Aparatul fotografic

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

By: parola1 (126 month(s) ago)

sal te rog vreu si eu sa il download

By: parola1 (126 month(s) ago)

sal te rog vreu si eu sa il download

By: parola1 (126 month(s) ago)

sal te rog vreu si eu sa il download

By: denisel (127 month(s) ago)

frumnso

Presentation Transcript

Aparatul foto : 

Aparatul foto Proiect fizica Caciularu Alexandra Nicoleta Clasa a IX-a F Profesor: Parvu Elena

Introducere : 

Introducere Forografierea este captarea imaginilor prin focalizarea luminii pe o suprafata fotosensibila, cu un aparat de fotografiat. Se foloseste in arta,mediu si stiinta.

Primii fotografi : 

Primii fotografi Primele fotografii numite heliograme au fost realizate in 1820 de doctorul francez Joseph Niepce, pe placi din aliaj de cositor si plumb, folosind o camera obsucra. In 1830, pictorul francez Louis Daguerre a realizat fotografii pe placi, cu iodat de argint fotosensibil. Inventatorul britanic William Fox Talbot a gasit modalitatea de “a fixa” iodatul de argint, astfel incat acesta sa nu mai reactioneze la lumina si intuneric dupa realizarea fotografiei. El a inventat si procesul de copiere a unei fotografii. In 1515, Leonardo da Vinci a descris cum se poate crea o imagine pe peretele unei camere intunecate, lasand lumina sa patrunda printr o gaura mica in peretele opus. Aceasta camera s-a numit “camera obscura” sau camera intunecata. Pana in secolul al XVIII-lea nu a existat alta modalitate de a inregistra imaginile,decat schitarea lor pe hartie. In secolul al XVIII-lea, oamenii de stiinta britanici, Sir Humphry Davy si Thomas Wedwood au obtinut conturul frunzelor si chipurilor pe hartie sau piele acoperita cu clorura de argint fotosensibila.

Slide 4: 

Joseph Niepce Louis Daguerre

Slide 5: 

Vedere - Niepce

Slide 6: 

Daguerre Boulevard du Temple Ruine

Fotografii pentru toti : 

Fotografii pentru toti Fotografierea a fost pana in 1888 un procedeu complex; cand americanul George Eastman a inventat rola de film si cutia fotografica, ceea ce a permis ca fotografierea sa devina un hobby pe care orice pasionat il putea deprinde. Multe imbunatatiri, cum ar fi inventarea blitzului si a filmului color in 1930, au dus la cresterea popularitatii fotografierii.

Scurt istoric : 

Scurt istoric 1519 Leonardo Da Vinci foloseste pentru prima data camera obscura, ca ajutor in grafica si pictura 1827 N. Niepce reuseste, dupa o expunere de 8 ore, sa obtina prima imagine fotografica. 1837 Louis Jacques Mand Daguerre creeaza primul daguerreotip. 1851 William Henry Talbot produce primul instantaneu foto utilizand iluminarea prin descarcare electrica (stramosul blitz-ului). 1859 Apare primul aparat foto panoramic - Sutton 1884 Stebbing Automatic Camera este primul aparat fotografic cu roll-film 1888 Apare primul aparat de fotografiat tip box numit Kodak, creatie a lui George Eastman. 1899 Pascal creeaza primul aparat cu motor cu arc pentru roll-film. 1914 Apar primele aparate pe format 35mm 1924 Ernst Leitz proiecteaza si lanseaza pe piata primele aparate Leica (35mm, roll-film perforat) 1948 Apare primul aparat foto Nikon de 35mm. Edwin Land lanseaza aparatul Polaroid. 1976 Canon AE-1, primul aparat pe 35mm comandat cu microprocessor. 1984 Firma Canon prezinta primul aparat foto digital.

