ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

Views:
 
Category: Education
     
 

Presentation Description

Οι μαθητές και μαθήτριες της Ε τάξης του 1ου Δ.Σ. Πλαγιαρίου, υλοποίησαν έρευνα σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, σ πλαίσια του μαθήματος ΤΠΕ με υπεύθυνη καθηγήτρια τη Σοφία Ελισάβετ Παρασκευοπούλου. Οι μαθητές/τριες ενεπλάκησαν ενεργά σε όλα τα στάδια διεξαγωγής της έρευνας.

Comments

Presentation Transcript

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ & ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Ε' ΤΑΞΗΣ:

Σχετικά με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου από τους μαθητές των τάξεων: Δ', Ε' και ΣΤ'. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ & ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Ε' ΤΑΞΗΣ

Ερώτηση 1 και 2:

Ερώτηση 1 και 2 Δείγμα ερωτηματολογίου. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΦΥΛΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ:

ΦΥΛΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ Το 55% των μαθητών που απάντησαν το ερωτηματολόγιο ήταν κορίτσια ενώ το 45% ήταν αγόρια

ΤΑΞΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ:

ΤΑΞΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ Το 29% των μαθητών που απάντησαν το ερωτηματολόγιο ήταν από την Δ τάξη,το 31% από την Ε και το 40% από την ΣΤ.

Eρώτηση 3:

Eρώτηση 3 Πόσες φορές την εβδομάδα μπαίνεις στο Διαδίκτυο Από Αναστάση, Ακυλίνα και Νικολέτα

Γενικά:

Γενικά Η πλειοψηφία καταγράφει 3 με 5 φορές την εβδομάδα Οι λιγότεροι μαθητές επέλεξαν 1 με 2 φορές την εβδομάδα

Ανα φύλλο:

Ανα φύλλο Μικρή πλειοψηφία καταγράφει 1 με 2 φορές την εβδομάδα (κατά 12%) στα κορίτσια και ακολουθεί 6 με 7 φορές. Στα αγόρια η πλειοψηφία καταγράφει 3 με 5 φορές (10%).

Ανα τάξη:

Ανα τάξη H πλειοψηφία της ΣΤ τάξης επέλεξε 6 με 7 φορές την εβδομάδα, η πλειοψηφία της Ε τάξης επέλεξε 3 με 5, ενώ η πλειοψηφία της Δ τάξης επέλεξε 1 με 2, κατί που είναι αναμενόμενο λόγω της μικρότερης ηλικίας των μαθητών/τριών.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4:

ΕΡΩΤΗΣΗ 4 Πόση ώρα είσαι συνήθως Συνδεδεμένος Από: ΣΑΚΗ, ΧΡΗΣΤΟ, ΝΙΚΗΦΟΡΟ, ΘΑΝΑΣΗ.

Γενικά:

Γενικά Οι περισσότεροι μαθητές ασχολούνται με το διαδίκτυο 1 με 2 ώρες (54%) και το 35% έως μια ώρα. Αυτό είναι θετικό γιατί τα παιδιά δεν παίζουν πολύ ώρα υπολογιστή .

Ανά φύλο:

Ανά φύλο ΣΣτην ερεύνα μας είδαμε ότι τόσο τα κορίτσια, όσο και τα αγόρια, στην πλειοψηφία τους ασχολούνται 1 με 2 ώρες κάθε φορά που συνδέονται στο Διαδίκτυο.

Ανά τάξη:

Ανά τάξη Σε αυτό το διάγραμμα είδαμε ότι τα παιδιά της ΣΤ ασχολούνται περισσότερο χρόνο ανά συνεδρία με το Διαδίκτυο, σε σχέση με τα παιδιά της Ε και της Δ.

