Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο μουσείο Αμφίπολης

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο μουσείο Αμφίπολης

Comments

Presentation Transcript

Διαφάνεια 14:

Εκπαιδευτική επίσκεψη των τμημάτων Δ1 & Δ2 του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών « Κων . Καραμανλής» ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ & ΑΡΧΑΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Τσελεπή Σοφία & Ζερβάκη Μαρία

Διαφάνεια 14:

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Δ1 και Δ2 του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών π ραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο της Αμφίπολης και στο Αρχαίο Γυμνάσιο.

Διαφάνεια 14:

Αρχικά οι μαθητές και οι μαθήτριες ξ εναγήθηκαν στον χώρο του Μουσείου από τον συνοδό ξεναγό μας ο οποίος τους έδωσε πληροφορίες για τα εκθέματα και την ιστορία της περιοχής.

Διαφάνεια 14:

Στη συνέχεια κλήθηκαν να χωριστούν σε ομάδες και να συμπληρώσουν ένα φύλλο εργασίας που αφορούσε σε κάποια από τα εκθέματα του Μουσείου. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στον χώρο και ανακάλυψαν τις πληροφορίες που χρειάζονταν ώστε να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

Διαφάνεια 14:

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν σ τον χώρου του Αρχαίου Γυμνασίου, όπου φοίτησε ο Μέγας Αλέξανδρος.

Διαφάνεια 14:

Ακολούθησαν παιχνίδια ρόλων. Οι μαθητές και μαθήτριες έγιναν μικροί αρχαιολόγοι, καθώς η συνοδός μας συντηρήτρια έργων τέχνης τους έφερε σπασμένα αγγεία τα οποία οι μαθητές και μαθήτριες έπρεπε να συναρμολογήσουν. Να κάνουν δηλαδή τη δουλειά των επιστημόνων αυτών.

Διαφάνεια 14:

Ήταν μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική εκπαιδευτική επίσκεψη με άψογη οργάνωση, που συνδύασε παραδοσιακή, ομαδοσυνεργατική και βιωματική μάθηση, μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες και ανακάλυψη. Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες την απόλαυσαν και αποκόμισαν γνώσεις με χαρά και ενθουσιασμό.

authorStream Live Help