als je niet van dieren houdt, kijk dan niet

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

Dieren

Comments

Presentation Transcript

Slide 1: 

Maartje Als je niet van dieren houdt, kijk dan niet……

Slide 2: 

Maartje werd geboren in een hondenfokkerij in New York, toen nog met een goedhumeur en zich van geen kwaad bewust. Niet veel later werd Maartje verkocht aande Universiteit van Maastricht. Na een transport van 12 uur, opgesloten in eenkrappe box, kwam ze aan op het laboratorium aan de Universiteitssingel.Ondertussen bereidden onderzoekers zich voor op de zoveelste proef.

Slide 3: 

Maartje werd op een tafel gezet en onder verdoving gebracht. De elektrischeverbinding tussen hartboezem en hartkamer werd verbroken. Dit veroorzaakte een kunstmatige vertraging van haar hart met als doel deze gevoeliger te maken voor hartritmestoornissen. Niet veel later wekten de onderzoekershartritmestoornissen op bij Maartje. Na afloop van de test ging Maartje weerterug naar haar hok. Zij had de proef overleefd. Een flink aantal soortgenotenhad minder geluk; maar liefst 20 procent van de honden die dezelfde proefondergingen, stierf tijdens de proef.

Slide 4: 

Maartje kreeg last van defensief en angstig gedrag. Ze at en dronk minder, was vaker moe, had geen zin om te bewegen en moest vaak hoesten. De onderzoekers merkten op dat Maartje koud aanvoelde, dat ze een opgezette buik had en een zwakke pols.

Slide 5: 

Maartje werd weer onder narcose gebracht. De onderzoekers openden Maartjesribbenkast en het kloppend hart werd gebruikt voor nader onderzoek. Zo kwam Maartje drie maanden na de proef alsnog aan haar einde ... Dit arme hondje was nooit iemands geliefde huisdier. Mocht nooit mee voor een boswandeling of naar het strand. Haar leventje eindigt hier in een vuilniszak, waaraan heeft zij dat verdiend? Ja huilen mag hoor, mijn tranen kwamen ook bij het zien van dit dierenleed.

Slide 6: 

De onderzoekers publiceerden hun bevindingen in een wetenschappelijktijdschift. Het onderzoek leverde meer vragen dan antwoorden op. Maar datweerhield de dierproefnemers er niet van verder te experimenteren op honden.

Slide 7: 

De Universiteit van Maastricht nam contact op met de hondenfokkerij in New York,en bestelde Joep, Pim, Esther, Stefan en Judith... En vele anderen. In de afgelopen 50 jaar werden er in Nederland alleen al minstens 13.000 katten en 100.000 honden gebruikt in experimenten.

Slide 8: 

Maar niet alleen honden zijn de klos. Ook veel andere dieren lijden een miserabel, kort leven, zoals aapjes.

Slide 9: 

Er is geen ontkomen aan hun treurige lot

Slide 10: 

Niemand hoort hun wanhopige geschreeuw. Wat zijn het toch voor mensen die dit doen?

Slide 11: 

Waarom kunnen heel veel mensenniet tegen deze plaatjes, terwijl anderen er helemaal geen moeite mee hebben? Wat is het verschil tussen deze mensen?

Slide 12: 

Deze mensen kunnen naast je wonen, je zegt ze gedag op straat, komt ze tegen in de supermarkt of op vakantie en je ziet het niet aan ze maar ze hebben geen gevoel. Mensen die dit met dieren doen, zijn in mijn ogen geen mensen maar beesten. Ze beulen niet alleen dieren maar doen hiermee ook heel veel mensen verdriet die machteloos moeten toezien. Je zou ze zo graag willen helpen maar je kunt er niet bij.

Slide 13: 

Vervolgens vullen ze de leegte weer op met wattenpropjes en naaien ze het kopje weer dicht. Deze ingreep werd voor het eerst in Utrecht gedaan in 1957. En daarna jarenlang routinematig uitgevoerd. Begin jaren tachtig werden er in een laboratorium van de Universiteit Utrecht video opnames gemaakt van een gruwelijk experiment op een kat. Op de beelden is te zien hoe onderzoekers de schedel van de kat opensnijden en er een deel van de hersenen uithalen. Katten worden gebruikt voor hersenonderzoek

Slide 14: 

Konijntjes worden vaak gebruikt met allerlei huidtesten voor cosmetica

Slide 15: 

ADC (Anti Dierproeven Coalitie) en Dierenbelangen roepen u op om afstand tenemen van deze dieronterende praktijken. Het wordt hoog tijd voor dierproefvrij onderzoek.Ik ondersteun dan ook de protestactie tijdens de Dies Natalis viering.

Slide 17: 

Maartje was slechts een voorbeeld van alle dieren die jaarlijks onder vreselijke omstandigheden sterven in alle laboratoria van de wereld, OOK in Nederland

Slide 18: 

In Den Bosch is Notox gevestigd en dat is één van de grootverbruikers van beagle hondjes. Zij worden vooral ingezet in giftigheidstesten waarbij de arme hondjes hoge doseringen chemicaliën moeten inhaleren.

Slide 19: 

Dank u dat u hebt gekeken. Misschien kunt u meehelpen om voor ons iets te veranderen. Voel je je na het zien van deze beelden ook zo machteloos? Je zou willen helpen, kijk dan eens op:http://www.stopdierproeven.org/new_site