hari poter

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Zdravkovic Stevan

Comments

Presentation Transcript

Хари Потер рођен је 31. јула 1980. у Годриковој долини, једном од многобројних чаробњачких насеља уБританији. Син је јединац покојног брачног пара Потер, Лили и Џејмса. Чувен је у свету по свом чаробњачком обрачуну са злим чаробњаком Лордом Волдемором, главним негативцем у серијалу, када је био стар само годину дана. Волдемор, један од најмоћнијих чаробњака свих времена, изгубио је у овом обрачуну све своје моћи.:

Хари Потер рођен је 31. јула 1980. у Годриковој долини, једном од многобројних чаробњачких насеља уБританији. Син је јединац покојног брачног пара Потер, Лили и Џејмса. Чувен је у свету по свом чаробњачком обрачуну са злим чаробњаком Лордом Волдемором, главним негативцем у серијалу, када је био стар само годину дана. Волдемор, један од најмоћнијих чаробњака свих времена, изгубио је у овом обрачуну све своје моћи.

PowerPoint Presentation:

Живот код Дарслијевих Директор  Хогвортса  и врховни члан Реда феникса, Албус Дамблдор оставља Харија код Дарслијевих. Петунија Дарсли је рођена Лилина сестра и Хари ће у њеној кући бити безбедан. Дамблдор им оставља писмо у којем им је све објаснио, али они никада са Харијем нису поступали као са рођеним сином. За Дадлијев једанаести рођендан, Дарслијеви и Хари одлазе о зоо-врт. Тамо Хари разговара, ни сам не зна како, са змијом. Дадли гурне Харија да би видео змију боље, а Хари, бесан, учини да стакло између змије и Дадлија нестане. Дадли упада у кавез, а змија се ослобађа. Схвативши шта се догодило, теча Вернон кажњава Харија и одузима му сва права.

PowerPoint Presentation:

Хари у овом делу открива да има кума Сиријуса Блека, који је неправедно оптужен да је убио тринаесторо људи, као и да је Волдемору продао Харијеве родитеље. Хари у то у почетку верује, али онда поверује Сиријусу. Када су Сиријус и Ремус Лупин, пријатељи његовог оца, одлучили да убију Питера Петигруа, који је заиста издао Харијеве родитеље, Хари стаје у Петигруову одбрану, рекавши да је боље да га пошаљу у Аскабан Међутим, Петигру успева да побегне. То што је Хари Петигруу спасао живот биће веома важно, поготово у седмом делу. Затвореник из Аскабана

PowerPoint Presentation:

Хари Потер и Дарови смрти У Харрију Поттеру и Даровима смрти, Хари проводи у Ђело Своју одлуку ДА напусти Хогвортс и крене у потрагу за преосталим Волдемортовим хоркруксима. Мало приењеговог седамнаестог рођендана, Хари се потајно сели из дома Дурслеијевих, али ГРУПУ из засједе нападну смртоноше сам Волдемор те је Дивљооки Муди Убијен. Хари Рон те ја хермиона, Који Су му се придружили, проналазе Слитхеринов медаљон; тројка затим Лута Великом Британијом избјегавајући заробљавање Док Траже хоркруксе. Иако не проналазе хоркруксе, успијевају доци уради Гриффиндоровог Маца, којег су направили ПРЕДМЕТА Гоблини, Који Може уништити хоркруксе.

PowerPoint Presentation:

Xvala na paznji!

authorStream Live Help