Το παραμύθι του βάλτου 2

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Το παραμύθι του βάλτου:

Το παραμύθι του βάλτου

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια γαλάζια λίμνη με πολλά ψαράκια.:

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια γαλάζια λίμνη με πολλά ψαράκια.

Γκρίνιαζε όμως γιατί δεν είχε πολλούς φίλους. Κάποια ποταμάκια άκουσαν το παράπονό της και πήγαιναν και την επισκέπτονταν κάθε μέρα φέρνοντας μαζί τους χώμα και λάσπες από τα γύρω χωράφια. :

Γκρίνιαζε όμως γιατί δεν είχε πολλούς φίλους. Κάποια ποταμάκια άκουσαν το παράπονό της και πήγαιναν και την επισκέπτονταν κάθε μέρα φέρνοντας μαζί τους χώμα και λάσπες από τα γύρω χωράφια.

Σε λίγο καιρό πάνω στο χώμα φύτρωσαν καλάμια παπύρια και μικρά φυτά. Πάνω από τα καλάμια άρχισαν να πετούν σμήνη από κουνούπια. Βατράχια έρχονταν και κυνηγούσαν τα κουνούπια. Χήνες πετούσαν στον ουρανό και έφτιαχναν τις φωλιές τους στα καλάμια. Έτσι η λιμνούλα έγινε βάλτος.:

Σε λίγο καιρό πάνω στο χώμα φύτρωσαν καλάμια παπύρια και μικρά φυτά. Πάνω από τα καλάμια άρχισαν να πετούν σμήνη από κουνούπια. Βατράχια έρχονταν και κυνηγούσαν τα κουνούπια. Χήνες πετούσαν στον ουρανό και έφτιαχναν τις φωλιές τους στα καλάμια. Έτσι η λιμνούλα έγινε βάλτος.

Η λιμνούλα άρχισε να ευχαριστιέται που έγινε βάλτος γιατί έτσι έκανε περισσότερους φίλους που έπαιζαν και ζούσαν γύρω της στο δάσος, όπως αλεπούδες, λύκοι, ασβοί, βόδια και αγελάδες.:

Η λιμνούλα άρχισε να ευχαριστιέται που έγινε βάλτος γιατί έτσι έκανε περισσότερους φίλους που έπαιζαν και ζούσαν γύρω της στο δάσος, όπως αλεπούδες, λύκοι, ασβοί, βόδια και αγελάδες.

Σιγά σιγά άρχισαν να έρχονται περισσότεροι άνθρωποι στο βάλτο. Μαζεύτηκαν ψαράδες που ψάρευαν πάνω στις πλάβες και ζούσαν στις ψαράδικες καλύβες.:

Σιγά σιγά άρχισαν να έρχονται περισσότεροι άνθρωποι στο βάλτο. Μαζεύτηκαν ψαράδες που ψάρευαν πάνω στις πλάβες και ζούσαν στις ψαράδικες καλύβες.

Κάποτε όμως οι άνθρωποι άρχισαν να πολεμούν στο βάλτο . Ήταν τα χρόνια της μεγάλης σκλαβιάς όταν οι Μακεδόνες δεν ζούσαν ελεύθεροι. Όμως δεν έχασαν το θάρρος τους, συνέχιζαν να πολεμούν στο βάλτο και τέλος έσωσαν τον τόπο τους τη Μακεδονία.:

Κάποτε όμως οι άνθρωποι άρχισαν να πολεμούν στο βάλτο . Ήταν τα χρόνια της μεγάλης σκλαβιάς όταν οι Μακεδόνες δεν ζούσαν ελεύθεροι. Όμως δεν έχασαν το θάρρος τους, συνέχιζαν να πολεμούν στο βάλτο και τέλος έσωσαν τον τόπο τους τη Μακεδονία.

authorStream Live Help