Edgar i Nil

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

El PARLAMENT DE CATALUNYA

PowerPoint Presentation:

Index 1.DIPUTATS I DIPUTADES DE CATALUNYA 2.LES SALES DEL PARLAMENT DE CATALUNYA 3.QUI CUIDA ACTUALMENT EL PARLAMENT 4.AON ESTA UBICAT EL PARLAMENT DE CATALUNYA 5. Grups polítics del parlament 6.Que era abans el parlament 7.Que es un parlament 8.Historia del parlament 9.El primer president de catalunya

PowerPoint Presentation:

Diputats I diputades de catalunya A Catalunya hi ha 135 diputats i diputades cada un d’ells pertany a un grup polític.

PowerPoint Presentation:

1. Centre de mitjans . Espai de treball dels mitjans. Hi poden seguir tota l'activitat de la cambra i dur a terme la seva tasca informativa. 2. Sala de conferències de premsa . Espai on habitualment tenen lloc les conferències de premsa. 3. Punt d'enllaç amb leºs unitats mòbils per als directes . Espai des d'on es poden connectar els senyals dels directes amb les unitats mòbils. 4. Plató d'entrevistes . Espai polivalent a disposició dels mitjans per fer-hi entrevistes i altres gravacions de petit format, tant de televisió com de ràdio. 5. Departament de comunicació . Espai d'atenció als mitjans.

PowerPoint Presentation:

QUI CUIDA ACTUALMENT EL PARLAMENT? Núria de Gispert i Català.Ès actualment la presidenta del parlament en la legislatura. Ernest Banacs i Pascual.Va ser president en la legislatura des de l’any 2003 fins al 2010.

PowerPoint Presentation:

A ON ESTA UBICAT EL PARLAMNENT DE CATALUNYA? ESTA UBICAT A BARCELONA . ARA TROBAREU UNA IMATGE

PowerPoint Presentation:

Grups polítics del parlament Grup Parlamentari de Convergència i Unió Grup Parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya Grup Parlamentari del Partit Popular de Catalunya Grup Parlamentari del Partit Popular de Catalunya Grup Parlamentari d'Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa Grup Parlamentari de Ciutadans

PowerPoint Presentation:

Que era abans el parlament L'edifici del Palau del Parlament és l'antic arsenal de la Ciutadella aixecada per ordre de Felip V per assegurar-se el domini de Barcelona i, amb ell, subjectar tot Catalunya, un cop esfondrada l'11 de setembre de 1714 la llarga resistència oposada al setge de les tropes francoespanyoles.

PowerPoint Presentation:

Que es un parlament ? Un  parlament   és una assemblea de persones que exerceixen el  poder legislatiu  i que controlen els actes del govern sota el model de Westminster o  parlamentari .

PowerPoint Presentation:

Que es fa en un parlament ? Es vota per un president del parlament,s’ elaboren lleis,la gent va allà i demana reconstruir una cosa o reparar-la…

PowerPoint Presentation:

hisTòria del parlament Al segle 20 en Franco va anular el govern català i a l’any 1977 es va recuperar tot .L’ any 1980 ja van tornar a la seva vida . Aquí teniu una foto d‘en Franco.

PowerPoint Presentation:

El primer president de catalunya Lluís Companys el primer president del Parlament de Catalunya

PowerPoint Presentation:

Que es una llei La  llei  (del  llatí   lex, legis)  és una  norma jurídica  dictada pel  legislador  , és a dir, un  precepte  establert per l'autoritat competent, en què es mana o prohibeix alguna cosa d'acord amb la  justícia  . Això es una llei.

PowerPoint Presentation:

Com es fa una llei una llei? Una llei es proposa en un parlament. Per poder-la fer els diferents grups politics la voten, si la majoria voten “si” vol dir que la llei s'aprova ,si molts diuen que “no” no s’aprova.

PowerPoint Presentation:

Fi!!!! Fet per Edgar Muné i Nil Fusellas.

authorStream Live Help