LES ARMES A L’EDAT ANTIGA I ELS GLADIADORS

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

LES ARMES A L’EDAT ANTIGA I ELS GLADIADORS:

LES ARMES A L’EDAT ANTIGA I ELS GLADIADORS Aleix Cantero Curs : 4tB

ÍNDEX:

ÍNDEX Què és l’edat antiga? Què és un arma? Tipus d’armes:armes de bronze La vida dels gladiadors El Coliseo i video explicatiu Conclusions Fonts d’informació

QUÈ ÉS L’EDAT ANTIGA?:

QUÈ ÉS L’EDAT ANTIGA? L’edat antiga o antiguitat és el període de la història entre el naixement de les primeres civilitzacions fins a la caiguda de l' imperi Romà el 476 dC

MAPA DE L’IMPERI ROMÀ:

MAPA DE L’IMPERI ROMÀ

Mapa amb els noms romans:

Mapa amb els noms romans

Què és un arma?:

Què és un arma? Un arma és una eina, que serveix per a neutralitzar, ferir o matar éssers vius, o per a destruir edificis o objectes, generalment en una guerra .

Armes de la edad de bronze:

Armes de la edad de bronze Va ser el coure el que va causar la revolució de deixar enrera la pedra i començar amb el ús de metalls . Aquest nou material va ser molt util en l’elaboracio d’objectes sobretot armes de gran poder destructiu.

IMATGES DE LES ARMES DE BRONZE:

IMATGES DE LES ARMES DE BRONZE

comparació:

comparació Si veieu es poden diferenciar un casc de l’ edat antigua amb els de l’edat medieval. Endivina quin és quin?

GLADIADORS:

GLADIADORS Els espectacles de gladiadors eren m olt famosos i molt cars . Els organitzaven els ciutadans rics. El gladiador eran autèntiques màquines de matar . Entrenaven dia i nit en escoles especials de lluitar. Lluitaven els més desafortunats: esclaus i criminals I abans de lluitar saludaven al emperador i deien: Salve emperador els que van a morir et saluden!!!!!!!

QUÈ PASSAVA SI GUANYAVEN? :

QUÈ PASSAVA SI GUANYAVEN? Si els gladiadors guanyaven se’ls donava una espasa de fusta i la llibertat . Diners i terres. L’emperador Augustus va enviar 10.000 lluitadors a l’arena.

EL COLISEO:

EL COLISEO El Coliseo és el lloc on lluitaven els gladiadors . Normalment hi cavien 45.000 persones sentades i 5.000 de peu . Va ser el lloc més sanguinari de tot el mòn romà . Van morir fins 5.000 animals al día.

EL COLISEO ROMÀ:

EL COLISEO ROMÀ

VIDEO!!!!!:

VIDEO!!!!! Aquí teniu un video de gladiadors http://www.youtube.com/watch?v=vtapdXbayVQ&list=PL11999CF5E0F5F2C1

CONCLUSIONS:

CONCLUSIONS Amb aquest power point he après que la vida era molt dura. També que era molt important tenir les armes correctes per guanyar una guerra. Dels gladiadors he après que s’ha de treballar molt dur per aconseguir el que vols a la vida.

FONTS D’INFORMACIÓ:

FONTS D’INFORMACIÓ ENCICLOPÈDIA. LLIBRE: GLADIADORES VIDA Y MUERTE EN LA ANTGUA ROMA. INTERNET: Viquipedia,youtube etc….

FINAL:

FINAL GRÀCIES PER ESCOLTAR

authorStream Live Help