Ομοιότητες και διαφορές μεταξύ αγοριών και κοριτσιών

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Ομοιοτητεσ και διαφορεσ μεταξυ αγοριων και κοριτσιων:

Ομοιοτητεσ και διαφορεσ μεταξυ αγοριων και κοριτσιων

PowerPoint Presentation:

Ανάμεσα στα δύο φύλα συναντάμε σημαντικές ομοιότητες και διαφορές.Οι διαφορές τους έχουν να κάνουν κυρίως με τον τρόπο σκέψης ,συμπεριφοράς καθώς επίσης με τα ενδιαφέροντα και τις ασχολίες τους.

διαφορεσ:

διαφορεσ Στη σημερινή εποχή τα κορίτσια διακρίνονται για τη σεμνότητα ,την υποτακτικότητα ,την ευαισθησία ,τη συναισθηματικότητα και τη λεπτότητά τους γεγονός που εξηγεί τη συμμετοχή τους σε ανάλογες δραστηριότητες(θέατρο ,μουσική ,ποίηση) Από την άλλη μεριά τα αγόρια διακρίνονται για την μυϊκή τους υπεροχή ,την κυριαρχία τους και την βίαιη και επιθετική συμπεριφορά τους. Για το λόγο αυτό επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν σε τομείς που να προβάλλονται τα χαρακτηριστικά τους αυτά(αθλητισμός ,βαριές εργασίες κλπ)

PowerPoint Presentation:

Από την άλλη μεριά ανάμεσα στα αγόρια και στα κορίτσια παρατηρούνται και σημαντικές ομοιότητες

PowerPoint Presentation:

Στα αρχαία χρόνια υπήρχε η επικράτηση του αρσενικού το οποίο χαρακτηριζόταν ως το ισχυρό φύλο σε αντίθεση με το θηλυκό που χαρακτηριζόταν ως το ασθενές. Τα αγόρια πήγαιναν στο σχολείο ενώ τα κορίτσια όχι. Επιπλέον τα αγόρια και γενικότερα το αρσενικό φύλο είχε κοινωνική ζωή ενώ οι γυναίκες έμεναν κλεισμένες στο σπίτι και ασχολούνταν με τις δουλειές του σπιτιού.

PowerPoint Presentation:

Στη σημερινή εποχή τα αγόρια και τα κορίτσια είναι ισότιμα. Επικρατεί μια άλλη νοοτροπία. Η νοοτροπία αυτή δεν αναγνωρίζει τυποποιημένης ρόλους ανάμεσα στα φύλα και πολύ περισσότερο ρόλους υποταγής αλλά προωθεί μια σχέση συμβίωσης συναίνεσης και αλληλοεκτίμησης των φύλων. Το ιδιο ασφαλως παρατηρειται και στις εκδηλώσεις των παιδιών και δεν μπορεί παρά να συνδέεται με τη συνεκπαίδευση αγοριών και κοριτσιών.

PowerPoint Presentation:

ΚΕΙΜΕΝΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ- ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014