GRANS COMPOSITORS

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Els nens de 6è del CEIP Ausiàs March de Barcelona han preparat aquesta presentació dins l'estudi de la MÚSICA CULTA

Comments

Presentation Transcript

Slide 1: 

GRANS COMPOSITORS

Slide 2: 

EDAT MITJANA

ALFONS X EL SAVI : 

ALFONS X EL SAVI Alfons X de Lleó i de Castella o Alfons X el Savi (Toledo, 23 de novembre de 1221 – Sevilla,4 d’abril de 1284), rei de Castella i de Lleó (1252-1284). Fill de gran de Ferran III de Lleó i de Castella i de Beatriu de Suàbia, va heretar el regne de Castella a la mort del seu pare el 1252. Va fomentar l'activitat cultural amb l'Escola de traductors de Toledo i va ser excel·lent poeta en gallec. De la seva extensa obra jurídica, científica, històrica i literària, destaquen El fuero real de Castilla, el Codigo de las siete partidas, les Tablas alfonsíes, la Crónica general e grand estoria, i les Cantigas de Santa María (en gallec), així com el Lapidario i els Llibres d'escacs, daus i taules

Slide 4: 

RENAIXEMENT

Slide 5: 

G.P. de PALESTRINA Giovanni Pierluigi da Palestrina (4 de març del 1525 - 2 de febrer del 1594) compositor italià, un dels més famosos del Renaixement. Està considerat com a l'autor més representatiu d'obres polifòniques. Va néixer a Palestrina, població propera a Roma. Les seves aptituds musicals el van portar a que de nen entrés a formar part del cor de la Basílica de Santa Maria la Major. El 1580 va morir la seva estimada esposa, Lucrezia Gori, i en plena crisi va decidir de fer-se sacerdot però finalment hi va renunciar per casar-se amb la rica vídua romana Virgínia Dormoli. El seu prestigi s'estenia per Europa; era molt famós i la seva reputació encara s'incrementà més després de la seva mort. Va morir d'una pleuritis. Està considerat com un dels més eminents autors de música religiosa catòlica. Es tracta en la seva totalitat d'obra polifònica i de caràcter sacre, destinada doncs a acompanyar la litúrgia catòlica.

Slide 6: 

BARROC

Claudio Monteverdi : 

Claudio Monteverdi Claudio Monteverdi (Cremona, Itàlia, 15 de maig de 1567- 29 de novembre de 1643) va ser un compositor, cantor, gambista i mestre de capella italià. L’obra de Monteverdi assenyala el pas de la música del Renaixement a la música barroca. Al llarg de la seva vida va produir obres que poden ser classificades en alguna de les dues categories i va ser un dels principals innovadors que van portar al canvi d’estil. La seva primera obra (òpera) teatral realitzable va ser L’Orfeo, i va tenir la sort de gaudir de l’èxit mentre encara era viu.

A.L.Vivaldi : 

A.L.Vivaldi Antonio Lucio Vivaldi va ser un reconegut violinista i un dels principals compositors del Barroc. Els seus concerts per a violí anomenats “Les quatre estacions“ són de les composicions més populars del repertori de música clàssica. Va néixer a Venècia, en aquell temps capital de la República de Venècia, el 4 de març de 1678. Aquell dia hi hagué un terratrèmol. Com que tenia la salut delicada, van haver de batejar-lo urgentment perquè estava en perill de mort. La influència que va tenir en el panorama musical del Barroc és d'una gran transcendència. Consolidà el concert per a solista, forma musical que encara avui en dia és vigent. El seu estil és brillant, amb una gran força rítmica, contrastos sonors molt clars i harmonies simples però suggestives. Va ser un model molt imitat pels seus contemporanis i, entre tots, destaca amb llum pròpia el nom de J. S. Bach.

J. S. Bach : 

J. S. Bach Johann Sebastian Bach membre de la familia de músics més extraordinària de la historia amb uns 120 músics. La seva fecunda obra es considera com el cim de la música barroca i una de les máximas expressions de la música universal ,no tan sols per la seva profunditat intel - lectual, la seva perfecció tècnica i la seva bellesa artística, sinó també per la síntesi dels diversos estils de la seva època, del passat i per la seva incomparable extensió. Les seves obres estan entre les més sobresortints de la música clàssica. En destaquen més de dues-centes cantates d'església i unes vint de profanes, els Concerts de Brandenburg, El clavecí ben temperat, la Missa en si menor, la Passió segons Sant Mateu, L'art de la fuga, l' Ofrena Musical, les Variacions Goldberg i l'Oratori de Nadal, a més de nombroses obres vocals, orquestrals, per a orgue, clavecí i d'altres instruments.