Ερώτηση 5:

Ερώτηση 5 Ποιος είναι συνήθως ο βασικός σκοπός για τον οποίο μπαίνεις στο διαδίκτυο; Ιωάννα, Φωτεινή & Ραφαήλ

Γενικά :

Γενικά Η πλειοψηφία των μαθητών (70%) μπαίνει στο Διαδίκτυο κυρίως για παιχνίδια. Το 35% μπαίνει κυρίως για επικοινωνία.

Ανά φύλλο:

Ανά φύλλο Η πλειοψηφία των αγοριών παίζει παιχνίδια. Η πλειοψηφία των κοριτσιών παίζει επίσης παιχνίδια, αλλά και σε ένα μεγάλο ποσοστό ο βασικός τους λόγος διαδικτύωσης, είναι για επικοινωνία.

Ανά τάξη:

Ανά τάξη Η μεγάλη πλειοψηφία της Δ τάξης παίζει παιχνίδια. Στην ΣΤ τάξη η επικοινωνία και τα παιχνίδια είναι σχεδόν εξίσου, στην πλειοψηφία και ο βασικός λόγος διαδικτύωσης. Ο βασικός λόγος διαδικτύωσης των λιγότερων μαθητών είναι για άντληση πληροφοριών.

Ερώτηση 6:

Ερώτηση 6 Τι κάνουμε αν λάβουμε ένα e-mail από κάποιον που δεν γνωρίζουμε; Ελένη Ευθύμης Ραχήλ

Γενικά:

Γενικά Η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών (93%) επέλεξε την απάντηση “το διαγράφουμε”.

Ανα φύλλο:

Ανα φύλλο Τα αγόρια και τα κορίτσια εξίσου επέλεξαν την απάντηση “το διαγράφουμε”.

Ανα τάξη :

Ανα τάξη Η Ε έχει επιλέξει, όπως και η Στ στο μεγαλύτερο ποσοστό, την απάντηση “το διαγράφουμε”. Το ίδιο και η Δ με τη διαφορά ότι υπάρχει ένα μικρότερο ποσοστό που έχει επιλέξει τις άλλες απαντήσεις.

Ερώτηση 7:

Ερώτηση 7 Τι κάνουμε όταν: λάβουμε ένα email το οποίο μας ζητάει να το προωθήσουμε σε δέκα άλλους παραλήπτες γιατί διαφορετικά ο υπολογιστής μας θα κολλήσει ιούς;

Γενικά:

Γενικά Παρατηρούμε ότι η μεγάλη πλειοψήφια (88%) έχει απαντήσει το αγνοώ και το διαγράφω

Ανα φύλο:

Ανα φύλο Παρατηρούμε οτι και τα αγόρια και τα κορίτσια έχουν απαντήσει στην πλειοψηφία τους το αγνοώ και το διαγράφω .

Ανα τάξη:

Ανα τάξη Παρατηρούμε ότι οι περισσότερες τάξεις εχουν απαντήσει κυρίως το αγνοώ και το διαγράφω. Αλλά υπαρχει και ενα μικρό ποσοστό στην Δ τάξη, που επέλεξε “το προωθώ, δεν το ρισκάρω”.

Slide25:

ΤΕΛΟΣ Μαρία , Ευθυμία , Παναγιώτης.

Ερώτηση 8:

Ερώτηση 8 Τι κάνουμε αν σε μια ιστοσελίδα βλέπουμε ότι κερδίσαμε 1.000€, αρκεί να κάνουμε κλικ σε έναν σύνδεσμο. Κωνσταντίνα, Άρτεμις, Νικόλας

Ερώτηση 8:

Ερώτηση 8 Παρατηρούμε ότι 83% των παιδιών απάντησαν “Δεν κάνω κλικ πολύ ύποπτο”, ενώ οι υπόλοιποι απάντησαν ότι “Κάνω κλικ και βλέπω τι θα μου ζητήσει”. Αυτό σημαίνει ότι η ισχυρή πλειοψηφία των μαθητών απάντησαν σωστά.