Slide 9: 

Pentru ca am aflat atatea informatii despre fotografii, este timpul sa aflam cate ceva si despre Aparatul Foto. Stim cu totii ca exista doua tipuri de aparate foto : simple digitale

Aparatul foto clasic : 

Aparatul foto clasic

Componente : 

Componente Corpul - O cutie perfect opaca in care sta filmul pentru a fi expus. Obiectivul - Un dispozitiv care focalizeaza razele de lumina pe film Diafragma - Un dispozitiv care controleaza cata lumina ajunge pe film Obturatorul - Un dispozitiv care controleaza cat timp este filmul expus la lumina Vizorul - Un dispozitiv folosit pentru a incadra eficient imaginea care va fi inregistrata pe film. Sistemul de transport - Un dispozitiv folosit pentru fixarea si transportul filmului.

Slide 12: 

Camera obscura in care se afla filmul este corpul aparatului. Cand facem o fotografie, obturatorul aparatului se deschide si permite luminii sa impresioneze filmul pentru o perioada exacta de timp. Cand lumina atinge filmul,aceasta produce o schimbare a substantei chimice in care este imbracat filmul. Alte substante chimice duc la aparitia imaginii de pe negativ(cu culorile si zonele intunecate si luminoase inversate). Fotografia este imprimata pe hartie prin luminarea negativului. Imaginea finala este pozitiva.(colorile apar corect). Lentilele realizeaza focalizarea, fie automat, fie manual. Vizorul este fereastra din spatele aparatului prin care priveste fotograful cand compune imaginea. Sistemul de transport: desi nu este o componenta propriu-zisa a aparatului, este totusi important in functionarea acestuia. La aparatele mai vechi, acesta este o parghie in partea de sus, dreapta a corpului, insa la majoritatea aparatelor moderne sistemul este automat. Diafragma controleaza cantitatea de lumina care ajunge la bucata de film sau cadru, astfel incat acesta sa fie expus unei focalizari a imaginii cu o luminozitate coresunzatoare.

Aparatul foto digital : 

Aparatul foto digital În ultimii ani majoritatea transformarilor la electronicele de consum au facut parte de fapt dintr-o mare transformare, transformarea informatiei analogice conventionale în informatii digitale. Aceasta schimbare fundamentala în tehnologie a schimbat total felul în care folosim informatia vizuala si audio - a redefinit complet posibilul. Camera digitala este unul din cele mai remarcabile exemple ale acestei schimbari pentru ca este cu adevarat diferita de predecesorul ei. Camerele conventionale depind în întregime de procese chimice si mecanice. Toate camerele digitale au incorporat un computer si toate înregistreaza imagini într-o forma electronica.

O camera fara film : 

O camera fara film O diferenta esentiala între camera digitala si camera bazata pe film este aceea ca camera digitala nu are film. În loc are un senzor care converteste lumina în încarcari electrice. Senzorul de imagine folosit de majoritatea camerelor digitale este CCD (Charge Coupled Device). Unele camere mai putin profesionale folosesc tehnologia CMOS (Complementary Metal-Oxide-Semiconductor) CCD (Charge Coupled Device)

Slide 15: 

CCD este o colectie de diode minuscule sensibile la lumina, care convertesc fotonii (lumina) în electroni (sarcini electrice). Aceste diode se numesc fotosituri (photosites). Într-un cuvânt, fiecare fotosit este sensibil la lumina - cu cât mai puternica este lumina care atinge un singur fotosit, cu atât este mai mare încarcatura electrica pe care o va acumula acel fotosit.

Rezolutia : 

Rezolutia Numarul de detalii pe care camera îl poate surprinde se numeste rezolutie si este masurat în pixeli, iar cu cât camera ta are mai multi pixeli cu atât poate surprinde mai multe detalii. O rezolutie de 1600x1200 pixeli este o "rezolutie înalta". Imaginile facute la acesta rezolutie pot fi printate în formate mari - pâna la 20x25 cm cu rezultate bune. Aceasta rezolutie reprezinta aproape 2 milioane de pixeli. In acest moment se pot gasi camere pâna la 20 milioane de pixeli. Daca vrei decât sa pui fotografiile pe o pagina de Web sau sa le transmiti prin e-mail, atunci o rezolutie mai mica, de 640x480 ar fi mai avantajoasa. In plus memoria camerei tale va stoca mai multe imagini la acesta rezolutie decât la o rezolutie mai mare.

