Χοροί απ' όλες τις ηπείρους.

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ!!!:

ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ!!!

Αφρικάνικοι χοροί!:

Αφρικάνικοι χοροί! Στην μαύρη ήπειρο υπάρχει μεγάλος αριθμός χορών. Κάθε περιοχή της Αφρικής έχει δικούς της διαφορετικούς χορούς, κάθε χορός έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και πάρα πολλές παραλλαγές... Παρατηρώντας τους χορούς αυτούς στα αφρικανικά χωριά, ανακαλύφθηκε ότι έχουν πολλές θεραπευτικές ψυχοσωματικές ιδιότητες. Σήμερα αυτούς τους χορούς τους χρησιμοποιούν ως διάφορες εναλλακτικές θεραπείες (χοροθεραπεία, μουσικοθεραπεία).

Φωτογραφίες με αφρικάνικους χορούς!:

Φωτογραφίες με αφρικάνικους χορούς!

Τα οφέλη που τους προσφέρει ο χορός!:

Τα οφέλη που τους προσφέρει ο χορός! Η πίεση στα γυμνά πέλματα από την επαφή τους με τη γη ανανεώνει την εσωτερική ενέργεια, διώχνοντας τις εντάσεις, χαρίζοντας καλή διάθεση και ψυχική ισορροπία. Στην αφρικανική κουλτούρα ο χορός συνδέεται με τις βασικές αρχές που διέπουν την καθημερινή ζωή στην κοινότητα. Είναι οι χοροί που απελευθερώνουν το σώμα μας αλλά και τα συναισθήματά μας. Η μουσική, όπως και ο χορός, διευκολύνουν την απόλυτη επικοινωνία ανθρώπου και φύσης και γίνονται τα ιδανικά μέσα επικοινωνίας από άνθρωπο σε άνθρωπο.  Ο χορευτής, όταν γίνεται ένα με τον ρυθμό, έχει άμεση επαφή με την μουσική από τα κρουστά. Αυτό τον κάνει να ξεχνά την καθημερινότητα και τον απελευθερώνει από τα προβλήματα του.

Βραζιλιάνικοι χοροί!:

Βραζιλιάνικοι χοροί! Η Βραζιλιάνικη Samba σαν μουσική και σαν χορός δεν έχει καμία σχέση με την γνωστή από τους latin χορούς ballroom Samba. Η Samba που χορεύεται στη Βραζιλία είναι πιο δύσκολη και τόσο σαν χορός όσο και σαν μουσική έχει ρίζες από τους μαύρους σκλάβους της Αφρικής που δούλευαν στις διάφορες φυτείες, στους οποίους, αντίθετα από όσα γινόταν στους σκλάβους των Η.Π.Α., επιτρεπόταν να διασκεδάζουν με τα τύμπανα τους. Πρωτοεμφανίστηκε ως ξεχωριστό είδος μουσικής στις αρχές του 20ού αιώνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Σήμερα χορεύεται κυρίως στις γιορτές όπως το καρναβάλι, αλλά και άλλες εκδηλώσεις στο δρόμο. Η απόλυτα γιορταστική αίσθηση αυτού του χορού, του εξασφαλίζει δημοτικότητα και τον κάνει να ταιριάζει ακόμη και με άλλα διαφορετικά είδη μουσικής.

Slide6:

Η μορφή που χορεύεται στη Βραζιλία είναι δυσκολότερη από τη στυλιζαρισμένη εκδοχή που διδάσκεται στις σχολές Κοινωνικών χορών.  Στην Samba, αρχικά ο άντρας και η γυναίκα χόρευαν με σημείο επαφής τον αφαλό, ενώ σήμερα το στυλ που επικρατήσει θέλει τους άντρες και τις γυναίκες να χορεύουν μαζί αλλά χωρίς να αγγίζονται. Οι γυναίκες κάνουν πολύ γρήγορες και συμμετρικές κινήσεις των ποδιών με περιστροφή της φτέρνας, καθώς και κυκλικές κινήσεις στους γοφούς και τους ώμους, με αποτέλεσμα να σείεται ολόκληρο το σώμα τους. Οι άντρες κάνουν τις ίδιες κινήσεις των ποδιών αλλά χωρίς κίνηση στους γοφούς και στους ώμους. Οι άντρες χορεύουν γύρω από τις γυναίκες.  Η μουσική της Samba είναι στα 2/4. Βραζιλιάνικοι χοροί!

Φωτογραφίες με βραζιλιάνικους χορούς!:

Φωτογραφίες με βραζιλιάνικους χορούς!

Ο χορός του κινέζικου λιονταριού!:

Ο χορός του κινέζικου λιονταριού! Μια από τις παραδόσεις που συνδέονται με την Κινέζικη Πρωτοχρονιά είναι ο χορός του λιονταριού, ένας πολεμικός χορός που συνήθως εκτελείται από αθλητές του Kung Fu. Το λιοντάρι έχει δύο χορευτές και χωρίζεται σε δύο τμήματα, το κεφάλι και την ουρά. Το κεφάλι είναι φτιαγμένο από χαρτί με σκελετό από μπαμπού και έχει τρία κινητά μέρη, τα δύο αυτιά και το κάτω σαγόνι, που τα χειρίζεται ο χορευτής του κεφαλιού. Έχει μεγάλα μάτια, έναν καθρέφτη στο μέτωπο και ένα κέρατο στην κορυφή. Η ουρά χρησιμοποιείται από τον χορευτή της ουράς και αποτελείται από υφασμάτινες λωρίδες σε ένα ή περισσότερα χρώματα. Την Κινέζικη Πρωτοχρονιά, ομάδες Kung Fu συνηθίζεται να πηγαίνουν στα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις της περιοχής τους για να "αρπάξουν το λάχανο. O κάθε μαγαζάτορας δένει ένα κόκκινο φάκελο με χρήματα πάνω σε ένα λάχανο  που το κρεμάει στην είσοδο του μαγαζιού του. Το λιοντάρι πλησιάζει το λάχανο, το αρπάζει, πετάει τα φύλλα, αλλά κρατάει τα χρήματα. Η ρουτίνα του χορού αποτυπώνει τα τέσσερα στάδια από την ώρα που θα ξυπνήσει το λιοντάρι, θα αναζητήσει το φαγητό, θα φάει και θα ξεκουραστεί.

Πιο αναλυτικά!:

Πιο αναλυτικά! Η κάθε ομάδα αποτελείται από πολλά άτομα - τους χειριστές του τύμπανου, του γκόνγκ, των κυμβάλων και φυσικά τους χορευτές. Οι μουσικοί συνοδεύουν τις κινήσεις του λιονταριού με ρυθμικές κρούσεις των οργάνων, ενώ οι δύο ή περισσότεροι χορευτές (αναλόγως με τον αριθμό των λιονταριών) κινούν τα λιοντάρια τους κάνοντας συνδυαστικές φιγούρες. Σύμφωνα με την κινέζικη παράδοση, οι χοροί των λιονταριών εξορκίζουν τα κακά πνεύματα και φέρνουν καλή τύχη και ευημερία στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που επισκέπτονται .

authorStream Live Help