IN MEMORIAM DIVA DESCULTA CESARIA EVORA (A C)

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Slide 1: 

28.12.2011 04:39:05 Cesaria Evora Tiempo y Silencio IN MEMORIAM "DIVA DESCULTA" CESARIA EVORA Click 27.o8.1941- 17.12.2011

Slide 2: 

Cântăreaţa Cesaria Evora a murit la vârstă de 70 de ani. Decesul a avut loc sâmbătă după ce a fost spitalizată vineri, din cauza unei insuficienţe respiratorii şi unui edem pulmonar, la Mindelo, în Republica Capului Verde, informează presa portugheză, citată de fr.news.yahoo.com. Informaţia a apărut în presa portugheză şi pe Cap-Vert TV, potrivit Mediafax. "Diva desculţă", aşa cum era supranumită, era deja foarte slăbită: în septembrie, casa sa de discuri, Lusafrica, anunţa decizia artistei de a pune capăt carierei sale. Atunci, reprezentanţii casei de discuri anunţau că "noile probleme de sănătate ale cântăreţei au apărut în urma mai multor intervenţii chirurgicale pe care aceasta le-a suportat în ultimii ani, printre care şi o operaţie pe cord deschis, în mai 2010. Medicii i-au recomandat atunci artistei - care avea programat un turneu, cu show-uri pe care urma să le susţină inclusiv în România - să pună capăt carierei sale muzicale, deoarece nu-i mai permitea starea de sănătate.

Slide 3: 

După o copilărie nefericită şi un început de carieră greoi, Cesaria Evora începe să fie recunoscută şi apreciată pe plan internaţional abia în 1988, odată cu lansarea primului său album "La Diva Aux Pieds Nus" şi primul său concert susţinut la Paris. Trei ani mai târziu, în 1991, artista înregistrează primul său album acustic, ce trezeşte interesul ziariştilor de specialitate, apărând astfel primul articol pozitiv în cotidianul francez Liberation. Acest articol avea să îi deschidă drumul spre inimile viitorilor fani care de-a lungul timpului au ovaţionat-o şi aplaudat-o la scenă deschisă pe tot mapamondul. Melodiile sale, printre care "Besame Mucho", "Sentimento" şi "Cabo Verde", au fost fredonate de milioane de oameni. Cesaria Evora a reuşit de fiecare dată să transmită publicului său nostalgie, eleganţă şi emoţie. Apreciată pe tot globul, "Diva desculţă" nu vrea să-şi uite rădăcinile şi sărăcia în care ea a trăit la începutul vieţii, motiv pentru care la fiecare concert ea cântă în picioarele goale, amintind lumii întregi că milioane de oameni trăiesc încă în mizerie şi sărăcie şi printre ei trăiesc multe diamante neşlefuite ce aşteaptă o şansă de a fi descoperite. Cesaria Evora a vizitat România de câteva ori, pentru scurte perioade de timp, susţinând aici mai multe concerte.

Slide 26: 

T H E E N D December 18, 2011