Ομάδα Α_Δίκυκλο και ασφάλεια

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Δίκυκλο και ασφάλεια :

Δίκυκλο και ασφάλεια

Τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα.:

Τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα. . Κάθε χρόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν περίπου 20.000 οδικά τροχαία ατυχήματα με θύματα, στα οποία σκοτώνονται περισσότεροι από 2.000 οδηγοί επιβάτες και πεζοί και τραυματίζονται περίπου 30.000.Ανάμεσά τους βρίσκονται κάθε χρόνο περίπου 400 οδηγοί και επιβάτες δικύκλων που σκοτώνονται και πάνω από 6.000 που τραυματίζονται στα οδικά ατυχήματα.

Τα αίτια των τροχαίων:

Τα αίτια των τροχαίων Χωρίς σειρά αξιολόγησης θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι οι ακόλουθες: η παραβίαση της προτεραιότητας γενικά, η μη τήρηση της απόστασης ασφαλείας, το αντικανονικό προσπέρασμα, η οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση των σηματοδοτών, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η αντικανονική χρήση των φώτων, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Πως να προστατέψετε τον εαυτό σας:

Πως να προστατέψετε τον εαυτό σας

PowerPoint Presentation:

Με το που «ανοίγει» ο καιρός, είναι μεγάλος ο πειρασμός για οδήγηση χωρίς το «φόρτο» που εύκολα φοράς το χειμώνα, και τα γάντια, το προστατευτικό μπουφάν και το παντελόνι μοτοσικλέτας εύκολα μπορεί να ξεχαστούν. Όμως η άσφαλτος είναι το ίδιο σκληρή και στους 0 και στους 25°C. Μία μικρή πτώση με 20 χλμ/ώρα θα έχει μικρές επιπτώσεις εάν προστατεύεσαι από ένα ζευγάρι γάντια και ένα καλό μπουφάν (όπου ιδανικά περιλαμβάνει προστασία σε αγκώνες, ώμους και πλάτη).

Δώστε βάση στην επιλογή μοτοποδηλάτου!:

Δώστε βάση στην επιλογή μοτοποδηλάτου! Εκτός από το να προστατεύσετε τον εαυτό σας με ένα κράνος είναι πολύ σημαντικό να δώσετε μεγάλη προσοχή στην επιλογή δικύκλου διότι κάποιες μικρές λεπτομέρειες μπορούν να δώσουν μεγάλη διαφορά στην οδήγηση ενός δικύκλου.

PowerPoint Presentation:

Υπάρχουν πολλές διαφορές από δίκυκλο σε δίκυκλο σε διάφορα τεχνικά μέρη αυτών που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια που προσφέρουν στον αναβάτη.. Πχ η διάμετρος των τροχών , ο τύπος των φρένων ,οι αναρτήσεις , τα ελαστικά και το κράτημα που προσφέρουν.

Ομάδα Α΄:

Ομάδα Α΄ Κουνουπης Βασίλης Τσολακη Παναγιώτα Φεραι Τζονι Σταυρακης Μιχάλης

authorStream Live Help