Ανά φύλλο:

Ανά φύλλο Παρατηρούμε ότι τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια επέλεξαν κυρίως την απάντηση “Δεν κάνω κλικ πολύ ύποπτο”.

Ανά τάξη:

Ανά τάξη Παρατηρούμε ότι η Ε' και ΣΤ' τάξη απάντησαν οι περισσότεροι “Δεν κάνω κλικ, πολύ ύποπτο”, ενώ στη Δ' τάξη ήταν σχετικά μοιρασμένες οι απαντήσεις (με μια μικρή πλειοψηφία στην επιλογή “δεν κάνω κλικ...”) γιατί είναι μικρότεροι και δεν έχουν διδαχτεί ακόμα.

Ερώτηση 9:

Ερώτηση 9 Τι κάνω αν για να γραφτώ σε ένα παιχνίδι ζητάει ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και αριθμό τηλεφώνου; Ονόματα: Άρης, Μαρούλα

ΕΡΩΤΗΣΗ 9:

ΕΡΩΤΗΣΗ 9 Παρατηρώ ότι τα περισσότερα παιδιά απάντησαν ότι δεν δίνουν πολλά στοιχεία για ένα παιχνίδι.

ΑΝΑ ΦΥΛΟ:

ΑΝΑ ΦΥΛΟ Παρατηρώ ότι τόσο τα αγόρια, όσο και τα κορίτσια έχουν απαντήσει περισσότερο ότι δεν δίνουν πολλά στοιχεία για ένα παιχνίδι.

ΑΝΑ ΤΑΞΗ:

ΑΝΑ ΤΑΞΗ Παρατηρώ ότι κυρίως η ΣΤ δημοτικού έχει επιλέξει τη σωστή απάντηση, ενώ στις άλλες δύο τάξεις είναι μικρότερη η διαφορά ανάμεσα στις δύο απαντήσεις, αλλά ακόμα σημαντική.

Ερώτηση 10. :

Τι κάνουμε αν: Αφού ολοκληρώσουμε ένα test IQ, μας ζητείται ο αριθμός του κινητού μας τηλεφώνου, προκείμενου να μας στείλουν τα σωστά αποτελέσματα; Ονόματα Πόλυ , Στέλιος, Ορέστης. ς Ερώτηση 10.

Γενικά:

Γενικά Παρατηρούμε ότι το 91% των παιδιών απάντησαν ότι δεν το δίνω γιάτι μπορεί να με χρεώνουν για τα μηνύματα που στέλνω

Ανά φύλο :

Ανά φύλο Παρατηρούμε ότι και τα αγόρια και τα κορίτσια απάντησαν στην ισχυρή τους πλειοψηφία ότι δεν δίνουν τον αριθμό του τηλεφώνου τους.

Ανά τάξη:

Ανά τάξη Παρατηρούμε ότι η Ε και η ΣΤ τάξη έχουν απαντήσει κυρίως ότι δεν το δίνουν, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό της Δ τάξης έχει απαντήσει ότι το δίνει.

Ερώτηση 11:

Ερώτηση 11 Τι κάνουμε αν ενώ μιλάμε με κάποιον άγνωστο/η σε chat αυτός/η, μας ζητήσει να του/της στείλουμε κάποια φωτογραφία μας; Αθανασία Βασίλης Ζαχαρένια

Ερώτηση 11:

Ερώτηση 11 Τι κάνουμε αν ενώ μιλάμε με κάποιον άγνωστο/η σε chat αυτός/η μας ζητήσει να του/της στειλουμε καποια φωτογραφία μας; Αθανασία Βασίλης Ζαχαρένια

Γενικά:

Γενικά Παρατηρούμε οτι τα περισσότερα παιδιά (78%) έχουν επιλέξει την απάντηση: “Ποτέ, δεν ξέρουμε ποιος κρύβεται πίσω από ένα ψευδώνυμο”.

