Pràctiques de Laboratori de grup

Views:
 
Category: Entertainment
     
 

Presentation Description

No description available.

Comments

Presentation Transcript

Pràctiques de Laboratori:

Pràctiques de Laboratori

Índex:

Índex Observació de la cèl·lula vegetal de la tija tendra del gerani. Observació de diferents parts dels Artròpodes

Pràctica 1:

Pràctica 1 Observació de la cèl·lula vegetal de la tija tendra del gerani. 1- Procediments i Materials 2-Resultats 3-Conclusió 1-Procediments i Materials Amb l'ajut d'un bisturí extreurem l'epidermis d'una tija de gerani. Amb l'ajut d'unes pinces la col·locarem damunt del portaobjectes. Afegirem un parell de gotes d'aigua amb el comptagotes i amb l'ajut de l'agulla emmanegada col·locarem el cobreobjectes. La mostra ja estarà llesta per mirar-la al microscopi.

Pràctica 1:

Pràctica 1 2-Resultats Imatges obtingudes al microscopi òptic a 4 augments En aquestes imatges es pot observar clarament la paret cel·lular molt engruixida i la forma geomètrica de la cèl·lula.

Pràctica 1:

Pràctica 1 2-Resultats Imatges obtingudes al microscopi òptic a 4 augments En aquesta imatge podem observar la cèl·lula amb dos colors diferents (blau i vermell) i per fer aquesta foto hem fet servir uns filtres de colors.

Pràctica 1:

Pràctica 1 2-Resultats Imatges obtingudes al microscopi òptic a 10 augments Aquí podem veure molt millor la forma geomètrica i la paret cel·lular de les cèl·lules.

Pràctica 1:

Pràctica 1 2-Resultats Imatges obtingudes al microscopi òptic a 40 augments En aquestes imatges podem veure que la paret cel·lular és extremadament gruixuda i podem observar clarament la forma geomètrica.

Pràctica 1:

Pràctica 1 3-Conclusions: En aquesta pràctica hem pogut observar les cèl·lules vegetals de la tija tendra del gerani. A 4 augments veiem la cèl·lula molt petita, però tot i així veiem la forma geomètrica. No veiem nucli. A 10 augments la cèl·lula ha augmentat i es pot veure la paret cel·lular bastant gruixuda i tampoc veiem nucli. A 40 augments hem pogut observar les cèl·lules a gran tamany i s´ha distingit molt bé la paret cel·lular ja que era extremadament gruixuda i també fa que les cèl·lules adaptin aquesta forma geomètrica. I com en altres casos no s´ha vist el nucli. No hem vist nucli perquè aquesta vegada no hem fet servir el colorant de blau de metilè i no s´ha pogut veure amb detall.

Pràctica 1:

Pràctica 1 Imatges del gerani.

Pràctica 2:

Pràctica 2 Els Artròpodes 1- Procediments i materials 2- Resultats 3- Conclusió 1-Procediments i materials En aquesta pràctica observarem amb l´ajut de la lupa binocular el cos sencer de diferents artròpodes, com ara la formiga, l´aranya, l´abella, la vespa , el borinot, el saltamartí... També disseccionarem diferents parts dels artròpodes, amb l´ajut d´un bisturí com ara ales, potes i ulls, aquestes parts seran observades al microscopi per veure-les amb més detall.

Pràctica 2:

Pràctica 2 2-Resultats Imatges obtingudes al microscopi òptic a 4 augments. La mosca té 6 potes ja que és un insecte i té el cos dividit en 3 parts : Cap, Tòrax i Abdomen. Pota de la mosca: En aquestes fotos podem observar molt bé la ventosa de la mosca.

Pràctica 2:

Pràctica 2 2-Resultats Imatges obtingudes al microscopi òptic a 10 augments Pota de la mosca: En aquestes fotos la ventosa ja es veu amb més detall i la ventosa és el que fa que les mosques es puguin adherir.

Pràctica 2:

Pràctica 2 2-Resultats Imatges obtingudes al microscopi òptic a 40 augments Pota de la mosca: En aquestes imatges podem observar que les potes de les mosques tenen molt de pèl.

