Explorant la Menorca Prehistòrica

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Projecte col.laboratiu entre escoles

Comments

Presentation Transcript

Slide 1: 

TENIU UN MISSATGE Projecte Col.laboratiu Intercentres. Curs 2008-09 Exploram la [email protected] Prehistòrica

Slide 2: 

Em dic Tariq Horeb, i som arqueòleg. Visc a El Caire, a Egipte.

Slide 3: 

TREBALLO AL MUSEU EGIPCI DE LA MEVA CIUTAT, EL CAIRE. ESTIC REALITZANT UNA INVESTIGACIÓ SOBRE IMHOTEP

Slide 4: 

LES MEVES DARRERES INVESTIGACIONS M’HAN DUIT A DESCOBRIR QUE A MENORCA ES VA TROBAR UN IMHOTEP

Slide 6: 

Quina relació devia tenir Egipte amb una Illa tant petita com Menorca? Què devien tenir els seus habitants per atreure als egipcis? Com eren aquests menorquins prehistòrics? Com i on vivien?

Slide 7: 

ME PODEU AJUDAR? M’AJUDAREU A INVESTIGAR? M’ENVIAREU TOT EL QUE ANEU TROBANT? Tots els que participeu en el projecte rebreu el carnet d’arqueòleg de la gran institució en la que treballo. I sobretot tendreu un amic a Egipte.

Slide 8: 

Em dic Tariq Horeb, vaig néixer un calorós dia d’estiu de l’any 1972 a una ciutat anomeda Zagazig molt a prop de la capital del meu país, El Caire. Com no podria ser d’una altra manera vivint a Egipte som arqueòleg, una de les professions més apassionats que existeixen.Vaig estudiar a la Facultat d’arqueologia de la Fayoum University. Durant els darrers anys de la meva carrera professional he estat col.laborador de l’eminent Secretari General del Consell Superior d’Antiguetats del govern egipci, Zahi Hawass . Actualment treballo com expert al museu egipci de El Caire, on resideixo. He participat en diferents excavacions als jaciments arqueològics al Delta del Nil, el desert occidental i l'Alt Nil. però actualment estic realitzant una investigació per a la Universitat del Caire sobre IMHOTEP. Imhotep, fou un alt oficial i arquitecte que va viure a Egipte durant la tercera dinastia. La seva biografia no està molt clara (d’aquí la meva investigació) Va ser sacerdot i després fou el metge i arquitecte del faraó. Més endavant va ser proclamat Déu. D’Imhotep ens han arribat diferents estatues fetes amb diferents materials (majoritàriament de bronze) trobades a diferents parts del món . Aquest fet és degut principalment al caràcter comerciant dels egipcis.

Slide 9: 

Les meves darreres investigacions m’han duit a Menorca on he descobert que al recinte arqueològic de la Torre den Galmés a les excavacions realitzades durant els anys 70 pels professors Roselló-Bordoy i Plantalamor es va trobar una estatueta d’Imhotep. Quina relació devia tenir Egipte amb una Illa tant petita com Menorca? Què devient tenir els seus habitants per atreure als egipcis? Com eren aquests menorquins prehistòrics? Com i on vivien? Des del meu país es fa difícil trobar informació sobre aquest fet i vull aprofitar la oportunitat que m’ofereixen les pàgines d’aquesta prestigiosa publicació per fer una crida al poble de Menorca; a les institucions públiques, a les biblioteques, a les escoles... per si em podem aportar qualsevol tipus d’informació sobre els seus avantpassats prehistòrics. Per a qualsevol consulta o informació em trobareu a : [email protected] El Caire a 25 de Novembre de 2008.

Slide 10: 

Projecte Col.laboratiu Intercentres. Curs 2008-09 Exploram la [email protected] Prehistòrica