύτερη κυλινδροκωνική οβίδα ώστε να μπει μέσα και να ταξιδέψει στη Σελήνη ! Στο τέλος του μυθιστορήματος το βλήμα εκτοξεύεται με επιτυχία, αλλά η μοίρα των τριών πρωτοπόρων αστροναυτών αφήνεται αδιευκρίνιστη.

Κάντε κλικ για τίτλο:

Βιογραφικό Ιουλίου Βερν Ο Ιούλιος Βερν ( Jules Gabriel Verne , 8 Φεβρουαρίου 1828 – 24 Μαρτίου 1905) ήταν Γάλλος μυθιστοριογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, ιδιαίτερα γνωστός για τα περιπετειώδη μυθιστορήματά του και τη βαθιά επιρροή του στο λογοτεχνικό είδος της επιστημονικής φαντασίας.Είναι περισσότερο γνωστός από τα μυθιστορήματά του Ταξίδι στο Κέντρο της Γης (1864), 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα (1870) και Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες (1873). Ο Βερν έγραψε για αεροπορικά και διαστημικά ταξίδια πριν εφευρεθούν πρακτικά τα αεροπλάνα και πριν επινοηθούν τα μέσα ενός διαστημικού ταξιδιού. Είναι ο δεύτερος πιο μεταφρασμένος συγγραφέας στον κόσμο (μετά την Αγκάθα Κρίστι ).Μερικά από τα βιβλία του γυρίστηκαν σε κινηματογραφικές ταινίες, κινούμενα σχέδια και τηλεοπτικές σειρές. Ο Βερν αναφέρεται συχνά ως ο «Πατέρας της Επιστημονικής Φαντασίας», τίτλο που μερικές φορές μοιράζεται με τον Χιούγκο Γκέρνσμπακ και τον Χ. Τζ . Γουέλς .

Κάντε κλικ για τίτλο:

Δεύτερη κουκκίδα εδώ Τρίτη κουκκίδα εδώ

Κάντε κλικ για τίτλο:

Διάταξη τίτλου και περιεχομένου με SmartArt

Κάντε κλικ για τίτλο:

Διάταξη εικόνας με λεζάντα Λεζάντα

Κάντε κλικ για τίτλο:

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟ Κάντε κλικ για να γράψετε υπότιτλο

Κάντε κλικ για τίτλο:

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟ Προσθέστε κείμενο

Κάντε κλικ για τίτλο:

Κάντε κλικ για τίτλο Προσθέστε κείμενο Προσθέστε κείμενο Προσθέστε κείμενο Προσθέστε κείμενο

Κάντε κλικ για τίτλο:

Κάντε κλικ για τίτλο

Κάντε κλικ για τίτλο:

Κάντε κλικ για τίτλο Προσθέστε κείμενο Προσθέστε κείμενο

authorStream Live Help