Georg Friedrich Händel : 

Georg Friedrich Händel Georg Friedrich Händel o en grafia anglesa George Frideric Handel (Halle, 23 de febrer de 1685 – Londres, 14 d'abril de 1759). Nasqué, quatre setmanes abans que Johann Sebastian Bach, al si d'una família benestant encara que mancat d'una tradició musical. De ben petit va donar mostres de posseir facultats musicals. Fou un compositor Barroc britànic nascut a Alemanya. La seva obra més coneguda és El Messies, típica de l'època nadalenca. Va influir profundament a altres compositors més tardans, com Haydn, Mozart i Beethoven.

Slide 11: 

CLASSICISME

F. J. Haydn : 

F. J. Haydn Franz Joseph Haydn va néixer a Rohrau, a la Baixa Àustria, el 31 de març de 1732 i va morir a Viena el 31 de maig de 1809. Fou un compositor austríac del Classicisme. És exponent del Classicisme vienès en la mateixa mesura que ho són Mozart i Beethoven, tres compositors que a la posteritat, sobretot en el Romanticisme, van ser agrupats amb el nom de TRINITAT. El seu pare, Mathias, era constructor de carros i músic afeccionat. La seva mare, Anna Maria, era cuinera a la casa del comte Harrach, el senyor de Rohrau. Era el segon dels dotze fills que va tenir la parella, només sis dels quals van arribar a adults.

W.Amadeus Mozart : 

W.Amadeus Mozart Wolfgang Amadeus Mozart (Salzburg, Àustria, 1756 - Viena, id. 1791) fou un compositor de música clàssica. Mozart va néixer el 27 de gener de 1756 a Salzburg, Àustria. Va ser batejat amb els noms de Johannes Chrysóstomus Wolfgangus Theophilus Mozart. Més endavant el seu pare canvià 'Wolfgangus' per 'Wolfgang' i 'Theophilus' per 'Amadeus' (essent aquest últim un sinònim llatí del grec zeòfilus, qui estima a Zeus, Déu). Va ser l'últim fill de Leopold Mozart, músic al servei del príncep arquebisbe de Salzburg. La seva mares'anomenava Anna Maria Perlt. Mozart va morir als 35 anys, a Viena, ciutat que va veure triomfar al nen i morir l'home. Els metges no es van posar d'acord sobre la causa de la mort. Per negligència va ser enterrat a una tomba sense nom i mai se'l va poder ubicar. Es va propagar el rumor que Mozart havia mort enverinat per Antonio Salieri, qui suposadament odiava el seu geni musical.

Ludwig Van Beethoven : 

Ludwig Van Beethoven Beethoven va néixer a Bonn al si d'una família rica. Era el segon fill de Johan van Beethoven, orignari de Mechelen als Països Baixos austríacs, i Magadalena Keverich. El seu pare era pianista, violinista i cantant a la capella del príncep-arquebisbe Clemens. En aquella època els músics estaven molt mal pagats. Considerat l'últim gran representant del classicisme vienès (després de Christoph Willibald Gluck, Joseph Haydn i Wolfgang Amadeus Mozart), Beethoven va aconseguir fer transcendir a la música del Romanticisme, motivant la influència de la mateixa en una diversitat d'obres musicals al llarg del segle XIX. El seu art es va expressar en nombrosos gèneres i encara que les simfonies van ser la font principal de la seva popularitat internacional, el seu impacte va resultar ser sobretot significatiu a les obres per a piano i música de cambra.

Slide 15: 

ROMANTICISME

Slide 16: 

Fou un compositor, director d’orquestra i pianista alemany. Beethoven va aconseguir fer transcendir a la música del Romanticisme, motivant la influència de la mateixa en una diversitat d'obres musicals al llarg del segle XIX. El seu art es va expressar en nombrosos gèneres i encara que les simfonies van ser la font principal de la seva popularitat internacional, el seu impacte va resultar ser sobretot significatiu a les obres per a piano i música de cambra. BEETHOVEN és un dels més grans i admirats compositors de tots els temps i se'l considera com el principal precursor de la transició del Classicisme al Romanticisme.