Ανά φύλο:

Ανά φύλο Δεν παρατηρούμε μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα αγόρια και στα κρίτσια

Ανά τάξη:

Ανά τάξη Παρατηρούμε ότι τα παιδιά της ΣΤ και της Ε τάξης δεν έχουν μεγάλη διαφορά αλλά τα παιδιά της Δ έχουν. Η δεύτερη με την τρίτη απάντηση της Δ τάξης δεν έχουν μεγάλη διαφορά, γιατί ακόμα δεν έχουν πολλές γνώσεις πάνω στο Διαδίκτυο.

Ερώτηση 13:

Ερώτηση 13 Τι κάνουμε όταν ψάχνοντας πληροφορίες για μια σχολική εργασία διαβάζουμε σε κάποια ιστοσελίδα ότι αρχηγός της ελληνικής απανάστασης το 1821, ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος; Ονόματα: Έλενα, Δημήτρης Άγγελος, Έφη

Γενικά:

Γενικά Παρατηρούμε ότι τα πιο πολλά παιδιά επέλεξαν την σωστή απάντηση: “δε μου φαίνεται σωστό, γενικά ελέγχω την αξιοπιστία της ιστοσελίδας και διασταυρώνω”.

Ανά τάξη:

Ανά τάξη Παρατηρούμε ότι η ΣΤ΄τάξη επέλεξε την σωστή απάντηση. Αντίθετα με την Δ' τάξη στην οποία οι περισσότεροι απάντησαν “κλείνω το διαδίκτυο και δεν το ξαναχρησιμοποιώ, όλο λάθος πληροφορίες έχει”. Με τη σωστή αξιοποίηση του, το Διαδίκτυο είναι θησαυρός πληροφοριών.

Ανά φύλο:

Ανά φύλο Παρατηρούμε ότι τα αγόρια έχουν επιλέξει κυρίως τη σωστή απάντηση, αλλά υπάρχει και ένα σημαντικό ποσοστό αγοριών που επέλεξαν “κλείνω το διαδύκτο...”, το οποίο δεν είναι καλό.

Ερώτηση 14:

Ερώτηση 14 Τι κάνουμε αν: Εντοπίσουμε σε ιστοσελίδα παράνομο υλικό, όπως φωτογραφίες κακοποιημένων παιδιών ή ρατσιστικό υλικό; Ονόματα: Φίλιππος, Μαρία, Βασίλης, Αθανασία.

Γενικά:

Γενικά Παρατηρούμε ότι τα περισσότερα παιδιά ξέρουν πως να προφυλάσσονται στο διαδίκτυο.

Ανά τάξη:

Ανά τάξη Παρατηρούμε ότι η ΣΤ τάξη δεν επέλεξε την τελευταία απάντηση όπως η άλλες τάξεις.

Ανά φύλο:

Ανά φύλο Παρατηρούμε ότι και τα αγόρια και τα κορίτσια απάντησαν σχεδόν τα ίδια.

Ερώτηση 15:

Ερώτηση 15 Τι κάνω αν κάποιος που έκανα φίλο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μου, μου ζητήσει να τον/την σηναντήσω Ονόματα: Μαρία Ναστουλα, Θανάσης Λαμπούδης, Ζαχαρένια Μωραϊτου.

Γενικά:

Γενικά Παρατηρούμε ότι τα περισσότερα παιδία (95%), απάντησαν ότι αν θέλουν να τον συναντήσουν θα ζητήσουν από τους γονείς τους να τους συνοδέψουν, άρα ξέρουν να προφυλάσσονται.

Ανά φύλο:

Ανά φύλο Παρατηρούμε ότι τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια ξέρουν να προφυλάσσονται, απαντώντας ότι αν θέλουν να τον συναντήσουν θα ζητήσουν από τους γονείς τους να τον συνοδέψουν.

