Catalunya (tradicions) pol i martí

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

CATALUNYA (TRADICIONS):

CATALUNYA (TRADICIONS)

ÍNDEX:

ÍNDEX Carnaval Els Pastorets El Pessebre El tió de Nadal Sant Jordi Castellers Pa amb tomàquet Manaies

PowerPoint Presentation:

El rei carnestoltes ,  el rei de la festa   o   el rei del carnaval   és un personatge fictici carnavalesc el qual és el centre de les festes. Cada any apareix el dissabte sota l'aparença d'un animal o d'una persona. f

ELS PASTORETS:

ELS PASTORETS Els Pastorets és una representació teatral típica de les festes de Nadal a molts indrets de Catalunya. L'argument combina els continguts del naixement de Jesús, la lluita del be i del mal entre àngels i dimonis, i diverses històries i diàlegs dels pastors que rememoren el primer Nadal.

EL PESSEBRE:

EL PESSEBRE El pessebre és la representació a la llar del naixement del nen Jesús construïda amb molsa, troncs, suro, amb figures de fang de personatges de la vida rural que es realitza per les festes de Nadal.  

TIÓ DE NADAL:

TIÓ DE NADAL El Tió de Nadal (també anomenat simplement Tió, Tronc de Nadal, Soca, Xoca o Tronca) és un dels elements de la Mitologia catalana i una tradició molt arrelada a Catalunya.

SANT JORDI:

SANT JORDI Sant Jordi, va ser un militar romà convertit al cristianisme i mort com a màrtir per no voler abjurar de la seva fe. És venerat en la majoria de confessions cristianes.

CASTELLERS:

CASTELLERS Els castells són les torres humanes que es construeixen tradicionalment, des de fa més de dos-cents anys (se'n troben referències ja al segle XVIII), al Camp de Tarragona, i que després es van estendre cap al Penedès.

MANAIES:

MANAIES Qualsevol grup d'armats o manaies se sol compondre de dues seccions bàsiques, els soldats amb llança i una banda de percussió, tot i que els grups més nombrosos han arribat a incorporar bandes de vent o fins i tot soldats a cavall.

PA AMB TOMAQUET:

PA AMB TOMAQUET El pa amb tomàquet és una típica recepta de la cuina catalana i balear, similar a la bruschetta italiana. Alguns consideren que es pot considerar el plat insígnia de la cuina catalana.

PowerPoint Presentation:

POL (A L’ESQUERRA) I MARTÍ (A LA DRETA)

HEM BUSCAT INFORMACIÓ A::

HEM BUSCAT INFORMACIÓ A: Viquipédia la enciclopédia lliure.

authorStream Live Help