ppt GARRAF ENFILADISSES maria

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Slide 1: 

Arítjol Heura Lligabosc Maria Aguilera Palma

Slide 2: 

NOM COMÚ Es anomenat Arítjol o Matavetlles. LOCALITZACIÓ Es localitza sempre sota terra baixa en molts tipus de boscos.

Slide 3: 

LES FULLES I EL TRONC Te les fulles lluents. Al marge del limbe hi ha l'anvers té petites espines. Tenen entre 4 i 10 cm. ADAPTAMENT AL MEDI Es tot l'any verd.

Slide 4: 

PROPIETATS I USOS És depuratiu; si t'ho beus et neteja el cos. IMATGE

Slide 5: 

NOM COMÚ I CIENTÍFIC Es anomenat Heura pero els científics li diuen Hedera helix EL SEU TERRENY Es troba als boscos de ribera.

Slide 6: 

LES FULLES I EL TRONC Aquesta liana pot arribar a fer tiges molt groixudes i llargues, de fins a 30 m i te moltes fulles. ADAPTAMENT AL MEDI Florix de septembre a l'octubre.

IMATGE : 

IMATGE

Slide 8: 

NOM COMÚ I CIENTÍFIC Es anomenat Lligabosc o si ho prefereixes pots dir-li Xuclamel. El seu nom científic és Lonicera implexa Ail. EL SEU TERRENY És una planta característica d'alzinars i amb marfull que penetra a la garriga. És on es troba habitualment al Garraf.

Slide 9: 

LES FULLES I EL TRONC Te les fulles oposades, lanceolades, enteres, medeix entre 2 i 4 cm, la fulla es una mica endurides i estan sostingudes per un peciol tant curt que no es veu.. ADAPTAMENT AL MEDI Viu en terrenys calcaris.

Slide 10: 

IMATGE

QUI ES, QUI SERÀ? : 

QUI ES, QUI SERÀ? Quina es l'enfiladissa que està tan entortolligada a l'arbre que gairebé l'escanya? Pista: la seva inicial és la LL?

Slide 12: 

NOM COMÚ Heura i el seu nom cientific es Hedera helix. ON ES LOCALITZA Majoritariament es localitza als boscos de ribera.

Slide 13: 

PARTS DE LA PLANTA Arriba a fer tiges molt groixudes i molt llargues, de fins a 30cm i te moltes fulles. ADAPTAMEN AL MEDI Floreix del septembre-octubre.

Imatge : 

Imatge

L'HEURA FORTA : 

L'HEURA FORTA La paret és tota negra al damunt una heura forta puja rosegant la pedra. JOSEP CARNER

authorStream Live Help