Pràctica 2:

Pràctica 2 2-Resultats Imatges obtingudes al microscopi òptic a 4 augments L´ala de la mosca L'ala de la mosca com es pot veure té molt de pèl i es poden veure clarament els nervis de les ales. Una mosca pot batre les seves ales unes 200 vegades per segon

Pràctica 2:

Pràctica 2 2-Resultats Imatges obtingudes al microscopi òptic a 10 augments L´ala de la mosca En aquestes imatges es pot observar els pèls de l'ala amb més detall. Tenen tot el cos cobert de pèls, aquests pèls són sensitius, és a dir que actuen com a òrgans dels sentits.

Pràctica 2:

Pràctica 2 2-Resultats Imatges obtingudes al microscopi òptic a 40 augments L´ala de la mosca Aquí observem els pèls amb gran detall i podem observar el gruix d'un pèl.

Pràctica 2:

Pràctica 2 2-Resultats Imatges obtingudes al microscopi òptic a 4 augments L´ull de la mosca

Pràctica 2:

Pràctica 2 2-Resultats Imatges obtingudes al microscopi òptic a 10 augments L´ull de la mosca En aquestes imatges veiem una mica la forma geomètrica dels ulls. I veiem que té els seus ulls compostos i poden arribar a tenir 26.000 ulls simples anomenats lents.

Pràctica 2:

Pràctica 2 2-Resultats Imatges obtingudes al microscopi òptic a 40 augments L´ull de la mosca Aquí podem veure amb gran detall la forma geomètrica de els ulls.

Pràctica 2:

Pràctica 2 2-Resultats Imatges obtingudes al microscopi òptic a 40 augments L´ull de la mosca Aquí podem veure amb gran detall la forma geomètrica dels ulls.

Pràctica 2:

Pràctica 2 2-Resultats Imatges de l'abella obtingudes a la lupa binocular a 2 augments Les abelles tenen el cos dividit en cap, tòrax i abdomen. Les abelles mel·líferes expliquen a on hi ha menjar a les seves companyes mitjançant una dansa especial. La direcció de la dansa els hi indica l'indret a on han de buscar.

Pràctica 2:

Pràctica 2 2-Resultats Imatges de l'abella obtingudes a la lupa binocular a 4 augments Les abelles treuen el nèctar per la boca i les substàncies químiques de la saliva el descomponen, l'aigua s'evapora i en resulta la mel. Per produir mig quilo de mel les abelles han de volar més de 9000 km.

Pràctica 2:

Pràctica 2 2-Resultats Imatges de la vespa obtingudes a la lupa binocular a 2 augments La vespa té el cos dividit en cap, tòrax i abdomen.

Pràctica 2:

Pràctica 2 2-Resultats Imatges de la vespa obtingudes a la lupa binocular a 4 augments

Pràctica 2:

Pràctica 2 2-Resultats Imatges del borinot obtingudes a la lupa binocular a 4 augments El borinot també està dividit en cap, tòrax i abdomen. El borinot fa parada en diverses flors i el seu cos queda cobert de pol·len així doncs ajuda a fer el procés de la pol·linització, i també col·labora en la producció de la mel.

Pràctica 2:

Pràctica 2 2-Resultats Imatges de les potes obtingudes a la lupa binocular a 2 augments Pota abella Pota vespa Pota borinot

Pràctica 2:

Pràctica 2 2-Resultats Imatges de la formiga obtingudes a la lupa binocular a 2 augments

Pràctica 2:

Pràctica 2 2-Resultats Imatges de l´aranya obtingudes a la lupa binocular a 2 i a 4 augments

Pràctica 2:

Pràctica 2 2-Resultats Imatges de la pota de l´aranya obtingudes a la lupa binocular a 2 i a 4 augments

Pràctica 2:

Pràctica 2 2-Resultats Imatges obtingudes a la lupa binocular a 4 augments Cap de l´aranya

Pràctica 2:

Pràctica 2 2-Resultats Imatges obtingudes a la lupa binocular a 4 augments Cos de l´aranya

CLOENDA:

CLOENDA Això és una petita mostra de tot el que hem anat veient durant el curs al laboratori, i com heu vist hi ha coses molt divertides i quotidianes. Espero que us hagi agradat el treball i que si mai teniu l'oportunitat de veure coses al microscopi o a la lupa binocular, recomano que les veieu, perquè són impressionants i a part veus coses que mai t´hauries imaginat i que a ull nu no es veuen.

CLOENDA:

CLOENDA

authorStream Live Help