Θαλής ο Μιλήσιος

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Θαλής ο Μιλήσιος:

Θαλής ο Μιλήσιος Τμήμα: Γ1’ Γεωργιάδη Ζωή Γκότση Ελισάβετ Θεοφιλόπουλος Κ. Γκέρμπι Φιόρι Ομάδα : Ζ.Ε.Κ.Φ.

Βιογραφία:

Βιογραφία Ο Θαλής ο Μιλήσιος γεννήθηκε στη Μίλητο, περίπου το 621π.Χ. , αλλά δεν είναι σίγουρο αφού δεν έχει καταγραφεί κάτι συγκεκριμένο. Είναι ο αρχαιότερος προσωκρατικός φιλόσοφος, ο πρώτος των επτά σοφών της αρχαιότητας, μαθηματικός, φυσικός, αστρονόμος, μηχανικός, μετεωρολόγος και ιδρυτής της Μιλησιακής σχολής της φυσικής φιλοσοφίας.

Θεωρίες:

Θεωρίες Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, προέβλεψε την έκλειψη ηλίου!

Θεωρίες:

Θεωρίες Ο Θαλής ο Μιλήσιος υπήρξε ο πρώτος που προσπάθησε να εξηγήσει τα φυσικά φαινόμενα με βάση φυσικές διαδικασίες. Προσπάθησε να εξηγήσει το φαινόμενο των σεισμών.  Σύμφωνα με τον Θαλή η Γη επιπλέει στο νερό και οι σεισμοί προκαλούνται όταν η Γη κλυδωνίζεται από κύματα του νερού.

Θεωρίες:

Θεωρίες Του Θαλή του αποδίδονται 2 θεωρίες: 1) Η Γη έχει τη μορφή ενός κυκλικού δίσκου που στηρίζεται στο νερό 2) Το νερό είναι η αρχή των πάντων γη

Ανακαλύψεις στη Φυσική:

Ανακαλύψεις στη Φυσική Ο Θαλής ο Μιλήσιος ανακάλυψε τις τροπές (ηλιοστάσια), το ετερόφωτο της Σελήνης, καθώς και τον ηλεκτρισμό και τον μαγνητισμό, από τις ελκτικές ιδιότητες του ορυκτού μαγνητίτη και του ήλεκτρου (κεχριμπάρι).

Ανακαλύψεις στη Γεωμετρία:

Ανακαλύψεις στη Γεωμετρία Γνωστό είναι το Θεώρημα του Θαλή που αναφέρει: όταν παράλληλες ευθείες τέμνονται από δύο άλλες ευθείες τότε τα τμήματα μεταξύ των παραλλήλων που ορίζονται στην μια τέμνουσα, είναι ανάλογα …… Σχήμα:

Αποδείξεις στη Γεωμετρία:

Αποδείξεις στη Γεωμετρία Η διάμετρος κύκλου διχοτομεί τον κύκλο. Οι κατά κορυφή γωνίες είναι ίσες. Οι παρά τη βάση ισοσκελούς τριγώνου γωνίες είναι ίσες. Αν δυο τρίγωνα έχουν μια πλευρά ίση και τις προσκείμενες σε αυτή γωνίες ίσες, είναι και μεταξύ τους ίσα. Η εγγεγραμμένη σε ημιπεριφέρεια γωνία είναι ορθή.

Εκφράσεις που είπε::

Εκφράσεις που είπε: «Γνώθι σ' αυτόν», « Μέτρω χρω», « πρεσβύτατον των όντων θεός αγέννητον γαρ», « κάλλιστον κόσμος ποίημα γαρ θεού», « μέγιστον τόπος άπαντα γαρ χωρεί», « τάχιστον νους δια παντός γαρ τρέχει», « σοφώτατον χρόνος ανευρίσκει γαρ πάντα»..