Imma-Cristina P.ppt

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

PowerPoint Presentation:

Tradicions de Catalunya! Benvinguts al treball de Catalunya

PowerPoint Presentation:

Índex - Sardanes - Rondalles Catalanes - Tió - Tres Tombs - Reis - Final! - Caganer - Pessebre - Pastorets - Castellers - Castanyada - Calçotada - Manaies - Falcons

PowerPoint Presentation:

Sardanes La sardana és una dansa popular catalana considerada ball nacional de Catalunya. Aquest ball es va popularitzar a final del segle XIX.

PowerPoint Presentation:

El Tió El Tió de Nadal (també anomenat simplement Tió , Tronc de Nadal , Soca , Xoca o Tronca ) és un dels elements de la Mitologia catalana i una tradició molt arrelada a Catalunya.

PowerPoint Presentation:

Els Reis Els Reis de l'Orient , Reis d'Orient o simplement els Reis (sovint anomenats en bona part del català Occidental els Reixos )

PowerPoint Presentation:

El caganer El caganer és una figura dels pessebres de Catalunya i el País Valencià, sovint amagada en un racó, darrere d'un arbust, on fa les seves necessitats a l'aire lliure.

PowerPoint Presentation:

El Pessebre El pessebre és la representació a la llar del naixement del nen Jesús construïda amb molsa, troncs, suro, amb figures de fang de personatges de la vida rural que es realitza per les festes de Nadal.

PowerPoint Presentation:

Els Pastorets Els Pastorets és una representació teatral típica de les festes de Nadal a molts indrets de Catalunya. L'argument combina els continguts del naixement de Jesús.

PowerPoint Presentation:

Els Castellers Els castells són les torres humanes que es construeixen tradicionalment, des de fa més de dos-cents anys (se'n troben referències ja al segle XVIII), al Camp de Tarragona,

PowerPoint Presentation:

La Castanyada La Castanyada és una festa popular de Catalunya que se celebra el dia de Tots Sants, tot i que darrerament se n'ha desplaçat la celebració a la vigília d'aquesta diada (entre el 31 d'octubre i l'1 de novembre).

PowerPoint Presentation:

La calçotada La calçotada és un àpat comunitari que ha esdevingut la manera més tradicional de menjar els calçots, amb fortes connotacions de festa i trobada. A Valls, la ciutat d'on és originària la calçotada se celebra a finals de gener, des de l'any 1982 la calçotada popular de més renom.

PowerPoint Presentation:

Manaies L'origen d'aquesta tradició és llegendària. Segons s'explica, Pons Pilat envià una guarnició de legionaris la mateixa nit de la mort de Jesús per comprovar si, tal com el Messies havia dit, ressuscitava o no. Aquest fet, posteriorment voldria ser recreat amb les desfilades d'uns homes vestits de soldats romans, els armats.

PowerPoint Presentation:

Els falcons són una manifestació gimnàstica-esportiva apareguda a Catalunya a inicis del segle XX, tenint com a referència els Sokol (falcó en txec), i que ha esdevingut tradicional al Penedès. En les seves actuacions els falconers fan construccions acrobàtiques, que recorden els castells, però amb més varietat de formes i amb menys participants, i també amb més varietat d'estils entre les diferents colles, si bé hi ha una part del repertori de figures comú a totes. Els Falcons

PowerPoint Presentation:

Rondalles Catalanes Les rondalles son contes de histories que han passat al llarg de la vida humana, posant alguns trossos inventats. Això es una tradició catalana

PowerPoint Presentation:

Tres Tombs Les Festes de Sant Antoni, en alguns indrets conegudes com els Tres Tombs o Tonis es celebren en motiu de la festivitat de sant Antoni Abat, protector dels animals, i són un conjunt de celebracions que es celebren arreu de Catalunya entorn el 17 de gener i que consisteixen en les cavalcades dels tres tombs, curses, benediccions dels animals a més d'altres actes.

PowerPoint Presentation:

Fi Fet per Imma Nicolás i Cristina Piqué

authorStream Live Help