Gioacchino Rossini : 

Gioacchino Rossini Gioacchino Rossini (Pesaro, 29 de febrer del 1792- Passy, 13 de noviembre del 1868) va ser un compositor italià considerat una de les figures de l’òpera del segle XIX. La seva vida va ser en certa manera comparable a un dels seus cèlebres crescendi. Va compondre la primera òpera a l’edat de 14 anys, però després, en el cim de la seva popularitat i crèdit, va abandonar la composició i es dedicà a una jubilació tranquil·la a la campanya parisenca.

Franz Peter Shubert : 

Franz Peter Shubert Franz Peter Schubert (Viena, Àustria, 31 de gener de 1797 - Viena, 19 de novembre de 1828) fou un compositor austríac. Tot i que va morir amb només 31 anys, Schubert és un dels grans compositors del segle XIX i el mestre indiscutible del lied, dels quals en va escriure uns 600. També va escriure música litúrgica, òperes, música incidental, i una quantitat important de música de cambra i per a piano, així com nou simfonies (incloent-hi la famosa Simfonia Inacabada). La seva música és especialment melòdica i harmònica.

Johann Strauss : 

Johann Strauss Johann Strauss (Viena, 25 d'octubre de 1825 - 3 de juny de 1899) fou un compositor i excel·lent violinista que als 19 anys va començar la seva carrera com a director d'orquestra. Fill de Johann Strauss, músic vienès notable, va heretar l'orquestra que durant molts anys va dirigir el seu pare, amb el qual va compartir el sobrenom de "rei del vals vienès". L'element central de l'obra de Johann Strauss és el vals, l'estructura formal del qual va desenvolupar i enriquir, així com les seves operetes, que van gaudir d'una gran popularitat. Aquestes incloïen parts cantades en forma de lied per als finals d'acte. Les seves operetes més famoses són El ratpenat i El baró gitano, i entre els seus molts valsos destaca per la seva bellesa melòdica Al bell Danubi blau (An der schönen blauen Donau).

Frédéric Chopin : 

Frédéric Chopin Frédéric-François Chopin (Zelazowa Wola, Polònia, 1 de març de 1810 – París, 17 d'octubre de 1849) és generalment considerat com el més gran dels compositors polonesos i entre els més grans compositors de piano. Va compondre quasi exclusivament per a piano. L'obra de Chopin representa el Romanticisme en el seu estat més pur. Se l'anomenava el Poeta del piano. Pràcticament totes les composicions de Chopin són per a piano. Les seves masurques reflecteixen els ritmes i melodies del folklore polonès. Va influir notablement sobre altres compositors, com el pianista i compositor Franz Liszt i el compositor francès Claude Debussy.

Franz Liszt : 

Franz Liszt Franz Liszt ,pianista y compositor húngaro romántico. Liszt es el creador del poema sinfónico, forma típica del romanticismo, y de la moderna técnica de interpretación pianística. Es autor de una importante obra para piano (rapsodias húngaras, estudios, preludios, etc.), de varias obras en estilo concertante para piano y orquesta y también de una extensa producción orquestal. Sus obras de piano están consideradas entre las obras cumbre de este instrumento. Liszt comenzó su formación pianística a manos de su padre Ádám, a la edad de seis años. Ádám se dio rápidamente cuenta del talento de su hijo y consiguió fondos de la nobleza para la educación del joven prodigio en Viena a manos de Karl Czerny, discípulo de Beethoven y estudió composición con Antonio Salieri. En 1823 se traslada a París y al acudir al conservatorio de la ciudad es rechazado por el director del centro, Luigi Cherubini, por la norma que él mismo había instaurado y que sólo permitía estudiar en el conservatorio de París a ciudadanos franceses (siendo él italiano). Esto provocó que Liszt y muchos otros no pudiesen entrar en el conservatorio, y con él tiempo influyó en el debilitamiento de París como núcleo musical romántico, trasladándose éste hacia Alemania .

G.verdi : 

G.verdi Giuseppe Fortunino Francesco Verdi (Roncole, 10 d'octubre de 1813 - Milà, 27 de gener de 1901) va ser un compositor d'òpera italià. Va néixer al poble de Roncole, prop de Parma, llavors sota la dominació napoleònica, el mateix any que neixeria Richard Wagner. Corlo i Luigia Verdi, pares del futur gran músic, eren més aviat pobres: regentaven una petita posada que tenia annexa una botiga de queviures; per aprovisionar-se acudien a un ric majorista de Busseto, Antonio Barezzi. Verdi va compondre òpera durant tota la seva vida i va perfeccionar el seu art amb la influència de Rossini, Bellini i Donizetti a través de l'ús de les formes de la gran opéra francesa, per desembocar en la creació de les seves obres mestres shakespearianes, Otello i Falstaff, en les quals s'apunten algunes de les innovacions de Wagner en la forma de l'òpera. Al llarg de la seva vida, la seva originalitat i fecunditat no varen tenir rival.

