Η ιστορία του σ και του ζ

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Διαφάνεια 13:

σ ζ Η ιστορία του σ και του ζ. Μηλαθιανάκη Μαρία

Διαφάνεια 13:

Κάποτε στον πλανήτη των γραμμάτων ζούσαν όλα τα γράμματα αγαπημένα και χαρούμενα.

Διαφάνεια 13:

Έπαιζαν, χόρευαν, τραγουδούσαν κι έκαναν παρέα όλα μαζί.

Διαφάνεια 13:

ζ Όλα, εκτός από ένα, που ήταν συνεχώς μόνο του, κατσούφικο και στεναχωρημένο. Το ζ.

Διαφάνεια 13:

ζ Όσο και να του έλεγαν τα άλλα γράμματα να πάει μαζί τους εκείνο αρνιόταν. Αφήστε με ήσυχο. Δεν θέλω να έρθω μαζί σας!

Διαφάνεια 13:

Μα εκείνα στεναχωριούνταν και δεν ήθελαν να το βλέπουν έτσι. Πήγαν λοιπόν στη βασίλισσά τους για να ζητήσουν τη συμβουλή της. Η βασίλισσα έστειλε το μ , το ν , το σ και το θ να πάνε να του μιλήσουν και να τον καλέσουν να πάει μαζί τους.

Διαφάνεια 13:

ζ Μα το ζ τους έδιωξε κακήν κακώς! Αφήστε με ήσυχο. Δεν θέλω να κάνω παρέα μαζί σας. Είστε τόσο ήσυχοι που μου σπάτε τα νεύρα!

Διαφάνεια 13:

Έτσι, έστειλε το α , το ο , το η και το ου να πάνε να του μιλήσουν και να τον καλέσουν να πάει μαζί τους. Τα γράμματα έτρεξαν και το είπαν στη βασίλισσα. Εκείνη σκέφτηκε λιγάκι κι αποφάσισε ότι αφού δεν του άρεσαν να ήσυχα γράμματα θα του έστελνε τα φωνακλάδικα!

Διαφάνεια 13:

ζ Εκείνα πήγαν μέσα στη φασαρία! Μόλις τα είδε το ζ χαμογέλασε! Καλώς τα αγαπημένα μου γράμματα. Εμένα ψάχνεται;

Διαφάνεια 13:

α ο η Εσένα! Μας έστειλε η βασίλισσα και δεν θα φύγουμε αν δεν σε πάρουμε μαζί μας! Είπαν χωρίς να σταματήσουν να χοροπηδούν και να φωνάζουν.

Διαφάνεια 13:

ζ Στο ζ άρεσε αυτή η ζωντάνια και πήγε μαζί τους. Στον δρόμο δεν μπορούσε να αντισταθεί κι άρχισε κι αυτό να χορεύει και να τραγουδάει. Μέχρι να φτάσουν στη βασίλισσα κατάλαβε ότι είχε περάσει την πιο όμορφη μέρα της ζωής του!

Διαφάνεια 13:

ζ Βλέπω ότι τελικά ήρθες κι εσύ στην παρέα μας! Ναι βασίλισσά μου. Αλλά δε παρακαλώ να με βάζεις πάντα δίπλα στα φωνακλάδικα γράμματα κι όχι στα ήσυχα! τ ου είπε η βασίλισσα μόλις το είδε.

Διαφάνεια 13:

σ Κι από τότε έκαναν συμφωνία. Το ζ θα πήγαινε μόνο δίπλα στα φωνήεντα. Κι αν καμιά χρειάζονταν ένα γράμμα να μπει δίπλα στα σύμφωνα τότε έστελναν το σ.