Ανά τάξη:

Ανά τάξη Παρατηρούμε ότι οι μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης απάντησαν ότι αν θέλουν να τον συναντήσουν θα ζητήσουν απο τους γονείς τους να έρθουν μαζί.

Ερώτηση 15:

Ερώτηση 15 Κάποιος που έκανα φίλο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. FB) και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μου, μου ζητήσει να τον/την συναντήσω. Γρηγόρης Χρήστος Ιωάννης

Γενικά:

Γενικά Οι πιο πολλοί επέλεξαν το κίτρινο (95%)(την τρίτη απάντηση).

Ανά φύλο:

Ανά φύλο Και τα αγόρια αλλά και τα κορίτσια επέλεξαν πιο πολυ την τρίτη απάντηση.

Ανά τάξη:

Ανά τάξη Η Ε΄τάξη και η ΣΤ΄ δεν επέλεξαν καθόλου την πρώτη και την δεύτερη απάντηση.

Ερώτηση 16:

Ερώτηση 16 Τι κάνω αν: Θέλω να ανεβάσω φωτογραφίες από δημόσιες εκδηλώσεις με φίλους. ΣΤΕΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Χ.

Γενικά:

Γενικά Οι περισσότεροι απάντησαν δεν ανεβάζω τίποτα (56%), αν και είναι σχεδόν μοιρασμένοι με όσους απάντησαν “τους ρωτάω...” (44%). Πολύ θετικό το γεγονός ότι κανένας δεν απάντησε “τις ανεβάζω...”.

Ανά φύλο:

Ανά φύλο Οι περισσότεροι απάντησαν δεν ανεβάζω τίποτα.

Ανά τάξη:

Ανά τάξη Το συμπέρασμα είναι πως οι περισσότεροι στις τάξεις Ε' και ΣΤ' (σε αντίθεση με τους μαθήτες της Δ'), απάντησαν “τους ρωτώ και πράττω ανάλογα”.

Ερώτηση 17:

Ερώτηση 17 Αντιληφθούμε ότι κάποιος εκφοβίζει κάποιον άλλο μέσω υπολογιστή ή κινητού. Τι κάνουμε αν: Αντιληφθούμε ότι κάποιος εκφοβίζει κάποιον άλλο μέσω υπολογιστή ή κινητού.

Γενικά:

Γενικά Η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών επέλεξαν την δεύτερη επιλογή: “Το λέμε σε καποιον μεγάλο που εμπιστευόμαστε”

Ανά φύλλο :

Ανά φύλλο Η πλειοψηφία των αγοριών αλλά και των κοριτσιών επέλεξαν την δεύτερη απάντηση, κάτι που μας δείχνει ότι ξέρουν τους κινδύνους του διαδικτύου.

Ανά τάξη:

Ανά τάξη Βλέπουμε ότι τα παιδιά όλων των τάξεων ξέρουν κάποιους από τους κινδύνους του Διαδικτύου, αφού η πλειοψηφία των παιδιών επέλεξαν τη δεύτερη απάντηση ενώ ελάχιστα την τρίτη .

Slide67:

Άννα, Αλέξια, Θεοδώρα

Ερώτηση 18.:

Ερώτηση 18. Επισκεφτήκαμε κατά λάθος μια ακατάλληλη ιστοσελίδα, κλείδωσε ο υπολογιστής και έβγαλε μήνυμα ότι είναι από την αστυνομία και ζητάει να πληρώσουμε ένα σχετικά μικρό ποσό. ΛΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΡΤΕΜΙΣ .

Γενικά:

Γενικά Το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών επέλεξαν σωστά δηλαδή επέλεξαν την απάντηση “το λέω στους γονείς μου”. Τα παιδιά ξέρουν τους κινδύνους του Διαδικτύου

Ανά φύλο:

Ανά φύλο Τα αγόρια με 89%, όπως και τα κορίτσια με 87% απάντησαν “το λέω στους γονείς μου”, αυτό είναι θετικό. Ενώ ελάχιστο ποσοστό μαθητών, απάντησαν '' Το πληρώνω η αστυνομία μου έβαλε πρόστιμο''.