Camille Saint-Saëns : 

Camille Saint-Saëns La llarga vida de Camille Saint-Saëns travessa gairebé tot el període romàntic.. Va ser protagonista de la segona fase d'aquest moviment i va assistir al seu declivi en ple Segle XX. Saint-Saëns va néixer a París fill d'un funcionari del govern que el va deixar orfe només passats tres mesos des del seu naixement. La mare, Clémence, va demanar ajut a una tia, Harlotte Masson, qui va fer-se càrrec de l'infant i aviat va començar a ensenyar-li el piano. Va ser un dels infants prodigi més dotats de tots els temps, posseïa una entonació perfecta i va iniciar les lliçons amb la tia als dos anys, i quasi immediatament va començar a compondre. La seva primera composició, una breu peça per a piano datada el 22 de març de 1839, es conserva a la Biblioteca nacional de França. La precocitat de Saint-Saëns no es limitava a la música, a l'edat de tres anys ja sabia llegir i escriure i als set dominava el llatí. La seva primera aparició pública esdevingué als cins anys.

Georges Bizet : 

Georges Bizet Georges Bizet (París, 25 d'octubre de 1838 - Bougival, 3 de juny de 1875) fou un compositor francès d'òperes. Molt exigent amb si mateix, la seva producció és relativament escasa i compta amb moltes obres inacabades i retirades pel mateix compositor i només recuperades pòstumament, com és el cas de la Simfonia en do major (1855). Nasqué dins una família de músics a París. Amb tan sols nou anys entrà al Conservatori de París . Als 18 anys compongué el seu primer èxit, la Simfonia en Do Major. Al seu retorn a França, va compondre les òperes Les pêcheurs de perles (1863) i La bella noia de Perth (1867), ambdues acollides amb fredor pel públic. No van córrer millor sort les dues obres que més han contribuït a la fama del compositor: la música d'escena per al drama L'Arlésienne (1872), d'Alphonse Daudet, i sobretot la considerada obra mestra del teatre líric, Carmen (1875), la controvertida estrena de la qual es diu que va precipitar la mort del compositor que morí a Bougival el 3 de juny de 1875 , d'un càncer de gola.

Johannes Brahms : 

Johannes Brahms Johannes Brahms (Hamburg, Alemanya, 7 de maig de 1833 - Viena, Àustria, 3 d'abril de 1897) va ser un compositor alemany de música clàssica, un dels més representatius del Romanticisme. Fill d'un contrabaixista, que li va donar les seves primeres lliçons de música.  El 1862 Brahms es va instal·lar amb caràcter definitiu a Viena, on es va dedicar per complert a la seva composició. A l'edat de 57 anys Brahms va decidir abandonar la composició. No obstant això, no va ser conseqüent amb la seva decisió, ja que a uns anys de la seva mort va compondre encara algunes de les seves millores obres, com les dues Sonates per a clarinet  i les quatre Cançons serioses.

Léo DELIBES : 

Léo DELIBES Léo Delibes, va ser un compositor de música clàssica francés. Nasqué a Saint-Germain-du-Val (avui un barri de La Flèche) el 21 de febrer de 1836 i morí a París el 16 de gener de 1891. Després de llicenciar-se al Conservatori de París, va captar l'atenció popular amb el ballet Coppélia (1870). Va escriure altres ballets com Sylvia (1876) i La source (1866). Delibes també va compondre algunes óperas, com Lakmé (1883) i operetes. Morí el 1891 i fou enterrat en el cementiri de Montmartre, a París.

Slide 27: 

NACIONALISME

P.I.TXAIKOVSKI : 

P.I.TXAIKOVSKI Piotr Ilitx Txaikovski, en rus ???? ????´? ?????´????? (Votkinsk, 7 de maig de 1840 - Sant Petersburg, 6 de novembre de 1894), fou un compositor rus del romanticisme. Tot i no formar part del grup de compositors nacionalistes russos, anomenat Grup dels Cinc, la seva música és coneguda i estimada pel seu caràcter rus, així com per les seves riques harmonies i les seves inspirades melodies. El 6 de novembre de 1893, nou dies després de l'estrena de la sisena Simfonia, "Patètica", obra en la que el compositor s'havia despullat emocionalment, Txaikovski va morir de còlera després d'haver begut aigua del riu Neva sense esterilitzar. L'obra de Txaikovski és una feliç síntesi de la tradició clàssica occidental i la música russa que contemporàniament al compositor van conrear Modest Mússorgski i el Grup dels Cinc. La seva música és reflex de la seva naturalesa hipersensible i turmentada.

