tot_simpsons

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Slide 1: 

Per una vida saludable

Slide 2: 

Yaguba Jawara Touray Enric Busquets Mendez Laura Bisbe Armengol Clàudia Morente López

Slide 3: 

Clàudia Morente López Laura Bisbe Armengol Yaguba Jawara Touray Enric Busquets Mendez

index : 

index Hidrats de carboni Tabac Esport Gràfics de les enquestes

Slide 5: 

Hidrats de carboni

Index : 

Index Què són? Per a què serveixen? Aliments que en contenen. Què ens aporten de positiu i negatiu? Altres. Bibliografia

Què són? : 

Què són? Són un grup complex de mol·lècules que poden presentar-se en 3 nivells d’organització diferents: Els monosacàrids Els oligosacàrids El posacàrids

Per a què serveixen? : 

Per a què serveixen? Els hidrats de carboni proporcionen energia, i també totes les funcions del nostre cos, respirar, fer la digestió… Totes les nostres cèl.lules necessiten energia per poder funcionar, aquesta energia bàsicament són hidrats de carboni. El 55% del que ingerim han de ser hidrats de carboni.

Aliments que en contenen : 

Aliments que en contenen El sucre. El pa. L’oli. La pasta. Les patates. La fruita. La verdura. I molts altres aliments són com una bomba d’hidrats per al nostre cos.

Què ens aporten de positiu o negatiu? : 

Què ens aporten de positiu o negatiu? Positiu Energia Vitamina C Antígens Anticossos Enzimes Hormones Negatiu Engreixen

Altres : 

Altres Malalties com ara la diabetis afecten els hidrats de carboni. Els monosacàrids es classifiquen segons tres característiques diferents: la situació del seu grup carbonnil, el nombre d'àtoms de carboni que contenen, i la seva qualitat.

Bibliografia : 

Bibliografia Són dolents els hidrats de carboni? http://www.aguascalientesmapa.com/dieta/carbohidratos.htm GLUCID-WIKIPEDIA: http://ca.wikipedia.org/wiki/Gl%C3%BAcid

Slide 13: 

Tabac

Index : 

Index Què ès? Per què és perjudicial? Tipus Malalties derivades Bibliografia

Què és? : 

Què és? El tabac és una droga recreativa i legal, produïda, entre d'altres coses, amb diverses espècies del gènere nicotina que contenen nicotina, tot i que una gran part de la nicotina d'aquest producte és afegida artificialment. Hi ha proves que apunten que és fortament addictiva. El tabac es pot consumir de diverses formes: en cigarreta, pipa, habà, aspirat, mastegat, etc.

Per què és perjudicial? : 

Per què és perjudicial? El tabac és perjudicial per a la salut, també és perjudicial per la gent que el respira. El tabac conté cinc grups principals de components perjudicials per a la salut: Quitrans, monòxid de Carboni, els elements radiactius, substancies irritants i la nicotina.

Tipus : 

Tipus Hi han 4 tipus de tabac: El tabac ros, el negre, el light i el no light. Diferència entre el tabac light i el tabac normal: L’única diferència entre el tabac normal i el light és la quantitat de nicotina i quitrà que contenen. Però totes dues cigarretes són igual de dolentes per a la teva salut, ja que molts dels components nocius del tabac (més de 4000) els trobem al fum del tabac, derivats de la crema del paper, i són iguals tant a les cigarretes normals com a les light.

Malalties derivades : 

Malalties derivades Les conseqüències del tabac sobre la salut són ben conegudes. Nombrosos estudis han assenyalat una estreta relació entre el consum de tabac i un increment del risc de patir càncer i diverses malalties respiratòries i cardiovasculars. Tot i que les malalties derivades del consum de tabac són les conseqüències més serioses i tot sovint es consideren efectes a llarg termini, fumar també té algunes repercussions immediates en el fumador, especialment sobre el seu aspecte físic i el rendiment esportiu.

Malalties derivades : 

Malalties derivades El consum de tabac s’ha associat a l’aparició prematura d’arrugues facials com a conseqüència de l’alteració de les fibres elàstiques i de la deficient oxigenació de la pell. Són típiques de fumador les arrugues fines que apareixen al voltant del llavi superior. A més, fumar grogueja les dents i la pell del dits, provoca mal alè i mala olor corporal, i redueix els sentits del gust i de l’olfacte. Nombrosos estudis han mostrat que el consum de tabac afecta el rendiment físic i esportiu. Generalment, els fumadors són menys resistents a l’exercici físic, tenen una menor capacitat pulmonar i es cansen més com a resultat d’un aport insuficient d’oxígen al cor i als músculs durant l’exercici.

Slide 20: 

A la llista següent es pot veure un resum de les principals complicacions del consum de tabac sobre la salut.Principals conseqüències per a la salut del consum de tabac: Malalties respiratòries Asma bronquial Malaltia pulmonar obstructiva crònica Bronquitis crònica Malalties cardiovasculars Infart de miocardi Hemorràgia cerebral Trombosi Malaltia vascular perifèrica (lesions a les extremitats per obstrucció dels vasos) Càncer Pulmó Laringe i cavitat oral Aparell digestiu (esòfag, estómac i pàncreas) Ronyó i bufeta Mama i aparell genital Hematològic (leucèmies) Altres trastorns derivats del consum de tabac Trastorns a les dents i les genives Síndrome d’Apnea del son (SAS) Impotència Úlcera gàstrica

Bibliografia : 

Bibliografia DROGUES: http://www.pdsweb.org/agafaelteupunt/catala/tabac.html#203 WIQUIPEDIA: http://ca.wikipedia.org

Els esports : 

Els esports

Index : 

Index Quins esports pots fer? Per què són saludables? Aventatges de fer esport Perills de fer esport Bibliografia

Quins esports pots fer? : 

Quins esports pots fer? Basket Volei Futbol Natació Watherpolo Curses Llançament de javalina

Per què són saludables? : 

Per què són saludables? Està demostrat que les persones físicament actives viuen més anys. Es redueix el risc que puguis patir un infart. Ajuda a abandonar temptacions. Es dorm millor.

Aventatges de fer esport : 

Aventatges de fer esport Fer esport té un aventatge molt gran que es produir la hormona de la feliçitat (endorfinas). Les endorfines són derivades a nivell de la hipoficis, una petita glàndula que està ubicada a la base de l’encefal. Quan fem esport aquestes glàndules s’estimulen produint endorfines. T’aprimes.

Perills de fer esports : 

Perills de fer esports Tot i que és saludable, l’esport també té perills. En alguns esports hi ha més perill que als altres com per exemple: el futbol a poc que es va morir un futbolista de l’Espanyol. A causa desconeguda.Per això passen uns controls de salut molt estrictes.

Bibliografia : 

Bibliografia Wikipediahttp://ca.wikipedia.org/wiki/Esport Beneficis de l’exercici físic http://www.aula.acemefide.org/cursos/photo/1148794771Beneficis_EF.pdf

Slide 29: 

Gràfics de les enquestes

Menges pa integral? : 

Menges pa integral?

Normalment, a quina hora vas a dormir? : 

Normalment, a quina hora vas a dormir?

Fas esport durant la setmana? : 

Fas esport durant la setmana?

Beus gaire llet al dia? : 

Beus gaire llet al dia?

Et respalles les dents cada dia? : 

Et respalles les dents cada dia?

Quantes vegades? : 

Quantes vegades?

authorStream Live Help