Ανά τάξη:

Ανά τάξη Η ΣΤ' τάξη απάντησε με ποσοστό 91% απάντησαν το λέω στους γονείς μου. Ενώ η Δ' τάξη με ελάχιστη διαφορά απάντησε το λέω στους γονείς μου αλλά και το κλείνω δεν θέλω να το μάθουν η γονείς μου .

ΕΡΩΤΗΣΗ 19:

ΕΡΩΤΗΣΗ 19 Θέλω να κατεβάσω μια εφαρμογή στο τάμπλετ, το κινητό, ή τον υπολογιστή. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΕΛΕΝΗ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

ΓΕΝΙΚΑ:

ΓΕΝΙΚΑ Από αυτό τον πίνακα συμπεραίνουμε ότι: οι πιο πολλοί επέλεξαν ορθά την τρίτη απάντηση: “διαβάζω που ζητάει πρόσβαση και κάνω μια στενή αναζήτηση σχετικά”.

ΑΝΑ ΦΥΛΛΟ:

ΑΝΑ ΦΥΛΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ.

ΑΝΑ ΤΑΞΗ:

ΑΝΑ ΤΑΞΗ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΣΤ ΤΑΞΗ ΕΠΕΛΕΞΕ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η Ε' ΑΛΛΑ ΣΤΗ Δ΄ ΙΣΟΔΥΝΑΜΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ.

ΕΡΩΤΗΣΗ.20:

ΕΡΩΤΗΣΗ.20 Θέλω να συνδεθώ σε ένα chat room ή μέσο κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Facebook) ή οπουδήποτε απαιτεί κωδικό, που ούτως ή άλλως ζητάνε να είμαι πάνω από 13 ή18 ετών. Γιώργος,Ευάγγελος,Κωσταντίνος Τ.

ΓΕΝΙΚΑ :

ΓΕΝΙΚΑ Συμπέρασμα: οι περισσότεροι επέλεξαν “ρωτάω τους γονείς μου...”, κάτι που είναι πολύ θετικό.

ΑΝΑ ΦYΛO :

ΑΝΑ ΦYΛO Συμπέρασμα: τόσο τα κορίτσια όσο και τα αγόρια έχουν επιλέξει στην πλειοψηφία “ρωτάω τους γονείς μου...”.

ΑΝΑ ΤΑΞΗ:

ΑΝΑ ΤΑΞΗ Συμπέρασμα: όλες οι τάξεις έχουν επιλέξει στην πλειοψηφία “ρωτάω τους γονείς μου...”.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ... (1):

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ... (1) Η έρευνα που υλοποίησαν οι μαθητές της Ε' τάξης, είναι μια έρευνα σε αληθινές συνθήκες και οι μαθητές έλαβαν μέρος σε όλες τις φάσεις ανάπτυξης της, από: τη δημιουργία του ερωτηματολογίου, τη διανομή του, τη συλλογή, καταγραφή και επεξεργασία των απαντήσεων σε υπολογιστικό φύλλο και τη δημιουργία διαγραμμάτων, την εξαγωγή συμπερασμάτων και τη δημιουργία παρουσίασης τους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ... (2):

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ... (2) Τα συμπεράσματα της έρευνας είναι γενικά πολύ θετικά και δείχνουν ότι οι μαθητές και μαθήτριες είναι ενημερωμένοι για τους κινδύνους του Διαδικτύου και γνωρίζουν πως να προφυλαχτούν. Κάποια ποσοστά εσφαλμένων απαντήσεων στη Δ' τάξη, αναμένεται να διορθωθούν, καθώς από την επόμενη σχολική χρονιά θα ενημερωθούν εκτενώς για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.

authorStream Live Help