Paul Dukas : 

Paul Dukas Paul Dukas fou un compositor francès. Va néixer l’ 11 d’ octubre del 1865 a la ciutat de París i va morir el 17 de maig de 1935 a París. Paul Abraham Dukas va néixer a Paris en una família jueva i va fer els seus estudis musicals sota el mestratge de Théodore Dubois i Ernest Guiraud, entre d'altres, al Conservatori de París. Així és con va fer coneixença amb Claude Debussy. En acabar els estudis va treballar com a orquestrador i crític musical. L'obra més primerenca que ha sobreviscut és l'enèrgica Simfonia (1896) en la línia establerta per Beethoven i César Franck. Va ser seguida per una altra obra orquestral, L'apprenti sorcier, més coneguda pel seu títol català L'Aprenent de bruixot (1897), poema simfònic basat en un poema deGoethe, "Der Zauberlehrling". Aquesta peça ha gaudit d'una gran popularitat en ser utilitzada per Walt Disney en la seva pel·lícula Fantasia. El domini magistral del ritme i la brillant orquestració, ambdues característiques de Dukas, són ben evidents en totes dues obres.

Manuel de Falla : 

Manuel de Falla Manuel de Falla fou un compositor andalús de música clàssica. Amb els catalans Isaac Albéniz i Enric Granados seria el tercer dels noms que conformen la gran trilogia del nacionalisme musical espanyol. Fou també un dels primers compositors d'aquesta tradició que es va donar a conèixer a tota Europa i Amèrica, superant l'aïllament de la música hispana des del segle XVIII. Actualment es considera a Manuel de Falla el més gran compositor espanyol, sinó de tots els temps, almenys des de l'era dels grans polifonistes del renaixement Va compondre ballets: El amor brujo i El sombrero de tres picos; òpera: La vida breve i El retablo de Maese Pedro; i música instrumental, entre la que cal destacar la Fantasia baetica per piano i el Concert per clavecí. La seva obra per piano i orquestra Noches en los jardines de España està pròxima a l'estètica impressionista.

Slide 31: 

Música CONTEMPORÀNIA

C.Débussy : 

C.Débussy Claude-Achille Debussy (Saint Germain-en-Laye, Francia, 22 de agosto de 1862 - París, 25 de marzo de 1918) fue un compositor francés. Era hijo de Manuel-Achille Debussy y Victorine Manoury. Su padre regentó una tienda de porcelana y más tarde trabajó en la imprenta de Paul Dupont. Llegó a capitán de la guardia nacional al servicio de la Comuna y fue condenado por ello a cuatro años de prisión, de los que cumplió el primero. La música de Debussy, en su fase de plena madurez, fue la precursora de la mayor parte de la música moderna y lo convirtitió en uno de los compositores más importantes de finales del siglo XIX y comienzos del XX. Sus innovaciones fueron, por encima de todo, armónicas. Aunque no fue él quien inventó la escala tonal completa. En 1909 le diagnosticaron un cáncer que acabaría con su vida 9 años después.

Sergei Prokofiev : 

Sergei Prokofiev Fou un compositor i pianista rus i una de les principals figures de la música del segle XX. Va compondre en una àmplia gamma de gèneres musicals, incloent-hi simfonies, concerts, música per al cinema, òperes i ballets. Inicialment considerat un compositor d'avantguarda, amb el seu primer concert per a piano (1910), més tard adoptà un estil de caire neoclàssic, amb les seves simfonies per a orquestra, les sonates per a piano, el conte musical Pere i el llop (1936), una sonata per a flauta i piano, obres corals, etc. Conreà amb intensitat la música escènica, especialment amb ballets com Romeu i Julieta (1935) i La flor de pedra (1950), que formen part del repertori internacional.

