Facebook vs Myspace

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Сравнение на : 

Сравнение на Facebook и Myspace Специалност: МУХТ I Дисциплина: Бизнессреда Изготвила: Велина Стамова

Кратка история на Myspace : 

Кратка история на Myspace Myspace – от английски “моето пространство” Една от най-разпространените социални мрежи в света.

Възникване и развитие : 

Възникване и развитие Основан през 2003-та година от Том Андерсън и Крис ДеУлф. През 2005-та предприятието е закупено от Рупърт Мърдок за 580 милиона долара.

Възникване и развитие : 

Възникване и развитие Към днешна дата потребителите наброяват близо 260 милиона. През октомври 2005-та сайта има 12 милиарда посещения, 2 пъти повече от Google /6,6 млрд/

Приходи : 

Приходи Myspace функционира изцяло на приходи от реклама. През 2006-та Google подписва договор с Myspace на стойност 900 милиона долара. Сайтове забогатяли благодарение на Myspace.

Съдържание на Myspace Профил : 

Съдържание на Myspace Профил Настроения /емотикони/ Бележки, блогове, мултимедия Изображения Коментари Профил персонализиране /HTML/ Музика

Myspace функции : 

Myspace функции Бюлетини Групи MySpaceIM MySpaceTV Заявления MySpace Mobile MySpace Новини MySpace Обяви MySpace Kараоке MySpace Анкети MySpace форуми

Кратка история на Facebook : 

Кратка история на Facebook Създаден през 2004 година, управляван и притежаван от частната фирма “Facebook Inc.” Потребителите се групират по месторабота, географско положение, интереси, учебни заведения и т.н.

Възникване и развитие : 

Възникване и развитие Основан през 2004-та, от студента в Харвард, Марк Зукербърг. С помощ от неговите съквартиранти и съученици – Крис Хюс и Дъстин Московиц. В момента сайта има над 170 милиона активни потребители по целия свят.

Финанси : 

Финанси През 2004-та Facebook получава инвестиция от PayPal на стойност 500,000 долара. През 2005-та сайта отчита нетна загуба от 3,63 милиона долара. През 2006-та Facebook отказва оферта от 750 милиона долара от неизвестен купувач .

Facebook функции : 

Facebook функции Стена /User’s Wall/ Pokes Снимки Статус News Feed Tags Facebook Notes Gifts Blogging Чат

Кратко сравнение на Myspace и Facebook : 

Кратко сравнение на Myspace и Facebook Приложения Ако сте почитатели на модерният начин за комуникация, като услугата Click-To-Call, която Facebook предлага, тогава това е вашето място. Ако всички тези заявления са твърде объркващо за вас, може да искате да се придържате към MySpace.

Кратко сравнение на MySpace и Facebook : 

Кратко сравнение на MySpace и Facebook Креативност Facebook има ограничени видове дизайни. Повечето страници изглеждат еднакво. При MySpace можете да променяте профила си така, че да изглежда уникален. Хората, които искат да покажат творческите си заложби вероятно ще открият, че MySpace е устроен така, че да прави този факт много по-лесен за показ.

Кратко сравнение на MySpace и Facebook : 

Кратко сравнение на MySpace и Facebook Групи MySpace и Facebook, предлагат на потребителите възможност да създадат и да се присъедини групи на сайта. Като цяло, много хора казват, че предпочитат групите в MySpace. Това се дължи на факта, че групите са много лесно откриваеми на сайта. От друга страна, Facebook, ще ви кажe в кои групи наскоро са се присъединили приятелите ви, така можете да получите някои съвети относно групи, които бихте искали, благодарение на тази функция. В тази категория, наистина зависи от вашите собствени интереси и предпочитанията ви за оформлението и външния вид на групата в MySpace, в сравнение с Facebook.

Кратко сравнение на MySpace и Facebook : 

Кратко сравнение на MySpace и Facebook И MySpace и Facebook ви дава възможност да следите какво правят приятелите ви, но при Facebook е малко прекалено буквално. Там виждате, че някой от приятелите ви е добавил друг потребител, сменил си е статуса на връзката и т.н. Докато MySpace само ще ви уведоми, когато някой е приел молбата ви за приятелство, когато имате ново съобщение, когато някой ви остави коментар и когато ви оставят коментар за снимка.

Заключение : 

Заключение В крайна сметка, кой сайт ще предпочетете наистина зависи от това какво ви харесва в даден сайт. В допълнение към MySpace и Facebook, съществуват редица други социални мрежови сайтове, които можете да използвате, за да се запознае с нови хора и да поддържате връзка със стари приятели. Но ако искате наистина да развиете връзките си в сайтовете, намери този, който разполага с най-добър за вас интерфейс, който ви е най-удобен за използване и започнете да опознавате хората там!

Slide 17: 

Thanks for the attention :))

authorStream Live Help