festes i tradicions de catalunya

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

Joan Sibecas i Blai Prat FESTES I TRADICIONS

INDEX:

INDEX PA AMB TOMÀQUET EL CAGANER CASTELLERS CAGA TIÓ LA QUARESMA SARDANES DIADA NACIONAL SANT JOAN ELS GAGANTS

PA AMB TOMÀQUET:

PA AMB TOMÀQUET El pa amb tomàquet és una típica recepta de la cuina catalana.Consisteix en una llesca de pa sucat amb mig tomàquet madur i amanit amb oli d'oliva i sal.

PowerPoint Presentation:

Un caganer és una figura del naixement que normalment es col·loca en els pessebres, com a tradició de Catalunya. EL CAGANER

CASTALLERS:

CASTALLERS Els castells són les torres humanes que es construeixen tradicionalment des de fa més de dos-cents anys, se'n troben referències ja al camp de Tarragona, i que després es van estendre cap al Penedès i durant el segle XX per tot Catalunya.

CAGA TIÓ:

CAGA TIÓ El Tió de Nadal (també anomenat TIÓ), és un dels elements i una tradició molt arrelada a Catalunya per les festes de nadal.

PowerPoint Presentation:

La Vella Quaresma és, als Països Catalans, la representació gràfica de la Quaresma. Aquesta àvia va vestida com una pagesa i té 7 cames que va perdent a mesura que van passant les setmanes de la Quaresma. Era l’ encarregada de que tots els infants menges- sin peix durant aquests dies.

PowerPoint Presentation:

La sardana és una dansa realizada en grup i en cercle, que es balla a Catalunya. SARDANES

PowerPoint Presentation:

La Diada Nacional de Catalunya o Diada de l'Onze de Setembre és la festa Nacional de Catalunya i es commemora anualment recordant la darrera defensa de Barcelona l'11 de setembre de 1714. DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

SANT JOAN :

SANT JOAN La Revetlla de Sant Joan, també anomenada popularment com la Nit del Foc, la Nit de les Bruixes o la Nit del Ros, és una celebració que es realitza arreu dels Països Catalans.

ELS GEGANTS:

ELS GEGANTS Els gegants són unes figures de grans dimensions que representen majoritàriament reis, nobles o personatges amb indumentària tradicional. Tot i ser uns elements populars, podem determinar que l'estructura actual va sorgir del Seguici Popular del Corpus Christi.

authorStream Live Help