Igor Stravinsky : 

Igor Stravinsky Igor Fiodorovitx Stravinski fou compositor rus. Va néixer en Oranienbaum , prop de Sant Petersburg el 18 de juny de 1882. Va créixer a Sant Petersburg dominat fortament pel seu pare i el seu germà major. Encara que el seu pare Fyodor Stravinski era un cantant baix d'òpera en el Teatre Mariinski, Stravinski va ser destinat als estudis de dret per tal d'esdevenir advocat, el canvi a la composició vindria temps després. Va compondre una gran quantitat d'obres clàssiques abordant diversos estils com el primitivisme, el neoclassicisme i el serialisme, però és conegut mundialment sobretot per tres obres d'un dels seus períodes inicials, l'anomenat període rus: L'ocell de foc i La consagració de la primavera. Per a molts, aquests ballets clàssics, atrevits i innovadors, pràcticament van reinventar el gènere. Stravinski també va escriure per a diversos tipus de conjunts en un ampli espectre de formes clàssiques, des d'òpera i simfonia a petites peces per a piano i obres per a grups de jazz. Stravinski també va aconseguir fama com pianista i director d'orquestra, sovint de les seves pròpies composicions. Va ser també escriptor; amb l'ajuda d'Alexis Roland-Manuel, va compilar un treball teòric titulat Poetics of Music en el qual, va deixar la seva famosa frase: "La música és incapaç d'expressar res per si mateixa“.

Dimitri Xostakòvitx : 

Dimitri Xostakòvitx Nascut a Sant Petersburg, Unió Soviètica, (Sant Petersburg, 25 de setembre de 1906 – 9 d'agost de 1975) Xostakòvitx va ser un infant prodigi tant com a pianista com a compositor. Va tenir relacions difícils amb el règim, que va denunciar públicament la seva música el 1936 i el 1948. No obstant això, en públic es va mostrar lleial, prenent el carnet del PCUS en 1960 i arribant a ser membre del Sòviet Suprem. Des de la seva mort, la seva actitud davant de la vida a l'URSS ha sigut tema de polèmica tant política com musical, discutint-se fins a quin punt hauria sigut un dissident clandestí. Després d'un període avantguardista inicial, Xostakòvitx es va adherir al romanticisme musical, en la línia de Mahler. No obstant això, va fer algunes incursions en el terreny de l'atonalitat. La seva música sol incloure contrastos aguts i elements grotescs. En els seus últims anys de vida, Xostakòvitx va patir d'una malaltia crònica: la polio. Xostakòvitx va morir de càncer de pulmó. El seu fill, el pianista i director Maxim Xostakòvitx, va ser dedicatari i primer intèrpret de diversos treballs del seu pare.

PAU CASALS : 

PAU CASALS Pau Casals i Defilló ( El Vendrell, Catalunya 1876 - San Juan, Puerto Rico 1973 ) fou un violoncel·lista, pedagog, director i compositor musical català. La seva gran contribució al món de la música va ser la innovació en la interpretació amb el violoncel que, més tard, va ser adoptada per tots els violoncel·listes del món. La seva interpretació d' El cant dels ocells ha esdevingut un símbol de pau i llibertat arreu del món, i de manera molt més significativa dins l'àmbit català. Entre les contribucions més importants de Pau Casals destaca haver canviat la tècnica de la interpretació del violoncel, buscant moviments allunyats de la tècnica de l'època. Va recompondre, interpretar i enregistrar les Suites per a violoncel sol de Johann Sebastian Bach.L'any 1989 li fou atorgat, de manera pòstuma, un Premi Grammy per tota la seva carrera.

AQUESTA PRESENTACIÓ DE MÚSICA, emmarcada dins l’estudi de “LA MÚSICA CULTA “, HA ESTAT REALITZADA PELS NENS I NENES DE 6è DE L’ESCOLA AUSIÀS MARCH DE BARCELONA. : 

AQUESTA PRESENTACIÓ DE MÚSICA, emmarcada dins l’estudi de “LA MÚSICA CULTA “, HA ESTAT REALITZADA PELS NENS I NENES DE 6è DE L’ESCOLA AUSIÀS MARCH DE BARCELONA. MARC BALLESTER ARMENGOL JULIETA LOURDES BENINI JORGE ESTEBAN CELI GALLEGO JOHN DAVIS GARCIA PESANTES PAULINA LAVANDA RODRÍGUEZ ANDREA LUÍZ SÁNCHEZ IRENE MIRET SALVADOR NICOLE MUÑOZ AMADOR ELISABETH FERNANDA PINCHAO CELI JOEL PURI HOYO ALEXANDRA SOTOMAYOR ANDREA SUGRAÑES OTANO JOSSELINE MARIA TICAS PEREIRA DANIEL TORÁN MATEO NURIA VALLE QUIROGA YING YIN CEIP AUSIÀS MARCH MAIG 2009

Slide 38: 

AGRAïMENTS Música original de Maya Filipic Podeu sentir la seva música a http://www.jamendo.com/es/album/29279