Hoe een antivirus te installeren

Views:
 
Category: Others/ Misc
     
 

Presentation Description

Virussen en malware kunnen uw computer verlammen en uw bestanden vernietigen. Norton Antivirus Klantanservice-programma's zijn ontworpen om virussen te vinden en te onderscheppen voordat ze schade aanrichten.

Comments

Presentation Transcript

slide 2:

Virussen en malware kunnen uw computer verlammen en uw bestanden vernietigen. Norton Antivirus Klantanservice- programmas zijn ontworpen om virussen te vinden en te onderscheppen voordat ze schade aanrichten. Een antivirusprogramma is essentieel op een Windows-pc en kan ook zeer nuttig zijn voor Mac- en Linux-gebruikers. Bekijk deze handleiding voor het besturingssysteem dat u gebruikt.

slide 3:

 Begrijp de behoefte aan een Norton- antivirusprogramma. Windows is het meest virusgevoelige besturingssysteem OS van de drie belangrijkste besturingssystemen. Het heeft de meeste gebruikers en de zwakste ingebouwde beveiliging. Antivirusprogrammas beschermen uw computer tegen malware die via e-mail flashdrives downloads websites en meer binnenkomt.

slide 4:

Schaf een antivirusprogramma aan. Er zijn verschillende populaire gratis opties beschikbaar die de gemiddelde gebruiker goed beschermen. Deze programmas worden regelmatig bijgewerkt met nieuwe virusdefinities die de nieuwste bedreigingen herkennen. Als u vaak te maken heeft met bestanden of websites die geïnfecteerd zijn met virussen wilt u misschien kiezen voor krachtigere betaalde bescherming. Betaalde antivirusprogrammas zijn meestal beschikbaar voor een jaarlijks abonnement. Let er bij het downloaden van gratis of betaalde antivirusprogrammas op dat u van een vertrouwde bron downloadt. Er zijn veel programmas die beweren antivirus / antimalware te zijn maar in plaats daarvan zelf malware installeren. Lees reviews en download producten van bedrijven die al lang bestaan. Windows 10 en 8 hebben Windows Defender een gratis anti-malware applicatie van Microsoft. Het is al ingebouwd.

slide 5:

Installeer het antivirusprogramma. Zorg ervoor dat er geen andere programmas worden uitgevoerd terwijl u de antivirus installeert. U moet waarschijnlijk verbinding hebben met internet om extra bestanden en updates te downloaden. Sommige gratis antivirusprogrammas worden geleverd met werkbalken voor uw webbrowser. Deze kunnen bescherming toevoegen maar ook uw zoekopties wijzigen en oudere computers vastlopen. U hebt de mogelijkheid om u tijdens het installatieproces af te melden voor deze wijzigingen.

slide 6:

Update het programma. Nadat de installatie is voltooid start u uw computer opnieuw op en werkt u het programma bij. Het bestand dat u hebt gedownload is waarschijnlijk niet de meest recente versie dus u moet verbinding maken met de servers van uw antivirusprogramma en de nieuwste updates downloaden. Met de meeste antivirusprogrammas kunt u met de rechtermuisknop op het pictogram in het systeemvak klikken terwijl het actief is en op Update klikken. Werk uw definities wekelijks bij. De meeste antivirusprogrammas zijn ingesteld om automatisch te worden bijgewerkt. Controleer de instellingen voor uw programma om ervoor te zorgen dat u de nodige updates ontvangt.

slide 7:

Scan uw computer. Nadat u het programma hebt geïnstalleerd en bijgewerkt is het tijd om uw computer te scannen. Dit kan enkele uren duren afhankelijk van het aantal bestanden dat wordt gescand en de snelheid van uw computer.

slide 8:

Stel een scanplanning in. Antivirusprogrammas zijn het meest effectief wanneer ze worden geautomatiseerd. Open de instellingen van uw antivirusprogramma en zoek naar de optie Planning. Probeer een tijdstip in te plannen waarop uw computer aan staat maar u deze niet gebruikt. Idealiter zou u eens per week moeten scannen scan vaker als u regelmatig met mogelijk geïnfecteerde bestanden te maken hebt.

slide 9:

Houd Windows bijgewerkt. De beste manier om uw computer te beschermen is om altijd te controleren of uw exemplaar van Windows up-to-date is. Microsoft brengt regelmatig beveiligingsupdates voor Windows uit waarmee exploiteerbare gebieden van Windows worden opgelost.

slide 10:

Norton antivirus-technische ondersteuning Belgie Thank you