Harga Minyak di Malaysia

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

Pastikan harga minyak di Malaysia disemak setiap minggu. Samada naik atau turun authorstream.com

Comments

Presentation Transcript

slide 1:

Harga Minyak Petrol dan Diesel Harga petrol Malaysia Bahan Api RON95 RON97 Diesel selama 2 - 8 November 2017 RON95: RM2.24 seliter dengan peningkatan sebanyak RM0.04 RON97: RM2.54 seliter dengan peningkatan sebanyak RM0.04 Diesel: RM.2.17 seliter dengan peningkatan sebanyak RM0.04 Harga semasa untuk 26 Oktober - 1 Nov 2017: RON95: RM2.20 seliter RON97: RM2.50 seliter Diesel: RM2.13 seliter Harga bahan bakar rasmi akan dikemaskini setelah mendapat maklumat rasmi sebelum 6 petang.

slide 2:

Tempat: Semua stesen minyak di Malaysia termasuk stesen Shell Petronas Petron BHPetrol dan Caltex. Harga bahan bakar sejarah kawalan Malaysia Menteri Perdagangan Dalam Negeri Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Hamzah Zainuddin berkata formula baru untuk membaiki harga minyak akan diumumkan minggu depan.

slide 3:

Formula baru untuk menetapkan harga minyak bertujuan untuk menstabilkan industri minyak. Beliau menambah bahawa kementerian akan mengadakan pertemuan dengan pemain industri minyak minggu depan untuk membincangkan formula itu. "Kami bersimpati dengan pengendali stesen minyak yang mengalami kerugian apabila harga minyak jatuh. Mereka pengendali stesen minyak merasakan mereka adalah mangsa apabila harga jatuh "katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis Ramadan di sini Jumaat.

slide 4:

Beliau menjelaskan sambil menambah bahawa kementerian akan meminta Kerajaan untuk membantu peruncit minyak yang telah terjejas teruk oleh penyelewengan harga minyak. Baru-baru ini harga runcit petrol dan diesel telah menjadi trend menurun kebelakangan ini. Persatuan Peniaga Petrol Malaysia PDAM menyifatkan penyesuaian harga mingguan sebagai "tidak sihat" dan punca beberapa penutupan stesen sejak pelaksanaannya. Sejak 1 April harga runcit RON95 RON 97 dan diesel ditetapkan secara mingguan yang secara bulanan sebelum ini.

slide 5:

Sumber : https://www.beritasemasa.com.my/harga-minyak-terkini

authorStream Live Help