Surprinderea culorii : 

Surprinderea culorii Din pacate fiecate fotosit este orb de culoare, fara culoare. El înregistreaza doar intensitatea luminii care atinge suprafata sa. Pentru a avea o imagine plina de culoare, cei mai multi dintre senzori folosesc filtrarea in cele trei culori de baza (rosu, verde si albastru - RGB). Odata ce toate aceste trei culori au fost înregistrate, ele vor fi combinate pentru a crea spectrul complet al culorilor

Digitalizarea informatiei : 

Digitalizarea informatiei Lumina este convertita în sarcina elctrica, dar sarcinile electrice care se dezvolta în CCD nu sunt semnale digitale care sunt gata sa fie folsite de un computer. Pentru a digitiza informatia semnalul trebuie sa fie trecut prin convertorul analog-digital (ACD). Dupa ce informatia a fost digitizata sunt realizate anumite procesari pe imagine, printre care si interpolarea.

Stocarea informatiei : 

Stocarea informatiei Cele mai multe din camerele digitale de pe piata au un ecran LCD (Liquid Crystal Display), ceea ce înseamna ca poti sa vizualizezi imaginea imediat. Aceasta este unul din marile avantaje ale camerei digitale: primesti imediat imaginea fotografiata. Odata ce imaginea paraseste senzorul CCD (spre ADC si microprocesor), ea este gata sa fie vizualizata pe LCD. Dar faptul ca vezi imaginea pe ecranul LCD si-ar pierde tot farmecul daca asta ar fi tot ce poate face camera. Tu vrei sa poti încarca imaginea în calculatorul tau sau sa o printezi direct. Pentru a incarca imaginile in calculatorul tau, ai nevoie sa conectezi camera direct la un calculator, prin cablu. Majoritatea camerelor de pe piata ofera posibilitatea stocarii imaginilor pe memorii externe. Aceste memorii variaza in capacitatea de stocare de la 4 Mb la 1 Gb. In functie de rezolutia si calitatea la care a fost facuta o fotografie, pe o memorie de 64 Mb pot fi stocate intre 10 si 500 de fotografii. Odata transferate imaginile in calculator, memoriile pot fi sterse si reumplute cu alte imagini, la fiecare stergere acestea fiind ca noi. Card de memorie

Concluzie : 

Concluzie Unul dintre cele mai mari beneficii date de fotografia digitala este libertatea pe care o da fotografului de a face poze fara a fi limitat de costurile filmului sau developarii, ca in cazul camerelor fotografice cu film. Cu un card de memorie suficient de mare poti face sute de poze fara a fi nevoit sa le descarci intr-un calculator pentru a goli memoria. Pe langa toate aceste avantaje, fotograful detine controlul creativ asupra fotografiei digitale, el putand edita, vizualiza si organiza fotografiile proprii cu ajutorul calculatorului.

Fotografia viitorului : 

Fotografia viitorului Azi aparatele de fotografiat devin tot mai mici si mai usor de utilizat. Imaginile obtinute cu aparatele digitale pot fi vizualizate pe televizor sau incarcate pe calculator pentru a fi editate, imprimate sau transmise prin Internet. O imagine poate fi procesata in mai multe moduri, in scopul schimbarii culorii, formei, marimii sau compozitiei. Holografia este metoda de fotografiere ce utilizeaza razele laser pentru prezentarea tuturor fetelor unui obiect, 3- D.

Slide 22: 

Timpul scurt de expunere ingheata o imagine in miscare, dar incetosarea apare la fotografierea unui carusel. Efecte folosite pentru editarea fotografiei: Redimensionare Intunecarea nuantelor

Slide 23: 

Proiect realizat de: Caciularu Alexandra - Nicoleta Clasa a IX-a F Liceul Teoretic Traian, Constanta

authorStream Live Help