treball catalunya Anna i Clàudia

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

LA CULTURA:

LA CULTURA CATALUNYA!!

PowerPoint Presentation:

LES TRADICIONS pag : 4. EL CAGA TIÓ pag : 5. St. JORDI pag : 6. LES SARDANES pag : 7. ELS CASTELLERS pag : 8. LES PARTS DEL CASTELL HUMÀ pag : 9. L’ALIMENTACIÓ MEDITERRÀNIA pag : 10. EL MENJAR SALUDABLE pag : 11. LA PIRÀMIDE ALIMENTÀRIA pag : 12. GASTRONOMÍA CATALANA pag : 13. BIBLIOGRAFÍA pag : 14. CREDITS pag : 15. ÍNDEX

:

LES TRADICIONS

LES TRADICIONS:

LES TRADICIONS Catalunya té moltes tradicions que han anat passant de generació en generació perquè tothom en pugui gaudir.

PowerPoint Presentation:

EL CAGA TIÓ La tradició consisteix a aplegar un tros de soca dies abans de Nadal, normalment a l'inici de l'Advent, i portar-lo a casa, també se l'alimenta diàriament fins al dia que es fa cagar, per el dia de Nadal.

PowerPoint Presentation:

La diada de Sant Jordi es celebra el dia 23 d’abril consisteix en regalar una Rosa vermella com la sang a les persones (dones) més estimades. I també s’hi afegeix el costum de regalar un llibre al home. LA DIADA DE St. JORDI FELIÇ SANT JORDI

LES SARDANES:

LES SARDANES La  sardana  : És una dansa popular Catalana considerada el ball de nacional de Catalunya. És una dansa que ballen els homes i les dones agafats de les mans en forma de rotllana i puntejant els peus al ritme de la cobla.

ELS CASTELLERS:

ELS CASTELLERS ELS CASTELLERS SÓN TORRES DE PERSONES QUE ES FAN TRADICIONALMENT DES DE FA MOLTS ANYS A EL CAMP DE TARRAGONA.

LES PARTS DEL CASTELL HUMÀ:

LES PARTS DEL CASTELL HUMÀ ENXANETA I AIXECADOR TRONC PINYA . L’enxaneta es la qui corona el castell aixecant una mà fins arribar a la punta i l’aixecador es el qui aixeca l'enxaneta. . El tronc es la part que forma tot el castell. . La pinya són les persones que volen ajudar a aguantar tot el castell.

PowerPoint Presentation:

L’ALIMENTACIÓ MEDITERRÀNIA L’alimentació mediterrània te diferents tipus com : la gastronomia Catalana que són els nostres menjars típics com el pa amb tomàquet i d’altres també tenim l’alimentació saludable que són els tipus de menjar que per nosaltres són sans.

MENJAR SALUDABLE:

MENJAR SALUDABLE El menjar saludable es el que ens ajuda a estar sans a demes de l’esport i de beure aigua. La dieta d’una persona sana ha de ser variada i ha de portar de manera equilibrada tot allò que el cos necesita ha de portar greixos, proteïnes, vitamines, fibra… Una dieta saludable pot estar formada per alguns greixos, làcics, carn, peix, ous, llegums, verdura, fruita, cereals i pasta.

PIRÀMIDE ALIMENTÀRIA:

PIRÀMIDE ALIMENTÀRIA GREIXOS CARN VERDURA FRUITA CEREALS OUS I PEIX LÀCTICS

GASTRONOMIA CATALANA:

GASTRONOMIA CATALANA Catalunya forma part de la dieta mediterrània, te una gran varietat de productes l’hort, muntanya i del mar com per exemple: pa amb tomàquet, l’escudella, la cargolada, l’embotit, la crema Catalana, el mató, els panellets, els bunyols …

BIBLIOGRAFIA:

BIBLIOGRAFIA Enciclopèdia super3 La Clàudia i l’Anna viquipèdia

PowerPoint Presentation:

Treball fet per:

authorStream Live Help